Templierii - Partea VIII - Et In Arcadia Ego de Lelia Mihail publicat la 08.12.2008
Et In Arcadia Ego selecție de Lelia Mihail publicat la 13 Dec. 2006
Et In Arcadia Ego
     Elementul cel mai semnificativ in privinta activitatii lui Sauniere in Rennes-le-Chateau este accentual pus asupra Mariei Magdalena. Biserica ii fusese inchinata ei inca inainte de nasterea lui Sauniere, darn u era o simpla coincidenta, deoarece LACASUL FUSESE CAPELA FAMILIEI SENIORIALE A REGIUNII, aceea a Mariei de Negre, familie in stransa legatura cu Ritul Scotian Rectificat.
     Dosarele secrete ale Prioriei din Sion sustin ca Sauniere, in ultimii sai ani de viata, planuise sa puna bazele unei noi religii.

     Multe persoane cred ca Sauniere a incercat sa lase in urma o serie de indicii prin decoratiunile bisericii sale, dar se stie ca el a distrus o seie de elemente pe care le-a gasit aici.; printer care si inscriptiile de pe cele doua pietre de pe mormantul Mariei de Negre, pe care le-a mutat de pe mormant ceea ce denota ca voia sa ascunda ceva, poate locul exact al acestui mormant.
     Alta bizarerie este faptul ca mormintele seniorilor de Negre d`Hautpoul sunt toate in capela familiei. Mormantul a fost facut de preotul paroh din acea perioada dupa 10 ani de la moartea Mariei de Negre. Acest fapt poate fi explicat prin venirea revolutiei franceze cu toate ororile ei asupra lumii monarhice; preotul a incercat sa protejeze mormantul de vandalism.
     Sauniere a acoperit intrarea in cripta familiei dupa restaurarea bisericii dar el a gasit-o si probabil si indicatiile unde anume sa caute. Dealtfel si parohul care l-a precedat pe Sauniere a blocat intrarea in cripta intoracand cu capul in jos �piatra cavalerului. De ce au tinut ambii preoti sa ascunda cripta?
     Un raspuns ar putea fi ca Sauniere a gasit in cripta mormantul Mariei de Negre si nu voia sa se stie ca sunt doua morminte pentru aceeasi persoana.
     Probabil ca abatele Bigou, inaintasul lui Sauniere, a ascuns in graba plecarii in Spania din timpul revolutiei ceva foarte important in acel mormant; un alt cadavru, documente, obiecte etc. div class='spacer'>     Inscriptia de pe mormant continea prea multe greseli si prea caudate ca sa fie datorate cioplitorului. REQUIESCAT IN PACE era scris REQUIES CATIN PACE iar numele d`Houtpoul este scris DHAUPOUL. Apare de doua ori argoul �curva� care se folosea in crestinismul de inceput si pentru protesele cultelor pagane care practicau �prostitutia sacra�.
     Deci se poate traduce: Maria, preoteasa sacra, sau marea curva, sa se odihneasca in pace!
     Dealtfel si numele Maria de Negre se preteaza la traduceri ca: Maria cea negra ceea ce ar insemna de fapt Madona Neagra, numele purtat in Franta de Maria Magdalena.

     Pe cealalta piatra a mormantului, cea verticala, este scris ET IN ARCADIA EGO - si eu am fost in Arcadia, Arcadia fiind considerat un loc sacru. Aceste cuvinte latine au fost scrise cu litere grecesti !?!

     Aceasta expresie se gaseste si pe mormantul din tabloul lui Poussin � Pastorii din Arcadia � mormant care seamana foarte bine cu cel adevarat aflat pe marginea drumului dintre Rennes-le-Chateau si Arques. In prezent acest mormant a fost dinamitat de taranul proprietar al terenului deranjat de multimea turistilor.
Si nu i-a folosit, dimpotriva, numarul turistilor s-a dublat. Vor sa vada locul unde a fost mormantul.

     Tabloul lui Poussin realizat prin anul 1640, infatiseaza un grup de 3 pastori care studiaza un mormant sub privirile unei femei. Tabloul a fost comandat de un cardinal care a sugerat ca tabloul sa fie realizat intr-un anumit loc. Se pare ca pictura infatiseaza chiar mormantul mai ales ca decorul arata in departare si Rennes-le-Chateau.

     Preotul Sauniere era pasionat de Maria Magdalena dar el lucra la indicatiile si cu finantarea masiva a unor persoane din umbra. Se pare ca acestia cautau un obiect concret, nu erau animate de sentimentalism. Poate ca nu cautau niste oase, poate cautau un document care ar fi putut sa fie ingropat cu persoana decedata sau un obiect important.

     Ardoarea cu care a fost cautat presupune ca acel obiect sau act este o dovada concludenta care, odata facuta publica, ar starni senzatie. Sid at fiind ca aici erau "ereticii" care STIM CE GANDEAU este usor de presupus pe cine si de ce deranjaza.
Articol inspirat din lucrarea MISTERUL TEMPLIERILOR
de LYNN PICKNET & CLIVE PRINCE,
Bucuresti, editura RAO 2004