Poveste de trezit copiii - Partea III de Octavian Tiganus publicat la 17.05.2007
Dresura de ... oameni
     Se spune despre Biblie ca a fost scrisa si se poate citi pe multiple nivele de întelegere si e firesc sa fie asa, dar ne scapa adevarul ca orice aspect poate fi perceput pe multiple nivele, uneori nu numai diferite dar chiar contrare ca sens.
Doar daca am fi putin mai atenti si am gasi ragazul sa întelegem.

     Aceste nivele de întelegere deosebite fac comunicarea verbala sa nu fie întotdeauna o reusita si nu arareori cele mai simple si esentiale aspecte nu mai pot fi corect comunicate.
Voi lua ca exemplu Iubirea si o voi defini la diferite nivele de perceptie, de jos în sus: iubirea carnala, iubirea platonica, iubirea materna-paterna, iubirea camaradereasca, comuniunea, iubirea Ca Armonie constienta, iubirea ca energie, Iubirea Creatorului pentru Creatia Sa, iubirea ca relatie matematica armonioasa la un anumit nivel Numarul de Aur, Sirul lui Fibonnacci sau Pi sunt expresiile ele mai condensate a ceea ce merita denumit prin cuvântul IUBIRE.
Abia aceasta ultima acceptiune face ca lucrurile sa poata fi cu adevarat întelese. Aceasta iubire chiar leaga elementele Creatiei într-un Tot, ea face posibil ca relatia noastra cu P.C.-ul, spre exemplu, sa depaseasca cu mult nivelele pe care mintea limitata le-ar putea întelege.
     Acesta este nivelul cel mai ridicat unde Iubirea mai poate fi individualizata, dupa care se topeste si ea, ca si altele putine care au mai ajuns la acest nivel, în pacea lui TOTUL ESTE...
Dragii mei, parti din aceste adevaruri se gasesc peste tot, dificultatea rezulta chiar din faptul ca pe adevaruri au fost trunchiate, cel mai ades lucrari ale mintii, în dorinta -sincera de altfel- de a întregi o imagine.
Trebuie iar sa subliniez ca imaginea întreaga se regaseste în fiecare din noi, în arhiva din folderul "Gigel".
Daca o vom iubi suficient si vom subordona pornirile mintii noastre limitate de a ne guverna universul care fiecare suntem, dezarhivarea are loc de la Sine.
Sunt acum foarte multi oameni care se afla deosebit de aproape de întelegerea deplina, pe tot globul, din cei preocupati constient de trezirea lor si a altora.
Dar si mai interesant este cât de multi se apropie inconstient de acest punct, traind chipurile adevarate "drame existentiale", rezultate tocmai din dezacordul dintre cunoastere si traire.
Acestia sunt cu un pas înainte ca traire fata de întelegere si asta oboseste exact mintea limitata, care uneori cedeaza.
Toti ar trebui ajutati sa înteleaga, pentru a-si gasi linistea necesara unei dezarhivari complete. Apoi toti vor contribui la Armonia Universala, armonizându-se pe ei însisi iar mai apoi extinzându-se din ce în ce mai mult înspre afara.
Este singura modalitate de a schimba ceva în acest Timp pe care-l vom traversa numai recapatându-ne constienta Constiintei.
     Pentru ca vorbeam de nivelele de întelegere ale termenului, notiunii de iubire, voi reveni la el ca exemplu.
Frecventele de baza la care noi functionam în corp fizic pot fi considerate cele ale centrilor energetici principali, numiti Chakre.
Dupa cum se stie, ele sunt reprezentate în traditiile orientale ca fiind flori cu numere de petale foarte diferite, crescator geometric aproximativ, de la cea a bazei catre Sahashrara.
Primele trei sunt asa numitele "de supravietuire" si corespund unei evolutii spirituale incipiente.
Aflat la acest nivel vibratoriu, omul percepe iubirea -vibratia cea mai înalta din toata Creatia- ca pe o vibratie mai ridicata, dar o coboara cât poate, conferindu-i tribute ale mintii lui limitate, functie de nivelul lui de întelegere. Ca atare ea va fi carnala, posesiva, va avea anexata obligatoriu gelozia, relatiile vor avea conotatii dramatice iar aria de cuprindere va fi foarte restrânsa: sexul opus, parintii-copii, eventual câteva posesiuni materiale.
     Odata cu ridicarea vibratiei sistemului care suntem si aducerea dominantei la nivelul celei de-a patra chakre iubirea devine mai aerata, diminueaza simtul de proprietate iar aria de cuprindere se extinde cuprinzând mai multe elemente ale Creatiei.
Se mentin câteva confuzii mari rezultat al insuficientei dezvoltari a comunicarii, care dispar odata cu ridicarea vibratiei la nivelul celui de-al cincilea centru.
Acum stii ca dai si apoi primesti iubire, începe interesul constient pentru a te expansiona la nivel subtil, percepi ca relatiile u au nevoie de suport material pentru a exista. Ca ele Sunt între majoritatea aspectelor Creatiei, indiferent ca o constientizam sau nu.
Cel de-al saselea centru aduce un plus de clarviziune: starea de atentie îti faciliteaza perceptii ale unor aspecte pe care nu le vedeai pâna acum, începi sa intuiesti Logici dincolo de mintea limitata.
Aici iubirea capata aspecte diafane, altruismul este total si rezulta din întelegere nu din "bun simt", începi sa translatezi catre statutul de CAUZA si nu EFECT al fenomenologiei.
     Pe masura ce constientizezi tot mai mult cum stau lucrurile, începe un anumit joc nevinovat, interactiv între Cauza care Esti si Efectele care se manifesta.
Este înca un popas în care anumite aspecte doar le tatonezi, în care Sublimul Ansamblului înca nu îl vezi. Iubirea o percepi ca fiind adevaratul element care asigura coeziunea Intregului Creatiei, cu atât mai mult cu cât ridici, de asta data absolut constient, vibratia întregului sistem care esti catre cel de-al saptelea centru.
     De acum nimic nu mai este "întâmplator" iar presiunile care se fac din afara "ta" pentru scaderea vibratiei îti devin deosebit de clare si te solicita, la început, deosebit de mult.
Pe masura ce le "clasezi" si te împaci cu ele, le vei face fata tot mai usor.
Cel mai greu te vei descurca cu ramasitele "omului" din tine, care este din când în când insinuat de ramasite ale mintii limitate, de multe ori în virtutea unui gen de inertie.
Din când în când te surprinzi ca mai manifesti câte o preferinta, alteori esti prea deschis si primesti informatii de un nivel vibrator inferior.
Aici întelegi exact jocul iluziei, o vezi cât de frumos functioneaza si te întrebi cum a fost posibil ca pâna acum sa nu-l fi vazut.
Îi întelegi pe Maestrii si rolul lor, ai fi foarte bucuros sa ai în preajma ta pe toti semenii tai.
Partial nu-i mai întelegi, unele aspecte traite cândva si de tine aproape au disparut...
Vezi Simplitatea, Armonia, Iubirea manifestându-se în toata Creatia si te întrebi de ce am ales noi, oamenii, asa un joc complicat si de ce ne-am îndepartat chiar periculos de mult de Esenta noastra, Ea fiind permanent vie în noi?!?
Mi-ar placea sa stiu daca, luând-o putin mai a proape de regulile initiale ale jocului, acesta nu ar fi fost "mai frumos"!
     Acest Lotus cu o mie de petale are o vibratie deosebit de înalta, la care nu poti ajunge foarte usor ci doar treptat.
Sunt etape evolutive pe care le distingi destul de clar si care dureaza fiecare suficient pentru a o putea percepe, cu particularitatile ei.
Dezarhivarea completa este în acelasi timp foarte aproape dar si suficient de departe, o simti cumva si stii ca nu mai este nici mult de dezarhivat si nici timp mult nu mai poate dura.
Orice aspect care te face sa zabovesti putin te face mai atent, îl percepi cu claritate ca obstacol si tare nu îl doresti în calea ta, desi daca este acolo, în mod sigur are rolul lui.
auza care trebuia noi sa fim, nu credeti?!

     Intr-un moment deloc potrivit omul continua sa doarma.
Cu un secol în urma aceasta dramatica constatare o facea Gurdjieff, Ouspenski si nimic nu s-a schimbat, chiar daca un OSHO a venit sa mai trezeasca odata si, el... a continuat adâncirea în iluzii, ni le-am mai diversificat cum am putut si am putut bine, iar atentia s-a fragmentat si mai mult.
Cuvântul la moda este stresul, a carui responsabilitate evident tot în afara noastra o consideram, noi fiind mereu si mereu biete victime.
Câta vreme asa vom considera chiar asta vom continua sa fim pâna la destrupare individuala sau cea anuntata dintotdeauna de toti, Marea Cernere.
Asta în ciuda faptului ca Suntem Omniscienta si Omnipotenta, dupa Chipul si Asemanarea Creatorului.
     Am fost foarte selectivi, Îl iubim pe Iisus dar nu dam nici un credit sau atentie cuvintelor Lui, care incumba responsabilitatea proprie.
Am ales sa ne închinam Lui, diferitelor Sale reprezentari, dar nu sa-I urmam exemplul.
Oare ne-a spus El sa fim lasi sau umili?
"Toti puteti face ce Eu am facut, ba înca mai mult!..." ar fi trebuit sa ne rasune în toata fiinta, daca chiar am mai sti sa iubim si sa avem un imbold catre nelimitare.

     Atunci când tinerii nostri sunt mai rebeli, mai nonconformisti nu uitam sa le spunem, sa-i amenintam cu "venirea mintii la cap" sub povara "grijilor ce vor veni".
Oare risca vreunul din ei sa fie mai "rebel" decât a fost Iisus, risca vreunul sa puna mai putin pret pe "valorile limitate" ale lumii noastre?

Eu unul nu cred,dar ma uit cu drag si speranta la ei, poate-poate va avea vreunul taria sa-si manifeste Esenta pâna la capat.
"Eu cu Tatal Una Suntem" si "Voi sunteti fratii mei" cred eu ca semnifica ceva, daca noi nu ne facem ca nu întelegem.
Ne-a adus paradigma iubirii dar noi preferam, decât sa crestem maturi si responsabili, sa ne tot temem de Pedeapsa Tatalui.
Am putea sa alegem întelegerea corecta a ciclului cauza-efect, cu care noi însine ne "pedepsim".
Daca permanent suntem generatori de dizarmonii este firesc ca ele sa se rasfrânga în primul rând asupra noastra, macar si pentru simplul motiv ca "ne aflam chiar în epicentru".
Dar suntem atât de "nevinovati", mereu victime ale nu stiu caror nedreptati, încât parca tot asteptam sa ne plânga cineva de mila. Eu nu spun ca nu suntem si victime, dar si aceasta postura tot noi o facilitam.
Daca am avea constiinta treaza am sesiza imediat ce nu este în regula, pentru ca în acest joc nimeni nu ne poate impune cu adevarat ceva daca noi nu acceptam.

     Dar, în inconstienta noastra, nu numai ca acceptam dar si multumim întotdeauna, bucurându-ne de bucatica de zahar cu care suntem mereu amagiti.

În acest caz, cel ce are bucatica de zahar nu poate fi învinuit ca face regulile, noi îi dam, cu fiecare gest, acest drept.
Evident ca si el ar putea sa se trezeasca, si el este de cele mai multe ori adormit, dar "lucrarea începe cu tine" nu o spun eu pentru prima data !
     De aceea am ales sa scriu aceasta carte, ca unul dintre voi care s-a trezit.
Atunci când afli ca exista cineva contemporan tie are traieste toate acestea ca pe singura realitate îmi imaginez ca ar putea constitui un imbold, macar si pentru unul singur dintre semeni. Tot ar fi un "câstig"!
Desigur am stat de vorba cu multi oameni si este fantastic cât de mult vrea întotdeauna mintea lor sa ma convinga ca sunt "destepti".
Evident ca banalitatea celor spuse este reala pierdere de timp pentru amândoi, el ratând ocazia de a afla cu adevarat ceva de teama sa nu cred ca ar fi neinstruit.
Aflu cu aceste ocazii, ca pe adevarate noutati, ceea ce am învatat în ciclul primar sau cunostinte minimale de radiestezie sau te miri ce altceva, aflu ca exista aspirina sau piramidonul.
     Sunt oameni care mitraliaza cu vorbe fara continut ore întregi, daca stai sa asculti, apoi se simt zdrobiti si se întreaba de ce!?
Daca si-ar face bucuria unei clipe de ragaz, ar fi un cadou pe care si l-ar face lor, celor din jur si Armoniei Universale.
Dar au fost învatati cu acest tip de ofensiva, care li s-a spus ca i-ar acredita mai repede în fata interlocutorului.
Înca o cumplit de perdanta eroare! Dar, ce mai conteaza una în plus, nu?
A sti sa asculti este nu atât o dovada de politete cât un real câstig.
Desigur conteaza ce anume asculti, dar atunci oricum primesti ceva.
Un semen de-al tau îti face un cadou, îti acorda atentia lui.
Chiar daca nu întotdeauna continutul este o valoare, gestul, de regula este.
     Multora le-am vorbit despre muzica...
Toti manifestam preferinte muzicale si, a un anumit nivel de întelegere, este dreptul nostru.
Daca ne saltam putin mai sus vom încerca sa întelegem ce este acea muzica, oricare ar fi ea?
Mai întâi este o creatie, adica autorul a fost probabil inspirat sa o faca.
Apoi a adus-o înaintea noastra, nu s-a delectat singur cu ea, deci este o ofranda de iubire pentru semeni.
Iar preferintele noastre ce altceva ar putea fi decât gânduri de separare pe criterii ale mintii.
     Invit pe fiecare sa mediteze asupra gândurilor sale care separa.
Este singurul mecanism din Univers care taie pur si simplu racordari energoinformationale, dar de care nu avem cunostinta.
Iar muzica în sine oricum este o colectie de armonii care se subordoneaza armoniei Întregului, garantat fiind chiar de game, octave si reguli ale compozitiei pe care chiar un neinstruit le intuieste si nu le încalca.
Asa cum formatul colii de scris denumit A4 nu ar putea avea alt raport al laturilor decât cel pe care îl are caci altfel am simti ca "nu ne place".
Si aici opereaza tot legi ale Armoniei Universale, indiferent ca stim sau nu.
     Dar muzica este în primul rând vibratie, deci informatie, la un anumit nivel.
Fiecare compozitie se adreseaza unui centru energetic al corpului nostru fizic, care rezoneaza cu el si primeste informatie si energie. Acesta se "deschide".
Au fost facute bucati muzicale bine studiate care iau rând pe rând centrii nostri energetici, deschizându-i, aceasta având rol terapeutic, de armonizare.
Apoi sunt cunoscute practicile de meloterapie.
Nimic nu este întâmplator daca noi nu facem din totul un haos, în principal din necunoastere.
Multi s-au mirat vazând ca meditez pe muzica foarte diferita, cuprinzînd aproape toate genurile si ritmurile posibile, cu un amendament: niciodata nu le amestec si, de regula, pastrez o melodie mai multe ore.
Iata de ce procedez asa: eu folosesc muzica pentru a contempla simultan cu meditatia.
Atunci când pastrez o singura melodie, de regula aleasa dupa unicitatea momentului respectiv, se va adresa cu precadere vibrational unei zone a corpului meu, asigurându-ma ca nu-mi va distrage atentia prin ceva inedit.
Va fi doar o curgere vibratorie ce va trece prin si pe lânga mine, racordându-ma cu o anumita zona de unde provine si cu un semen care mi-a facut-o cadou.
Si sufletul meu îi este recunoscator pentru darul lui de iubire.
     Si eu ascultam cu placere radioul dar amestecul continuu de mesaje vibratorii agrementate de pauze publicitare si stiri care, de regula, nu spun nimic, este o sursa de oboseala si de acum o evit.
Multi fac confuzia de a considera ca muzica de meditatie este muzica folosita pentru relaxare.
Desi pare minora, urmarile ei sunt mari, mai ales daca cel ce mediteaza mai are si implicari socio-profesionale.
Asa cum un sofer nu are voie sa conduca daca a luat tranchilizante, tot asa exista muzica total incompatibila cu anumite activitati ulterioare.
Inductiile vibratorii au o remanenta surprinzator de lunga si, cel ce a testat un aparat de producere a unor stari de constiinta modificate în zona undelor tetha, stie desigur ca urmarile le poate simti si dupa 24 de ore.
Am exemplificat ce înseamna muzica atunci când devii onstiinta treaza pentru a putea fi înteles mai bine când afirm ca fiecare aspect trebuie reanalizat si recuantificat, cele mai multe dintre ele pierzându-si valoarea sau semnificatiile pe care noi eram obisnuiti sa le acordam si capatând cu totul altele.
Dar tot nu este suficient pâna nu facem translatarea si în traire, nu numai în cunoastere. Abia atunci putem spune ca "am înteles" aspectul respectiv, ca "l-am cunoscut".
Nu mai stiu daca pare greu sau usor dar stiu nu numai ca se poate dar si ca "trebuie".
Nu sunt adeptul acestui termen, la cel mai înalt nivel nimic trebuie pentru ca oricum Armonia întregului are rezolvari pentru orice particica, dar când tu însuti esti particica, -ar putea sa nu poti avea acea detasare pe care o are, logic si de bun simt, Marea Armonie fata de tine.
Ponderea pe care tu o ai fata de Armonia Întregului este în acelasi timp nesemnificativa sau dimpotriva, foarte semnificativa, dar alegerea îti apartine.
Cîta vreme tu te consideri mic si neajutorat, un biet pacatos, asta si esti pentru Ansamblu, dar o sursa mica de dezechilibru si dizarmonii.
Ansamblul nu-si va modifica, de dragul mintii tale limitate, curgerea lui fireasca si armonioasa, va încerca mai întâi sa te determine sa te recunosti ca facând parte din el, apoi va tine cont de separarile pe care tu le operezi si va accepta separarile respective.
     De aici pâna la destrupare nu mai este decât o problema de timp pentru tine, caci întregul nu are habar de aceasta notiune.
Daca ai ales însa sa devii constiinta constienta, sa recunosti Maretia Creatiei si sa te simti parte responsabila din Ea, sa-ti expansionezi corpurile subtile si sa cuprinzi cu iubire cât poti mai multe particele din Ea, atunci si Ea te va recunoaste ca fiind o particica semnificativa a Întregului.
Legitatile Ei, devenite constient si ale tale, te vor ajuta acolo unde nici nu îti imaginezi, pentru simplul motiv ca altfel nici nu s-ar putea... Cel mai banal exemplu: atunci când plec de acasa nu apelez la mijloacele de transport, de regula ma deplasez pe jos, pieton care iubeste orasul si oamenii sai.
În aceste drumuri, deseori chiar de peste 10 Km., semaforul poate deveni un obstacol nesuferit. A fost însa suficient sa aleg ca semafoarele sa aiba culoarea verde atunci când am nevoie sa trec si nu cred ca este 1% care sa contrazica aceasta regula.
Cert este ca, la asa frecventa nu ma mai poate deranja daca astept la vreunul câteva clipe.
Exemplul ales este minor dar, poate mai usor de înteles decât ar fi relatia mea cu computerul, care depaseste si cele mai fantasmagorice imaginatii. De mai multi ani eu si sotia am descoperit ca avem relatii interactive cu electronica din casa, fie CD playerul (doua tipuri diferite), fie cu calculatoarele perindate, în numar de trei, foarte diferite ca configuratie, capabilitati sau provenienta, cu ceasurile electronice, etc. si am fost obligati sa constientizam ce se întâmpla.
Pentru noi nu este decât o dovada în plus si deosebit de clara ca inteligenta este activa si constienta la nivele de baza, subatomice.
Nu este vorba doar de memorie ci de interactiune, ele raspund deosebit de clar stimulilor pe care noi îi transmitem mental, chiar involuntar.
     Exemplele ar putea umple pagini întregi, dar câteva voi da: Playerele noastre, pe vremea când nu ne era foarte clara aceasta interrelatie lucrau foarte ciudat, ba luau un CD, ba îl refuzau, apoi iar îl luau, uneori cântau o melodie, alteori nu.
Le-am tot curatat dar degeaba... Apoi am înteles.
Au trecut ani de atunci, ele au mai îmbatrânit, praful s-o mai fi asezat pe lentila pe care nu am mai sters-o, dar functioneaza neîntrerupt între 12-18 ore zilnic.
Niciodata nu s-a mai întâmplat sa refuze un CD, chiar ars pe CDWriter-ul altora sau al nostru.
Si pentru ca tot am vorbit despre muzica, sa va mai atentionez asupra unui fapt uimitor.
Aparent noi o receptionam prin organul de simt specializat, urechea, cu functia pe care ea o asigura, auzul. Aparent aici lucrurile sunt clare.
Si totusi, va recomand un experiment ciudat, care as avea bucuria sa le atraga atentia în special fizicienilor si medicilor, adica acelora care cred ca chiar stiu ceva despre cele ce vor urma.
Puneti în CD player-ul vostru un disc cu muzica house.
Ascultati cu atentie o melodie bine ritmata, la un volum normal.
Între timp conectati niste casti audio la iesirea specializata pentru casti. În timp ce muzica cânta, puneti rapid castile pe urechi.
Veti avea o mare surpriza: nu numai ca "pare" o alta muzica, dar "obiectiv" saisprezecimile devin aproape optimi, iar intervalul dintre note aproape se dubleaza
Practic descoperiti o melodie mult mai lenta.
Stiu ca de multe ori ati facut aceasta operatie si nu ati observat nimic de acest gen, dar va asigur ca nu ati fost atenti absolut deloc.
Ati avut convingerea ca auditia la casti este "mai buna" din diferite alte considerente, dar atent precis nu ati fost.
     Repetati operatiunea de câte ori veti dori si cele spuse aici se vor confirma de fiecare data. V-am solicitat sa faceti aceasta experienta din multiple motive.
Primul ar fi acela de a atrage atentia mintii voastre asupra caracterului "obiectiv" pe care noi tot avem impresia ca simturile noastre îl sesizeaza corect.
Esafodajul convingerilor voastre trebuie zdruncinat cu argumente pertinente, ca mintea sa se poata deschide catre o corecta observatie.
Apoi veti proba practic relativitatea timpului.
Pentru ca, în fond, timpul este cel care "se dilata" marind atât durata unei note cât si intervalul dintre ele.
Dar, va dati seama ca nu atât el se dilata, ci perceptia voastra se modifica brusc la asezarea castilor pe ureche. Practic, treceti cumva "în alta dimensiune".
Daca veti gasi modalitatea de a largi si mai mult spatiul dintre doua note, nu ar trebui sa va mire prea tare daca ati si reusi sa treceti printre ele, ca printr-un portal interdimensional. Si nu glumesc deloc.
Experimentati însa neaparat, nu va ratati bucuria unei descoperiri simple, dar cu un impact major, de dragul mintii, care precis va spune "prostii!... Doar eu stiu ce stiu".
     Calculatorului îi acord acum o atentie mai mare, timp mai mult si deci avem o relatie mai puternica. Este acum un Pentium 2 cu 10 Gb HDD, 64 MB RAM si 400 Mhz Procesorul, dar are instalate sute de programe diferite, în special de grafica, imagine, muzica, toate solicitându-l din plin.
Adaugati o puternica personalizare începând cu Walpaperul si aparenta paginii si terminând cu cele vreo zece Screen-savere, toate dopate cu fel si fel de imagini. Mai adaugati functia de fax pe care o asigura activ si faptul ca, de regula functioneaza fara oprire cam de la opt dimineata si pâna pe la doua-trei a doua zi, asta zilnic, inclusiv sâmbata si duminica.
A avut în dotare un CDW si o unitate disc, ambele noi-noute, din pacate unitatea disc fiind distrusa repede, evident datorita faptului ca am ales sa lucrez cu ea într-unul din deosebit de rarele mele momente de "nervozitate". Ca atare discul introdus s-a spart în interior, ransformându-se într-un fel de "pesmet" mai mare, dar nu înainte de a taia câteva trasee din conductorul multifilar tip panglica ce duce semnalul la capul de citire.
Asa încât, degeaba am desfacut-o si curatat-o bine în interior, acea panglica nu am unde o gasi, nu face parte din piesele uzuale de schimb si nu se importa separat iar de luat de la alta unitate dezafectata este greu, fiind de generatie noua si suratele ei având înca de functionat ani de zile pâna sa devina piese de schimb.
O clipa de inconstienta si o stare nefiresc dizarmonica mi-au adus neplacerea de a uza CDW si atunci când nu este necesar, facând si imposibila o copiere directa.
     De aceea insist, pentru a va arata ca Armonia Universala are oricând mijloacele de a ne atentiona când ne îndepartam de la Legile Ei, iar cel avizat este si mai rapid facut sa înteleaga.
Când caut un program folosesc de obicei Total Commander-ul si, de cele mai multe ori gasesc programul deja afisat pe unul din panouri: calculatorul a stiut si a deschis, înainte de a da eu vreo comanda, toate folderele sau subfolderele necesare pentru a-mi facilita accesul... Aceasta a ajuns deja rutina, exceptie ar fi sa nu se petreaca asa.
Am dat doar câteva exemple nu pentru a va plictisi ci a va face mai atenti la propriile voastre relatii.
Nu este cazul sa insist asupra faptului ca florile noastre, de cele mai variate genuri si proveniente, plesnesc de sanatate, în ciuda sau poate tocmai datorita muzicii house care inunda foarte des încaperea.
Ca sunt zeci de lamîi, trandafiri japonezi, cactusi diferiti, violete de Parma si multe altele, toate într-o armonie perfecta, ca un deget de vin pe fundul unei sticle nu se oteteste luni în sir, ca chiar ideea de depreciere, alterare sau distrugere au fost demult îndepartate din încapere.
Ca nu concep ca becurile trebuie sa se consume vreodata si nici nu am schimbat vreunul în peste doi ani.

     "Sfintirea" unei încaperi asta înseamna: ridicarea nivelului vibrator prin informatie înalt vibratorie .
Din aceste locuri au fost îndepartate orice urme de informatii de distrugere, boala, moarte, tensiuni, dezechilibre de orice natura.
De aceea, omul poate sfinti locul, daca alege sa o faca, constient
Nu trebuie un "personal calificat" pentru aceasta, iar daca este necesar sa apelam la vreunul apoi este clar ca noi vom strica în urmatoarele trei minute tot ceea ce el a armonizat.
Informatia nu este batuta în cuie, ea este foarte volatila si poate fi inlocuita instantaneu daca cineva nu-i asigura activ permanenta.
Iar si iar, degeaba gasim solutii în afara noastra, ele nu pot fi nici macar paleative.
Un preot va veni si, daca are har, va "sfinti" un loc, dar el pleaca si noi ne certam în urma lui pentru un nimic oarecare. Totul a fost degeaba, informatia înalt vibratorie înlocuita de dizarmonii si ceea ce urmeaza va fi functie de ultima informatie impregnata vibrator în tot ce se afla acolo.
Asa stau lucrurile iar vechii indieni stiau ei bine ce stiau atunci când se bucurau daca vreun boddhisattva alegea comunitatea lor pentru a medita: îi aduceau mâncare si sperau sa ramâna cât mai mult pe lânga ei
Astfel stiau ca mai putine boli se vor abate asupra lor, ai bogate le vor fi recoltele, în general starea de bine va creste. Noi însa am ales sa uitam totul.
     Spuneam undeva la început ce înseamna puterea creatiei în bratele inconstientei.
Obisnuiti de-acum cu ideea ca suntem exclusiv efecte, bucurosi de "era infomationala si binefacerile ei", ascultam cu interes diverse stiri si buletinul meteo, evident.
La acesta din urma, un "specialist" ne spune daca, în intervalul ce va sa vina, sa ne luam umbrela sau paltonul sau palaria de soare.
Noi facem ce spune el si, de-acum bine facem, daca tot am ales sa fim "inconstienta turma".

     Pentru ca, da, sunt toate sansele ca el sa aiba dreptate, dar nu pentru ca satelitii au aratat configuratia si se cunosc nu stiu ce curenti si nu stiu ce viteze ci pentru bunul si realul motiv ca el a plantat prin intermediul radioului aceasta informatie în sute de mii de "creatori de realitati inconstienti" care desigur vor sustine infoenergetic informatia respectiva, ducând la materializarea ei.
Fenomenul este identic, dar la alta scara, când cineva se duce la ghicitoare: el merge motivat de niste dorinte sau temeri. Aceea are intuitia de a afla putin mai mult decât el spune în clar, apoi îi preda în brate o speranta sau o teama, pe care el o va sustine energo informational pâna la împlinirea ei.
Nu-i dragut cum se vede lumea de la anumit nivel de întelegere?!
Atunci când veti alege sa trageti o linie, rezultatul sa nu va imaginati ca va fi o însumare obiectiva ci dimpotriva, veti aduna doar impresiile traite, doar etichetele puse de voi însiva.
Cele lipite de ceilalti oricum nu conteaza decât pe moment, doar cele acceptate de noi ramân si se îndosariaza. Dar etichetele le lipim functie de nivelul nostru de întelegere de la momentul producerii lor, când si alegem, de fapt, calitatea experientei respective.
Aceeasi experienta poate primi semnificatii infinit de diferite.
     Am cunoscut o fiinta ajunsa la 44 de ani care, în timpul facultatii se îndragostise de un baiat.
Acesta a avut nefericita fantezie de a-i conditiona cumva sentimentele de invitatia de a se culca si cu cel mai bun prieten.
Culmea este ca era studenta la psihologie, poate ar fi putut fi mai înarmata mental, dar nu a fost.
Aceasta simpla idee aberanta a fost absolut suficienta pentru ca acea fiinta sa fie tot restul vietii o asistata social, doar pentru ceea ce a ales sa considere ca a reprezentat pentru ea propunerea respectiva.
Desigur restul a fost operat de medicatie, care a facut din ea o vesnica leguma.
La aceasta vârsta, un moment de luciditate i-a revelat toata distrugerea operata în viata ei si a determinat-o sa se arunce de la etajul la care locuia.
Peste greutatile de pâna atunci a mai adaugat altele, rezultate din multiplele fracturi si suruburi cu care a fost repusa pe picioare... dupa mai mult de un an de chin.
     Nu pot gasi exemple mai placute deoarece asta ofera experientele umane, asta aleg semenii nostri sa-si procure ca experienta în cadrul Armoniei Universale.
Daca vom încerca sa vedem însa de la nivelul cel mai înalt, s-ar putea sa fim putin uimiti.
Violul este de fapt un contact sexual în care lipseste acordul uneia din part
Nu arareori lipseste acordul partii care, la un anumit nivel, este posibil chiar sa-l fi incitat, deci generat, ca responsabilitate.
Acordul lipsa uneori este real, alteori este formal sau vine în urma unei revizuiri a atitudinii.
Vinovat va fi gasit invariabil cel mai puternic.
Dar vinovatia sa rezulta din niste legitati plecate din anumite considerente etice si morale, valori în cadrul societatii dar fara relevanta în Absolut.
Banuiesc ca este clar cititorului ca nu fac decât sa duc niste notiuni pe verticala Piramidei Cunoasterii si atât, pentru a atentiona asupra a ceea ce îndeobste consideram a fi reprobabil.
     Privit de la nivel absolut, contactul fizic este o experienta, iar atributele pe care mintea i le da nu mai exista.
Deja placut sau neplacut tin de un nivel de întelegere limitat.
Experimentul respectiv îmbogateste deopotriva pe participanti iar ceea ce ei îndosariaza va fi conform nivelului de întelegere a care au ajuns pâna la acel moment al evolutiei lor
Calitatea trairii este data exclusiv de capacitatea lor de întelegere. Refuzul de participare este evident al mintii limitate si al egoului, care va spune: "cum sa treaca peste vointa mea?!"
Dar vointa nu este a Esentei, Ea chiar nu are un astfel de atribut si nu ar avea ce face cu el!
Esenta Este Iubire si raspunde doar cu iubire la orice vine spre Ea.
Ori, la un nivel absolut, violatorul este un semen care, ori manifesta pe moment o serie de neîntelegeri ori are realmente o lipsa de iubire atât de mare încât nu stie cum sa faca sa o primeasca, nepricepându-se sa o ofere
Ca exemplu, am cunoscut un alt caz în care o tânara a luat noaptea un taxi iar soferul nu a gasit ceva mai bun de facut decât sa o scoata în afara orasului si sa o ameninte cu un pistol pentru a obtine un contact sexual
. Dupa consumarea incidentului a urmat o discutie între cei doi in care ceva din atributele Esentei a functionat, ca urmare ea a fost condusa cu masina acasa si el a înteles probabil ca ar fi putut sa se manifeste altfel.
Incidentul mi-a fost relatat de cea implicata, ca fapt divers.
     Ceea ce vreau sa subliniez este ca, nu arareori "valorile" socio-morale sunt cele care se fac responsabile, în ultima instanta, de grave perturbari ale experimentelor Esentei venite special pentru a le face, fara limitari impuse din afara.
Daca mintea noastra nu ar fi îndoctrinata de la bun început cu "se face-nu se face, se cade-nu se cade, e frumos-nu e frumos", libertatea de a experimenta ar creste iar valoarea experimentelor ar fi garantata doar de Atributele Esentei, ceea ce ar fi mai mult decât suficient.
Tare nu îmi pot închipui un violator venind la o faptura plina de gratie si întâmpinându-l cu iubire, neopunându-i vreun fel de rezistenta, iar acesta rastindu-se la ea pentru a-si continua jocul pe tonul pe care o pornise.
Dar cum ar mai putea cineva sa aiba astfel de porniri daca totul în jur ar fi Iubire?
     De ce oare Etica si Morala nu statuteaza o astfel de "normalitate", în care chiar nici o manifestare contravenind Esentei nu ar mai avea loc, unde politistul si judecatorul nu ar avea ce cauta.
Oare de ce Etica si Morala se fac ca nu vad atunci când violul sau prostitutia fac jocurile în societate, corpul fizic fiind tratat ca moneda forte?

     Oare toate astea, care evident la nivel absolut nu au nici o valoare, nu ar trebui aici, la nivelul la care opereaza Legile Omenesti sa fi fost eradicate, daca acestea chiar tin sa se impuna?
Oare nu cumva stim cu totii ca nu este decât un joc !?
     De la nivelul cel mai Înalt se vede clar ca majoritatea neîntelegerilor noastre vin din neîntelegerea a ceea ce este corpul fizic, a raporturilor noastre cu el, ceea ce duce si la deprecierea lui si a calitatii experimentelor noastre cu ajutorul lui si în final la distrugerea lui si eliberarea noastra.
     Spuneam mai la început cam cum se formeaza corpul fizic, facând o paralela cu cristalizarea unei solutii de sulfat de cupru. Desigur lucrurile sunt mult mai complexe.
Ceea ce nu avem voie sa uitam este faptul ca întreg corpul fizic este o lume a efectelor.
Si, la fel de bine de stiut: noi suntem cauza si nu efect.
Iata deci o prima distinctie clara între cine suntem noi si ce este el.
     El este un instrument alcatuit în întregime din elemente ale acestui plan dens, jos vibrator si limitat, dar o minunata realizare capabila sa ne serveasca nelimitat, fara nevoi reale sau uzuri, capabil de regenerare nelimitata la o uzura "normala", ca sa spunem asa.
La un nivel si mai înalt de cunoastere el este o proiectie informationala sustinuta permanent de Energia Universala din care este alcatuit, prin racordare permanenta, ca toate elementele Creatiei.
Daca am vrea am putea spune ca este un minunat avion, dotat cu absolut toate facilitatile imaginabile.
Noi suntem pilotul.
Ne urcam în el si pornim, dupa priceperea noastra.
Dar, pentru a fi ajutati în micile nevoi de pilotare în acest plan, avem la bord si un copilot automat.
În activitati de rutina putem comuta pe pilot automat si noi ne putem relaxa putin. Putem chiar atipi
Unii aleg chiar sa doarma, altii dorm tot itinerariul. Este o alegere.
Dar, poate nu este de dorit sa ai ocazia sa pilotezi o astfel de minune si sa alegi sa dormi tot parcursul.
     Pentru a nu nedreptati pe nimeni, ce este pilotul automat?
Este mintea limitata, instrument liniar menit sa rezolve probleme imediate, liniare, specifice planului dens.
Ca atare pilotarea avionului de catre acest instrument este una total lipsita de interes pentru Esenta care Suntem.
Ea nu-l poate exploata la întreaga capacitate, îi lipseste creativitatea necesara. Doar noi o putem face, pe deplin calificati si pentru aceasta.
Suntem Omniscienta si Omnipotenta si mai suntem Iubire si Armonie.

     Daca întreaga civilizatie ar fi respectat "Indicatiile de Zbor", volutia noastra în plan terestru ar fi fost evolutia adamica în Rai.
Dar am ales altceva.
Majoritatea au ales sa treaca pe pilot automat si sa atipeasca, apoi au adormit de-a binelea. Pilotarea se face exclusiv de catre pilotul automat, rdat la Constientul Colectiv, plin de informatii eronate.
Evolutia este, ca atare, grav compromisa.
Experimentul individual are valoare minima, creativitatea nefiind deloc pusa la treaba. Evolutia este rigida, nu are Iubirea ca suport ci teama, îmbracând o infinitate de forme.
Chiar ajunsi la sfârsitul evolutiei... TERESTRE tot se doarme, în majoritatea cazurilor. Risipa de energie fara vreun rost... Dar tot ar fi prea simplu sa fie numai atât.
     Spuneam despre arhiva ZIP continând în ea toate atributele Creatorului, ambalata într-un folder "Gigel"...
De fapt, deschizând acest dosar în interior gasesti mai întâi un alt dosarel continând acea minunat de compacta arhiva de cunoastere dar si instructiuni pentru formarea corpului fizic precum si un executabil de care am mai pomenit, creativitate.exe, cu autolansare. Conform instructiunilor, ajuns în plan fizic, se porneste strângerea din jur a elementelor necesare corpului fizic arhetipal, adica fara nici o linie de program compromisa.
Strângerea începe din placenta si se continua dincolo de 9 luni în afara, cu respectarea riguroasa a programului initial.
     Totul ar fi perfect daca acest "pachetel informational" nu ar fi supus unui tir din ce în ce mai înversunat de informatii aleatoare, sau macar unui "zgomot informational".
Rezultatul va fi o alcatuire a corpului cu ceva linii de program ompromise dar altfel perfect functional.
Functionalitatea va avea si ea de suferit pe masura ce Constientul Colectiv, prin intermediul releului-Minte limitata ce-l reprezinta, va proiecta asupra lui mereu si mereu informatii false dar care, nimeni verificându-le, sunt luate de bune si introduse în exploatare.
Astfel dispar multe din capabilitati, scad multi parametrii printre care vitalitatea si longevitatea.
De altfel, întreaga evolutie "terestra" este un sir neîntrerupt de bombardamente informationale care vin sa înlocuiasca nefericit liniile de program initiale.
Din nelimitarea conforma programului initial nu mai ramâne practic nimic.

     Mintea preia din egregor numai informatii cu caracter limitativ si de distrugere, Ea va "acorda" în acest sens centrii energetici principali, chizându-i conform unor "preferinte", gânduri de separare care spuneam ca realmente taie frecvente infoenergetice.
Rezultatul va fi o combinatie cu un caracter foarte "personal" de distrugeri provocate vehiculului fizic, traduse de noi prin tablouri clinice.
Dar, înca ar fi foarte simplu daca ar fi numai atât. Peste toate aceste programe se mai adauga cele bine puse la punct de cei ce detin de vreo cincisprezece secole destinele umanitatii.
Din aparent dulcele lor anonimat elaboreaza strategii deosebit de variate, bine instruiti fiind despre cum pot fi manipulate toate informatiile înspre propriul si meschinul interes.
Astfel multe din "valorile" pe care le-am acceptat ne-au fost mai întâi induse, apoi mentinute si la nevoie impuse ca fiind valori.
Ele au fost completate apoi cu noi "necesitati" care desigur îsi aveau deja rezolvarea si care ne-a fost oferita rapid, noi multumind pentru "înca o iluzie". Toate acestea sunt posibile doar datorita alegerii noastre de a ramâne adormiti, din grava eroare de a ne identifica cu corpul si respectiv cu pilotul automat, mintea limitata.
Odata cu trezirea totul se modifica, dar deja ai de reparat multe deteriorari. Interesant este însa faptul ca exista o dependenta între ceea ce ai reusit sa întelegi si ceea ce ai reusit sa recuperezi din capabilitatile arhetipale care au fost prevazute pentru corpul fizic, fapt care a mai permis înca o iluzie si anume aceea ca evolutia spirituala se poate face pe seama energiilor, fie ele si subtile, ale corpului fizic.
Insistentele care se fac pe posturi, pe respiratie si pe seama energiei Kundalini nu au decât rezultate iluzorii.
În Yoga consider ca sunt de interes doar armonizarile Chakrelor si rolul infoenergetic a unor Mantre,Yantre si Mandale. De asemeni nu am nici un motiv sa apreciez interesul manifestat de multi pentru informatiile culese din eteric si cu atât mai putin din Astral, indiferent nivelul acestuia.
Din Eteric nu avem datele necesare pentru a exploata informatiile culese, iar în astral densitatea informatiei viciate este atât de mare încât este suficienta proiectarea permanenta care se face cu date culese de acolo în somn sau pe alte cai accidentale, nemaifiind nevoie si de explorarea cu buna stiinta, în meditatii.
Si totusi, daca ar fi numai atât, înca ar fi destul de simplu.
Stim bine ca "asa cum e Sus este si Jos". De fapt... ar fi cazul sa stim.
Prin asta ar fi util sa întelegem ca exista o Legitate care opereaza la orice nivel, facând din toate un Tot si facând ca fiecare aspect sa functioneze la fel cu Întregul si cu fiecare particica a lui.
Am fost capabili sa vedem ca exista o lege si la formarea fractalilor si bine am facut.
Din nefericire ne-am obisnuit sa credem ca, pentru a întelege trebuie sa operam separari, disecari, uitând cu desavârsire ce înseamna sa întelegi, situându-te undeva la distanta si privind un ansamblu cum functioneaza.
Oricum, avem datele necesare pentru a putea întelege, mai trebuie sa vrem.

     Am studiat macrocosmosul si microcosmosul si stim ca în jurul unui Soare central orbiteaza planetele sistemului, dupa cum în jurul nucleului graviteaza electronii.
Putem întelege ca acolo este o energie infinita care, la scara respectiva, misca perpetuu niste "mase".
Stim bine ca nimeni nu alimenteaza acele sisteme din afara cu energie, deci am putea întelege ca TOTUL este un perpetuum mobile, la orice nivel l-am privi, chiar daca nu am priceput mecanismul.
Iar daca am înteles, cum putem admite formularea "perpetuum mobile" nu poate exista !

     Dragi semeni ai mei, trebuie o data sa va hotarâti sa revizuiti, fiecare pentru sine, ceea ce ati fost învatati la scolile urmate. Trebuie sa o faceti deoarece acest sistem a fost conceput special nu pentru a va instrui ci pentru a va conditiona mecanismele gândirii.
Aveti curajul si descoperiti singuri verigile care nu se leaga. Sunt deosebit de multe si ne sunt "administrate" de la vârste la care nu avem vigilenta de a le descoperi, apoi le-am luat deja "de bune" si nu ne mai gasim timpul sau motivatia de a le mai verifica.
     Pentru ca acum este important sa întelegeti esenta: intr-un ocean de energie, noi însine energie, traim teroarea lipsei de energie nu avem nevoie de nimic, nici "hrana" nu ne este necesara sau apa sau aerul si totusi avem o infinitate de nevoi, iar împlinindu-le nu facem nimic mai mult decât sa ramânem la fel de mici, neajutorati, muritori; suntem Omniscienta si Omnipotenta dar suntem si mici si prosti si neajutorati.
Care sunt Adevarurile, dragii mei?!!
De unde stim toate cele pe care le stim si de ce ne-au fost predate-inoculate?!!
     Ne stimam si iubim dascalii, care si ei i-au stimat pe ai lor si asa mai departe, dar cunoasterea respectiva a verificat-o cineva?!
Va dati seama cât de bine trebuie concertate eforturile pentru a ascunde unei civilizatii cele mai evidente lucruri?!
Va aduceti cu totii aminte când vi s-a predat ca apa disociaza în atomi de oxigen si hidrogen la trecerea curentului continuu si ca ele pot fi culese în eprubete separate, experientele respective, etc.
De fapt acolo ni se ascundea pentru totdeauna dreptul de a afla vreodata în câte modalitati foarte simple poate fi extras hidrogenul si folosit ca sursa inepuizabila de energie, deoarece prin arderea lui s-ar obtine iar apa, ciclul continuând la infinit.
     Când totusi au aparut indivizi care si-au alimentat motorul cu ardere interna clasic, fara modificari semnificative, din apa râului, acestia au disparut.
Nu a fost numai unul, dar cazul unui italian aparut în urma cu vreo 30 de ani îl stiu eu. "De la el" am aflat si eu cum se procedeaza, dar cum nu îmi doream sa "dispar" în vreun fel, am ramas doar cu bucuria de a sti.
Dar energia nu trebuie produsa nicicum, nici macar de arderea hidrogenului nu este nevoie, ENERGIA ESTE si atât.
Daca chiar vrem sa fim putin atenti se gasesc o infinitate de modalitati de a o prelua direct si folosi în tehnologiile noastre slabute si energofage.
     În urma cu câteva luni am înregistrat o cerere de brevet cu aceasta tema si, de atunci caut un partener dornic si el de a face ca aceasta sa devina realitate.
Credeti ca chiar se doreste? Pare a fi un pas pe care civilizatia nu s-a hotarât înca sa-l faca, uitând ca, daca nu se grabeste sa-l faca nu numai pe el ci si alti câtiva foarte repede si foarte hotarât, prea multi pasi nu mai are de facut. Un alt exemplu care trebuie sa ne dea de gândit se refera la "hrana". Din proprie experienta va asigur ca nu avem nevoie nici de hrana si nici de apa. Bretarienii m-au pus pe gânduri serios si am facut mai multe etape de încercare de a renunta la hrana pe parcursul ultimului an si jumatate.
La început aveam oarece teama pentru ca prea ne-a fost inoculat ca, daca nu manânci nu stiu ce interval de timp, mori, daca nu bei câteva zile, la fel, etc...
Citisem mult pe aceasta tema si nelimitarea ma tot îndemna sa o fac.
     Când am ajuns sa nu ma mai identific cu corpul fizic a disparut orice urma de teama si m-am apropiat mult mai usor de acest mod de viata.
Te astepti sa slabesti si, ca atare chiar slabesti dar greutatea se stabilizeaza.
Daca nu ne-am astepta la acest rezultat el precis nu ar avea loc dar mintea limitata tot repeta ca e firesc sa slabesti daca nu manînci si e foarte greu uneori sa o faci sa-si înceteze actiunea distructiva.
Pâna la urma este obligata si ea sa recunoasca evidenta.
Iar în cazul bretarianismului evident devine repede faptul ca te simti mult mai bine, capeti o mobilitate mult mai mare, esti mult mai vesel si mai detasat.
Mai ai însa de trecut peste câteva încercari care se pot numi rutina de a lua masa cu familia, apoi reactia dura a emotionalului care se plânge ca i-ai luat nu stiu ce bucurii si senzatiile gustative care îti lipsesc foarte mult
     Pentru a te feri de surprizele la care te poti astepta daca insisti facând abstractie de toate acestea eu propun revenirea usor la a te hrani moderat, urmând reluarea experimentului de pe pozitii mult mai clare si cu o dorinta foarte limpede de a-l duce la bun sfârsit.
Sunt o multime de argumente pentru aceasta: pretentia de alimentatie mi se pare ilogica si cu grave urmari perturbatoare pentru buna functionare a vehiculului fizic.
     Vreau sa adaug ca, prin renuntare la acest balast numit mâncare obtii o ridicare semnificativa a frecventei vibratorii a întregului ansamblu care este corpul tau fizic, fapt care conduce la atenuarea sensibilitatilor la durere fizica, mai exact nu mai apare durerea atunci când stii bine ca aparea
Te poti ciupi, întepa, ceva simti dar nici pe departe ceea ce simteai altadata. Apoi dispare exudatia, nu mai transpiri si nici de vreun deodorant nu se mai simte nevoia.
Capacitatea de a-ti ridica semnificativ vibratia întregului sistem care esti creste simtitor.
Sunt foarte multe lucruri pe care le câstigi, vorbind la acest nivel.
Interesant este ca, desi reiei alimentatia parte din cele câstigate nu le mai pierzi, de parca ceva ar sti ca nu este decât o pauza, dupa care oricum revii la aceasta " normalitate
Nu mai insist asupra detaliilor, cel care le va dori va sti sa le gaseasca, dar insist asupra a ceea ce ne-a adus la starea iluzorie de dependenti de "hrana".

     Desigur noi asa am primit stafeta de la cei care ne-au precedat, dar cum e posibil ca nimeni sa nu se sesizeze ca acesta nu este un proces firesc sau necesar pentru noi, oamenii.
Desigur am vazut ca animalele se hranesc, dar oare nu ne mai saturam sa tot facem o paralela total deplasata între alte vietuitoare si noi, cei creati "dupa chipul si asemanarea Creatorului?!!
Cred ca ar fi foarte util daca am înceta sa o mai facem pentru ca, daca o vom face ea chiar va exista.
     Sunt convins ca "Izgonirea din Rai" s-a datorat literalmente muscarii din marul oferit de Eva, reprezentanta a omului preadamic.
Pentru ea era ceva firesc si ca atare nu constituia nici un pericol în timp ce pentru el a însemnat renuntarea la statutul de Omnipotenta, de libertate de plina fata de planul material.
Starea de dependenta care a urmat s-a tot amplificat de-a lungul generatiilor dar, undeva în noi se afla informatia arhetipala ce poate fi scoasa si pusa sa lucreze.
Este perfecta, intacta si putem înca sa ne preluam "mostenirea", cum mai gasim scris pe alocuri.
Nu trebuie decât sa ne luam fiecare responsabilitatea în serios, sa iesim de sub subordonarea mintii limitate si a Constientului Colectiv, sa ne cautam în Sine propriile valori care sunt, desigur, cele ale Întregului si deci ale fiecaruia, sa ne gasim ragazul de a o face, evident operând asupra listei noastre de prioritati cotidiene.
Si înca ma tem ca nu este numai atât de simplu.
     Pentru ca, daca am luat mansa începând sa ne pilotam singuri minunatul vehicul, va trebui sa descoperim repede si care ne sunt instrumentele de lucru si va trebui sa evaluam din mers si cât mai obiectiv pagubele produse pe când înca dormeam.
Vom constata ca sunt deosebit de multe dar ca, pentru noi nu pot fi numite "grave". Doar ca sunt deja produse.
Ca instrumente, primordiala este o Stare de Atentie.
Nu este "cel mai important" doar ca faciliteaza functionarea celorlaltora.
Cu ajutorul primului obtii cu timpul un grad de constienta mai ridicat.
Si acesta va fi un instrument util, în continua perfectionare.
     Apoi este vorba de Iubire. Un fel de prelungire a Iubirii Creatorului pentru Creatia Sa care va trebui sa curga prin tine, catre vehiculul tau. Cu ea vor fi reparate toate "daunele" produse.
Constienta te va ajuta sa le obiectivezi, atentia la fel, dar repararea se obtine numai prin Iubirea aceasta calma si detasata, prin Armonie.
Pilotul automat în mod sigur a operat, prin separari si preferinte de tot felul, închideri asupra unora sau altora din centrii energetici principali cu care corpul fizic este racordat la Armonia Întregului.
În functie de timpul cât a durat aceasta închidere partiala, uneori aproape totala, vei înregistra la anumite "etaje" diferite "defectiuni".
Nu ai de ce sa intri în panica, nimic nu este suficient de grav pentru a nu se putea reinstaura firescul, optimul, dar uneori este nevoie de mai mult timp pentru aceasta revenire. Cel mai important însa va fi ca întotdeauna, odata ce ai descoperit "avaria" sa o stopezi instantaneu.
Pentru asta este suficient ca sa interzici cu desavârsire pilotului automat, mintea limitata, sa se mai bage acolo. Daca acest lucru l-ai obtinut poti fi absolut sigur ca de acum a început procesul de "vindecare".
Dar, atentie, ca un copil, ea va fi totdeauna tentata sa se duca exact acolo unde i-ai interzis iar acest joc va va obosi pe amândoi, ducând la prelungirea fara sens a tim pului necesar reinstaurarii normalitatii în "compartimentul cu pricina".
     Deci, pentru ca acest stupid joc sa înceteze, va trebui mai întâi sa ai "o discutie clara cu mintea ta".
Îi vei arata ce a fost capabila sa faca cu "priceperea ei", o vei ruga sa te secondeze permanent si îi vei promite ca o vei face sa înteleaga toate etapele, ca nu este pic de dogma sau altceva de neînteles chiar pentru liniaritatea ei, cu conditia sa doreasca sa se deschida mai mult
. Îi vei explica ca o întelegi ca îi va fi dificil sa cu prinda necuprinsul dar ca stii precis ca va fi capabila sa se deschida chiar atât de mult, ca ai totala încredere în capacitatea ei de cuprindere.
Daca vei constata ca este gata sa coopereze si ca are dorinta reala de a se autodepasi poti fi sigur ca de acum ai cel mai bun aliat în ea si ca deja toate reparatiile sunt ca si facute.
     Sa nu te surprinda tendinta ei de a fi cârcotasa, caci este fireasca. În primul rând asa a fost învatata, apoi i-ai luat "dreptul" de a conduce pe care deja se obisnuise a-l avea, apoi nu o mai lasi sa fie reprezentanta Constiintei Colective, care oricum va face presiuni asupra ei temându-se ca înca o Constiinta Individuala s-a trezit si a iesit de sub zona ei de control.
Este un moment dramatic pentru ea, care înca nu stie ca ceea ce "pierde" este infim fata de ceea ce "câstiga": nelimitarea, functionarea la "parametrii proiectati" nu doar cu 6-8%, racordarea permanenta la Inteligenta Nelimitata .
Odata depasita aceasta importanta etapa cu succes, vei constata singur ca înca ar fi bine daca ar fi atât de usor.
Pentru ca abia acum începem sa constientizam avariile si modul în care ele au fost pricinuite, pentru a reinstaura fireasca curgere a energiilor si informatiilor.
Este drept ca, daca mintea nu se mai baga -e util sa fim vigilenti permanent- atunci lucrurile pot reveni la normal chiar de la sine , dar putem cataliza procesul constientizând.
Si tot prin constientizare facem ca o dezechilibrare ulterioara sa nu mai poata avea loc.
     Daca terapiile alternative s-ar preocupa suficient de mult de acest aspect ar vedea ca reusitele lor ar avea un caracter de durata, altfel se va întâmpla mereu acelasi lucru: si ele ca si medicina se vor ocupa doar de efecte, neobservând macar acest lucru.
Cauzele sunt întotdeauna de natura informationala si daca cea care genereaza informatia (mintea limitata, guvernând universul pacientului respectiv) ramâne nemodificata si energiile vor fi în continuare obstructionate pe aceleasi trasee sau meridiane iar rezultanta va fi desigur o revenire a manifestarilor clinice, zicem noi.
Si pentru ca sa vedeti ca într-adevar am dreptate când spun ca înca ar fi simplu daca ar fi numai atât, sa vedem cam cum vom repara ceea ce am constatat ca s-a distrus, sub priceputa pilotare a ajutorului nostru în plan fizic.
Mai întâi nu trebuie nici un moment sa uitam sa ne tinem de cuvântul dat mintii noastre. Ea va trebui în permanenta sa înteleaga superior cum stau lucrurile.
De aceea voi si oferi exemple cu detalii special destinate ei.
     Întotdeauna "realitatea", adica ceea ce simturile noastre ne releva ca fiind "adevarurile lumii noastre", ne va oferi o infinitate de posibilitati de alegere.
Practic nu exista o secunda în viata în care sa nu ai de facut o optiune. Cele mai multe le faci fara a baga macar de seama si cu atât mai mult fara sa poti previziona unde te va duce ea.
Asa ai facut si când ai întins mâna dupa cartea aceasta. Daca tu alegi sa o si întelegi, acel simplu gest îti va modifica în asa masura tot sirul ulterior al evenimentelor din viata ta încât îti va fi greu sa-ti imaginezi cum ar fi fost daca nu întindeai mâna dupa ea.
Vedeti voi, gesturile nu pot fi mari sau mici, ar a încerca sa gândesti ca trebuie sa faci gesturi "mari" pentru a-ti modifica radical cursul existentei este absolut fara acoperire.
În aceasta infinitate de optiuni din fiecare secunda, micile gesturi de alegere care practic "ne fac viata" ar fi indicat sa le tratam cu foarte mare atentie.
Nu este vorba sub nici o forma de "prudenta", acea frica frumos cosmetizata sub aceasta denumire, ci doar atât: atentie. Pentru ca, daca nu o vom face, vom constata mereu ca exista un ciclu cauza-efect care ne tot scapa, pe de o parte, iar pe de alta ar trebui ca fiecare optiune, oricât de mica, sa aiba în spatele ei o întrebare.
Unii au sugerat-o pe urmatoarea si este corecta: "ce ar face iubirea în acest moment?" sau " sunt eu la cel mai înalt nivel al existentei mele când fac aceasta optiune?"
Eu mai propun o alta "Se încadreaza optiunea mea în imaginea pe care mi-am facut-o pâna la acest moment despre Armonia Universala?"
     Ar putea sa vi se para ca viata traita permanent cu aceste întrebari vii în tine ar deveni un calvar. Va asigur ca nu, ea devine mai degraba o poezie.
În primul rând întrebarea face ca noi sa translatam usor din pozitia de a tot fi efect în cea fireasca, de Cauza a evenimentelor.
Apoi ne ofera acel respiro necesar pentru a nu ne mai simti mereu stresati, nelasându-ne mintea sa intre mereu în sarabanda evenimentelor ce vin sub forma de avalansa peste noi.
Ne mai ofera garantia ca, din ce în ce mai rar vom avea ocazia sa "regretam alegerile facute", stiind bine ca macar am ales în acel moment tot ceea ce, conform nivelului de constiinta de la acel moment, puteam alege mai "fericit".
Si, probabil, nu vom mai tot face alegerile având în spate motivatia unor frici, ci una ceva mai înalta.
Orice am face, de "responsabilitatea alegerilor" cât suntem în acest plan, nu vom putea scapa. Este însa deosebit de important sa le facem constient, oricât de neînsemnate par ele.
Trebuie sa ne ferim în orice caz ca în spatele lor sa se afle dorinte de separare.
Chiar si atunci când, în plan fizic putem spune ca am operat o separare, ea nu trebuie sa existe si în constiinta.
Ca exemplu as da banalul divort dintre doi oameni care au ajuns într-un punct în care considera ca drumurile lor trebuie sa se desparta, pentru a putea schimba eventual nivelul experientelor de viata. Se întâmpla si nu cred ca este nefiresc.
Nefiresc este sa vrei sa arunci vini, nefiresc este sa nu te mai intereseze ce mai face,
El ramâne, la un anumit nivel, parte din tine si tu ramâi parte din el... Ati rezonat amândoi la milioane de evenimente de toate dimensiunile si formele împreuna, informatia este prezenta în voi.
Trebuie sa constientizati ca asa stau lucrurile, nu trebuie sa aveti "pareri de rau", trebuie doar sa stiti ca, atunci când i-ati dorit prezenta, a fost mult mai mult ceea ce ati avut în comun decât suntem obisnuiti sa credem.
Nu uitati nici o secunda ca la baza oricarei fenomenologii se afla un edificiu de informatii care, în mod sigur, nu vor dispare nici dupa ce voi ati parasit planul fizic. Unii, atunci când merg într-o excursie -sa zicem- aleg sa-si scrie numele pe o coaja de copac. Probabil simt nevoia ca ceva sa retina trecerea lor prin acel loc.
Îi asigur ca trecerea este marcata indestructibil pentru eternitate atât în locul respectiv cât si în universul lor interior. Permanent are loc un fel de "comuniune", chiar daca nu suntem constienti.
     Dar revin asupra importantei gândurilor de separare care se pot afla în spatele alegerilor facute si reatentionez asupra importantei " taierii racordarilor energoinformationale" pe care le putem opera fara sa fim constienti de aceasta.
Educatia ne face sa operam de cele mai multe ori astfel de separari si reiau exemplul cu muzica. Au fost multe discutii la un moment dat despre "manele", discutii bazate exclusiv pe cunoastere limitata. Evident ca persoanele "educate elevat" au reactionat destul de ferm împotriva acestui gen de "productii", cu putine exceptii.
În spatele exceptiilor se putea întrezari cumva o intuitie asupra adevarului, dar doar atât. Nici cei care creaza aceste melodii nu au avut darul de a oferi un raspuns adevarat. Si totusi este atât de simplu.
Cea care opereaza separarea este mintea limitata, care ofera întotdeauna si o infinitate de motivatii, perfect logice, la nivelul ei de întelegere. Chiar nu îmi imaginez ceva care sa nu poata fi demonstrat, daca mintea limitata îsi propune, desigur demonstratie care va rezista aceluiasi nivel, al mintilor limitate din jur.
Întelegerea însa poate fi obtinuta doar urcând ceva mai sus. Orice bucata muzicala este, cum spuneam mai înainte, o creatie -în felul ei- si în acelasi timp o ofranda, un gest de iubire si nu unul egoist. Nu ma refer la cele care sunt fabricate de dragul banilor doar, motivatie care niciodata nu va aduce în fata auditoriului ceva care sa reziste, sa "prinda"... Ele se vor pierde de la sine... nu trebuie sa ne facem griji pentru asta.
Apoi este o vibratie, o informatie care se adreseaza vibrational universurilor care suntem fiecare din noi...