"Benedictus al XVI-lea = Maledictus I-ul!" de Vasile I. Zarnescu publicat la 07.06.2008
"Benedictus al XVI-lea = Maledictus I-ul!"
Timp de peste doua decenii, papa Ioan Paul al II-lea s-a straduit sa concilieze cele doua mari Biserici crestine, "surori", Catolica si Ortodoxa, facind si o sinteza a acestei pozitii a sa indeosebi in Enciclica Ut unum sint, din 1995. Spre a-si atinge acest obiectiv, a incercat, cu multa perseverenta, sa vina in vizita oficiala, iecumenicai, la capii primelor doua cele mai mari Biserici ortodoxe: din Rusia si din Rominia. Alexei al II-lea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a tuturor Rusiilor, s-a opus vehement venirii sale. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romine, Prea Fericitul Teoctist, a facut un act de concesie (indeosebi la presiunea unor oficiali romini, manevrati de Occident!) si a acceptat vizita papei Ioan Paul al II-lea, stiind ca papa catolic vrea reconcilierea si reunificarea acestor Biserici, dar cu conditia sa ramina tot el, papa, cap - ceea ce nu se putea. in timpul vizitei in Rominia, nu s-a discutat acest aspect, iar presa obedienta si handicapata la istoria si cultura religioasa a cintat osanale, ca, vezi Doamne!, ce importanta a fost vizita sa! Dar, in Occident si, in special, in S.U.A., cum relevase o revista a Bisericii Ortodoxe din SUA, nu s-a scris nimic despre aceasta vizita!

Ecumenismul lansat la Conciliul Vatican II a fost, insa, anulat de catre papa Benedict al saispelea.
Benedictus est inseamna, in limba latina, ieste bine zisi, bine cuvintat, binecuvintat. Verbul latinesc dico, dicere, dictumi provine din verbul stra-romin a zice, zicere. in romina ancestrala a avut - si mai are, azi inca, in unele zone ale tarii - si varianta a dzice, dzicerei. In latina culta s-a pastrat forma dico, dicere, iar in (stra)romina s-au pastrat amindoua, dar s-a raspindit, indeosebi, forma a zice, zicere. Din polisemia cuvintului ibinecuvintati relev:
1) icare este inzestrat, talentat, dotati;
2) icare are o actiune binefacatoarei;
3) ibine intemeiat, indreptatit, justificati;
4) in expresia ia (a-si) da binecuvintareai = a fi de acord; a aproba (casatoria fetei cu cineva, de exemplu);
5) icare a primit binecuvintare religioasai; in textele si practica religioasa, inseamna
6) ia revarsa harul gratiei divinitatii asupra unui lucru sau asupra oamenilori. Enumerarea am facut-o, oarecum, in diacronia lor, in ordinea cronologica, istorica (presupusa) a aparitiei lor. Or, ce a facut, intre timp, papa Benedict al saispeleai! Nici nu se uscase bine cerneala pe documentele Vaticanului care-l consemnau pe ex-cardinalul german Joseph Alois Ratzinger ca noul papa Benedict, ca, anul trecut, la Universitatea din Regensburg, Germania, l-a icuvintati de rau, nu de bine, pe Mahomed. Pe ce motivi Ca ar fi iraspindit religia musulmana cu sabiai. Pardoni! Dar regii catolici ai Frantei - Regii blestemati, dupa formula francezului Maurice Druon -, dar cei ai Spaniei, dar nenumaratii papi militaristi si criminali ai Romei - un Borgia, de exemplu! - cu ce au raspindit-oi! Dar Cavalerii Teutoni (citeste: Germani)i Dar cavalerii occidentali, in timpul Cruciadelor, care au jefuit inclusiv Ierusalimul crestin, nu doar zonele locuite de musulmani, de palestinieni, de evrei si de altii de pe-acoloi! Ca sa nu mai zic de "Sfinta" Inchizitie, care, pe linga sabie, pentru raspindirea si intarirea catolicismului, a mai uzat de torturi, spinzuratori si de multe vreascuri pentru nenumaratele arderi pe rug ale ereticilor!
Prin injurierea lui Mahomed, papa Benedict al saispelea i-a stirnit pe musulmani, a declansat un mare scandal international si a contribuit la escaladarea tensiunii din Orientul Mijlociu si Apropiat, si asa inflamata de Israel - care, in ciuda micimii sale teritoriale, este cel mai mare stat terorist al epocii postbelice: inca inainte de infiintarea sa ca stat, i-a terorizat (indeosebi prin asasinate!) pe toti din zona, incepind cu britanicii si continuind, sistematic, pina azi, cu palestinienii! Cum se stie, micimea sa geografica, demografica si economica este compensata generos de marea finanta iudeo-americana, care pompeaza bani, armament si informatii in acest stat-miriapod. Recent, papa Benedict al saispelea a mai zis una gogonata: a icuvintati de rau, nu de bine, Biserica Ortodoxa, pretinzind ca doar "Biserica Catolica este singura biserica universala si perfecta, iar Biserica Ortodoxa este una particulara si imperfecta"! Cum adica "particulara", Adica privata, asa cum este Elvila lui Catarama Sau firma Rompetrol a lui Patriciui! Din nou, Benedictus a stirnit alt scandal international si a anihilat tot ceea ce facuse papa Ioan Paul al II-lea in privinta ecumenismului in arealul Crestinatatii si, indeosebi, al Ortodoxiei. In esenta, papa Bene-dict isi contrazice numele: nu bine-zice, nu bine-cuvinta, nu cuvinta bine, ci, dimpotriva, cuvinta rau: adica vorbeste spurcaciuni, ocari, spune mascari, blesteme; ca sa ma exprim academic, profereaza male-dic-tio, adica male-dic-tii, imprecatii! Atunci, de ce si-a mai ales supranumele de Benedicti Trebuia sa si-l pastreze pe acela de Ratzinger! Herr Ratzinger, nu te mai ratoi la noi, nu mai vorbi nemteste; mai pune mina pe cartea de latina, ica acum te-ai autonumit Benedict si trebuie sa benedict-ezi, adica sa vorbesti de bine; cind vorbesti nemteste, parca latri: latri la Mahomed, latri la Biserica Ortodoxa. Si nu este bine. Daca vei continua astfel, Oberfihrer Ratzinger, s-ar putea sa se adevereasca prezicerea lui Nostradamus: ca papa Ioan Paul al II-lea a fost antepenultimul papa. Dupa care Biserica Catolica se va prabusi. Si, asa cum ai inceput-o, Fihrer Benedict, acolo vei duce Biserica Catolica: in bolgia maleficului, a Raului! in S.U.A., prin daunele platite victimelor violate de catre prelatii catolici poponari, se iteste, deja, din nou, si rapid, falimentul moral al Bisericii Catolice, similar cu cel din Evul Mediu intunecat, care avea sa provoace Reforma. Caci, deocamdata, falimentul financiar inca nu e cazul, deoarece Biserica Catolica este cea mai bogata din lume: este plina de bani, de proprietati etc. Dar proverbul rominesc, cu origini biblice, "Banul e ochiul dracului!", trebuie sa-ti fie un permanent memento, ba chiar un Memento mori, Herr Ratzinger!

Oricum, noi ne amintim si de alt scandal, din anii trecuti, prilejuit de asasinarea, de catre un "tinar romin" (desi eu cred ca era tigan), a unui secretar general al papei Ioan Paul al II-lea. Presa "ciumpalacilor" din Rominia prezentase lucrurile ca si cum rominul ar fi fost vinovat, deoarece nu ar fi acceptat perversiunile inaltului functionar sodomist al Bisericii Catolice din Roma - "singura perfecta", cum psalmodiaza, acum, Herr Benedict, prefacindu-se ca Istoria are memoria scurta, iar opinia publica are si mintea scurta. Dar, atunci, Vaticanul pusese ibatista pe tambali si nu s-a mai aflat nimic: nici ce s-a intimplat cu itinarul romini sodomizat de secretarul papei Ioan Paul al II-lea, nici unde a fost incinerat inaltul sodomist al Vaticanului (ca sa i se arda spurcaciunile, intrucit, fiind poponar, nu putea fi inmormintat catoliceste - caci crestineste nu putem zice!).
In ceea ce il priveste pe papa Benedictus al XVI-lea, o chestiune este clara: trebuie sa-si schimbe numele. Fiindca a vorbit de rau atit de multa lume, fiindca a debitat maledictii, i-a intaritat, i-a inflamat pe musulmani si, apoi, pe ortodocsi. Toti acestia, printr-o reactie fireasca la denigrare, au ajuns sa-l injurieze, sa-l blesteme Apoi, in multe dintre fotografiile care i-au fost facute, in privirea sa se distinge o anumita nuanta de rautate, de ceva malefic, abscons. In consecinta, trebuie sa i se zica Maledictus I-ul, penultimul papa al Bisericii Catolice! Caruia ii va urma Maledictus al II-lea din Ultimele Zile (cum zic mormonii). Eu, cel putin, cred in prezicerile lui Nostradamus.
http://revista-epoca.com