Templierii - Partea V - Prioria din Sion de Lelia Mihail publicat la 29.11.2008
Prioria din Sion
Numele Leonardo da Vinci si Jean Cocteau apar pe lista Marilor Maestrii ai uneia dintre cele mai vechi si mai influente societate secrete din Europa - Prioria din Sion. Extrem de controversata, insasi existenta ei a fost la un moment dat discutabila si de aceea presupusele sale activitati constituie adesea obiectul ironiilor.

Daca aceasta organizatie secreta a facut intradevar parte integranta din viata lui da Vinci, probabil ca si sustinatorii sai, Lorenzo de Medici si regele Francisc I al Frantei, erau implicate.
Probabil ca a oferit sustinere materiala si sociala aristilor, dar nu este sufficient pentru a-l face pe un geniu ca Leonardo sa se implice total, decât daca exista si componente spirituale.
Membrii de frunte ai Prioriei sustin ca sunt detinatorii unui colossal secret, care , daca ar fi facut public, ar zdruncina din temelii , atât structurile de stat cat si pe cele ale bisericii.
Prioria sustine ca a fost fondata in anul 1099, in timpul primei cruciada, si ca de fapt aceasta fondare a fost oficializarea unui grup mai vechi, pastrator al unui secret extrem de periculos.
Mai sustine faptul ca, Prioria a stat la baza Ordinului Cavalerilor Templieri. Au format impreuna o organizatie pâna la schisma din 1188, când fiecare si-a reluat drumul propriu!!!!!

Prioria actuala a fost inregistrata in 1956. Scopul ei declarat era de a oferi "studii si ajutor reciproc membrilor sai". A editat o publicatie intitulata C.I.R.C.U.I.T, cu rol de "informare si aparare a drepturilor si a libertatilor in constructia de locuinte cu chirii mici".

In privinta politicii, membrii Prioriei declara ca sunt aparatorii liniei Merovingiene la tronul Frantei.
Lasand la o parte mitomania merovingiana, dosarele secrete pun un accent deosebit pe Sfantul Graal, pe semintia lui Beniamin si pe Maria Magdalena.

Pentru sionisti merovingienii sunt importanti fiindca descend din Iisus, dar dat fiind faptul ca ei nu cred in crucificare, si ca nu-l considera de esenta divina, de ce pun atâta pret pe urmasii lui.
Faptul ca Mari Maestrii, de-a lungul timpului, au fost mari somitati ale intelectualitatii europene, nu linia merovingiana a fost o atractie pentru ei.
Se pare ca ceea ce i-a atras pe multi dintre ei sunt ideile ioanite; ei il considera pe Ioan Botezatorul, superior lui Iisus.
Articol inspirat din lucrarea MISTERUL TEMPLIERILOR
de LYNN PICKNET & CLIVE PRINCE,
Bucuresti, editura RAO 2004