Alchimia lui Horus de Tom Kenyon publicat la 17.07.2008
Alchimia lui Horus
     Această sectiune este pentru acei care vor să exploreze practica de bază în Alchimiile lui Horus.
     Potrivit celor spuse de Magdalena, Alchimiile lui Horus au fost atât fundatia pentru aceia din calea solitară cât si pentru aceia aflati în parteneriat .
Principala diferentă dintre aceste două căi este aceea că persoana aflată pe calea solitara realizeaza extaz prin propriile eforturi.
Aceia aflati în relatii sacre tantrice dobândesc energia necesară si extazele spontane din actul sexual
Djed-ul sau calea sacră a chakrelor începe la baza coloanei vertebrale si merge sus prin coloană în cap.
Există o cale djed secundară ce se miscă de la perineu direct sus la coroană numită Coloana Centrală sau Stâlpul Central. Unele scoli ezoterice se referă la aceasta ca tubul pranic.
Exercitiile de instruire de mai jos folosesc ambele căi.
Sarcina alchimică fundamentală în relatie cu djed-ul este de-a acumula suficientă energie astfel încât să poată fi trimisă sus prin cale si în centrii capului.
Exercitiile de instruire de mai jos genereaz energia necesară prin puterea respiratiei.

     Scopul lor este de a vă familiariza cu sentimentul, senzatia fizică, dacă doriti, a unei energii subtile miscând sus djed-ul.
Prima sectiune a protocoalelor de instruire constă în trei exercitii diferite.
Primul are de-a face cu djed-ul secundar (Coloana Centrală sau Stâlpul Central) ce aleargă direct de la perineu sus la coroană
Al doilea exercitiu are de-a face cu djed-ul primar ce aleargă sus pe coloană.
Iar cel de-al treilea exercitiu lucrează cu energia după ce este adusă sus în cap.
     A doua sectiune a protocoalelor de instruire vă invata cum să transformati energia ce se miscă prin djed într-o serpentină ca formă.
Si, în final, ultimul exercitiu vă familiarizează cu activarea căii Celor Două Serpentine experimentând energia în miscare simultan prin ambele căi, lunară si solară.
     Precautii pentru cititor:
     Datorită faptului că aceste exercitii aduc energie în creier si în centrii superiori ai capului, ele sunt contraindicate pentru unii cititori.
Dacă ati suferit o leziune a capului sau ati avut o lovitură vorbiti cu doctorul vostru înainte de a începe. Acei care suferă de atacuri de apoplexie ca epilepsia, de asemenea, ar trebuie să caute sfatul doctorilor lor înainte de a începe aceste meditatii de instruire. Pentru aceia care sunt maniaco-depresivi, aceste exercitii sunt contraindicate, în special în timpul fazelor maniacale.
Pentru alte persoane, meditatiile sunt nu numai inofensive, ci si benefice.
Dacă simtiti dureri de cap oricând în timpul meditatiilor, opriti-vă si vă odihniti.

     Stati confortabil si închideti ochii.
Plasati-vă centrul atentiei voastre, cu alte cuvinte, containerul alchimic al constiintei voastre pe podeaua pelvică.
Aceasta este zona corpului din partea cea mai de jos a abdomenului în leagănul pelvisului.
Găsti un ritm plăcut si respirati profund (încă confortabil), trăgând respiratia în pântec (sau burtă sau stomac).
Pe măsură ce inspirati lăsati partea de jos a abdomenului să se mărească si când expirati restrângeti partea de jos a abdomenului.
Această formă de respiratie este numită respiratia abdominală si vă poate face să vă simtiti ciudat la început.
După un timp, ea vă va face să vă simtiti natural si confortabil. In toate aceste exercitii este foarte important ca toate respiratiile să fie constiente
Pe măsură ce inspirati, imaginati-vă energia respiratiei voastre ajungând jos în fiecare colt si crăpătură a pelvisului. Motivul pentru care faceti aceasta este determinarea urnirii (să se agite), sekhem-ului, sau forta voastră de viată, legănată în zona pelviană.
Pe măsură ce expirati, păstrati-vă concentrarea în pelvis.
Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viată) să se construiască sau să se intensifice în zona pelviană. Continuati timp de două minute.
     Apoi imaginati-vă un canal de energie subtilă ce aleargă din perineu sus spre vârful capului (coroană).
Perineul este localizat în cel mai de jos punct al torsului vostru, la mijlocul distantei dintre organele genitale si anus.
Apoi, are loc o fină dar semnificativă comutare a atentiei voastre: pe măsură ce inspirati păstrati-vă atentia în pelvis ca mai înainte, dar când expirati, mutati-vă atentia - containerul alchimic al constiintei- în canal.
Aceasta va determina energia sekhem-ului să intre în canal si să înceapă să se miste în sus.
Pe măsură ce continuati să expirati, mutati-vă atentia pe tot drumul în sus pe canal pana în cap.
Apoi repetati modelul de respiratie . Cu alte cuvinte, de fiecare dată când inspirati, schimbati atenia pe zona pelviană si tineti-o acolo în tot cursul inspiratiei. Pe măsură ce expirati, mutati-vă atentia pe canal si începeti să miscati focul în sus pe canal spre cap.
Repetati de atâtea ori de câte ori este nevoie să simtiti clar o miscare a energiei sus pe djed-ul secundar si în cap.
     Este important să stăpâniti fiecare exercitiu înainte de a trece la următorul. Asigurati-vă că simtiti o miscare definită a energiei subtile sus pe djed-ul secundar si în cap.
Dacă nu aveti un simt clar al acesteia, repetati exercitiul din nou si din nou până simtiti.
O notă despre senzatii fizice inconfortabile:
Ocazional o persoană poate experimenta tensiune sau durere de cap de la aceste exercitii. Aceasta se poate manifesta ca o tensiune obisnuită în muschii fălcilor, fetei si/sau gâtului până când acest tip de tensiune musculară dirijează comprimarea miscării fortei de viată pe măsură ce se miscă sus în cap.
Dacă simtiti disconfort oricând în timpul acestor exercitii, ar trebui să vă opriti, să le lăsati deoparte si să vă reîntoarceti la ele mai târziu
Dacă găsiti că acest tip de tensiune soseste în clipa în care faceti aceste exercitii ati putea încerca să căscati până când simtiti reducerea tensiunii musculare în fată, fălci si umeri
Simplu, căscati pe măsură ce inspirati si expirati. Poate fi foarte eficient si în afară de aceasta este distractiv.
Dacă tensiunea persistă, vă sugerez să vă mutati atentia spre zona tensiunii si să vă imaginati că tensiunea se dizolvă si pleacă cu fiecare expiratie. Încercati pentru câteva minute. Deseori dizolvă acest tip de tensiuni musculare destul de bine.
     Exercitiul doi
     În acest exercitiu, în esentă, faceti acelasi lucru pe care l-ati făcut în primul, cu exceptia că, miscarea sekhem-ului (fortei de viată) este sus pe coloană (sau djed-ul primar).
Stati confortabil si închideti ochii.
Plasati-vă atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene. Găsiti un ritm plăcut si respirati adânc (desi confortabil) aducând respiratia în (burtă, pântec, stomac).
Pe măsură ce inspirati, lăsati partea de jos a abdomenului să se extindă si, pe măsură ce expirati restrângeti partea de jos a abdomenului.
În timp ce inspirati imaginati-vă că energia respiratiei voastre atinge fiecare colt si crăpătură a pelvisului, cu scopul de a determina, sekhem-ul să se urnească (să se agite). Pe măsură ce expirati păstrati-vă concentrarea în pelvis.
Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viată) să se construiască sau să se intensifice în zona pelviană. Continuati aceasta câteva minute, miscati atentia sus pe coloană, de la bază si până la vârful capului cu fiecare expiratie, până când simtiti o senzatie clară a energiei miscându-se sus pe coloană si în vârful capului.
După ce simtiti clar această curgere a energiei subtile, treceti la următorul exercitiu.
Dacă nu simtiti această curgere a energiei atunci repetati exercitiul până când o simtiti.
     Al treilea exercitiu
     În acest exercitiu, urmăriti aceeasi procedură pe care ati făcut-o în exercitiul numărul doi cu o diferentă
Când expirati si energia sekhem-ului sau forta de viată se miscă sus pe coloană, o aduceti în centrul capului în loc să o duceti în vârful lui
Pe măsură ce energia este adusă în centrul capului, îi permiteti să circule. Asezati-vă confortabil si închideti ochii. Plasati-vă atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene.
Găsiti un ritm plăcu în (burtă, pântec, stomac).
Pe măsură ce inspirati, lăsati partea de jos a abdomenului să se extindă si, pe măsură ce expirati restrângeti partea de jos a abdomenului.
În timp ce inspirati imaginati-vă că energia respirtiei atinge fiecare colt si crăpătură a pelvisului, pentru determinarea urnirei (să se agite) sekhem-ului, sau forta voastră de viată. Pe măsură ce expirati păstrati-vă concentrarea în pelvis
Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viată) să se construiască sau să se intensifice în zona pelviană
     După câteva minute de construire a energiei în pelvis, sunteti gata pentru următoarea fază. Pe inspiratii atentia voastră este încă în pelvis, dar pe expiratii mutati atentia în coloană (djed), si miscati atentia sus pe coloană de la bază până în centrul capului cu fiecare expiratie.
Energia sekhem-ului va urma circuitul atentiei voastre si va curge mai mult în zona centrală a creierului vostru.

     Apoi faceti pauză pentru un moment si simtiti curgerea energiei pe măsură ce se miscă în felul propriu prin diferite zone ale creierului. Continuati aceasta pentru câteva minute până când simtiti o senztie clară a energiei mscându-se sus pe coloană si în centrul creierului.
     Primul exercitiu: Urcând o singură Serpentină
     În acest exercitiu, repetati ce ati făcut în ultimul exercitiu al sectiunii precedente. Cu toate acestea, în loc să luati energia în centrul capului, aduceti energia sus si peste cele două emisfere tocmai sub vârful craniului.
Această miscare a energiei este asemănătoare cu a cobrei, prin aceea că, coada serpentinei se extinde în josul completei lungimi a coloanei vertebrale, la bază, în timp ce capul cobrei se extinde peste cele două emisfere ale creierului.

     Tinând energia sub imaginea unei cobre, se determină astfel, un mod distinct de stimulare a creierului si este un precursor pentru uraeus, emblemă a puterii, sarpe (egipteni) simbolic ce apare pe capul divinitătilor.
Uraeus se întâmplă când sekhem-ul este adus sus pe djed si în creier. Această miscare creează o energie asemănătoare cu forma sarpelui, ceea ce poate explica de ce uraeus a fost reprezentat de vechii egipteni ca o serpentină.
     Asezati-vă confortabil si închideti ochii. Plasati-vă atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene.
Găsiti un ritm plăcut si respirati adânc aducând respiratia în (burtă, pântec, stomac).
Pe măsură ce inspirati, lăsati partea de jos a abdomenului să se extindă si, pe măsură ce expirati restrângeti partea de jos a abdomenului.
În timp ce inspirati imaginati-vă că energia respiratiei voastre atinge fiecare colt si crăpătură a pelvisului.
Pe măsură ce expirati păstrati-vă concentrarea în pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viată) să se construiască sau să se intensifice în zona pelviană.
După câteva minute de construire a energiei în pelvis, sunteti gata pentru următoarea fază
Pe inspiratii atentia este încă în pelvis, dar pe expiratii mutati atentia în coloană (djed), si miscati atentia sus pe coloană de la bază la un spatiu deasupra celor două emisfere ale creierului si direct sub vârful craniului
Pe măsură ce simtiti acest spatiu deasupra creierului, permiteti-vă să simtiti miscarea energiei
Imaginati-vă că această energie este de forma unei cobre cu capul ei extinzându-se peste creierul însăsi.
Apoi repetati procedura până când aveti un simț clar al acestei energii de forma unui sarpe peste creier.
     Al doilea exercitiu: Cele două Serpentine
     În acest exercitiu se presupune că ati experimentat cu succes serpentina centrala din exercitiul precedent. Dacă nu ati experimentat clar serpentina centrala, reîntoarceti-vă la exercitiul anterior înainte de a continua.

     În Manuscris, veti găsi o descriere a Serpentinelor Neagră si Aurie.
Serpentina Neagră urcă prin calea lunară pe partea stângă a djed-ului si este conectată cu Întunericul Voidului sau creatix-ul întregii creatii.
Serpentina Aurie urcă prin calea solară în partea dreaptă a djed-ului si este conectată cu lumina.
Într-un fel Cele Două Serpentine sunt opuse din punct de vedere alchimic si când aduceti doi opusi împreună într-un container alchimic există posibilitatea unei imense energii.

     În această învătătură preliminară, veti determina ca energia sekhem-ului să se divizeze în două curente diferite de energie.
Pe măsură ce forta de viată urcă sus pe djed ea ia încă două căi diferite . Serpentina Neagră urcă pe partea stângă de la baza djed-ului, în timp ce Serpentina Aurie urcă pe partea dreaptă a djed-ului, de asemenea de la bază.
Cu toate acestea, pe măsură ce ele continuă să urce sus pe djed spre cap, ele se intersectează una cu alta pe măsură ce intră în chakre.
Astfel, Serpentina Aurie traversează spre partea stângă a djed-ului când intră în chakra sexuală (a doua) iar Serpentina Neagră traversează spre dreapta.
Cum ele urcă mai departe sus pe djed, Serpentina Aurie traversează înapoi spre dreapta djed-ului pe măsură ce intră în chakra plexului solar iar Serpentina Neagră traversează înapoi spre stânga.
Următoarea etapă, Serpentina Aurie traversează spre partea stângă pe măsură ce intră în chakra inimii iar cea Neagră traversează spre partea dreaptă.

     Pe măsură ce intră în chakra gâtului, Serpentina Aurie se reîntoarce pe partea dreaptă a djed-ului iar Serpentina Neagră se reîntoarce pe partea stângă.
În final ele se întâlnesc în centrul capului cu Serpentina Aurie planând pe partea dreaptă în timp ce Serpentina Neagră planează pe partea stângă. Amândouă stau fată în fată cu glanda pineală asezată între ele.
     Manuscrisul dă mai departe instructiuni cu privire la cum să facem această practică.
Scopul exercitiului este să vă familiarizeze cu fenomenul crsterii ambelor serpentine sus pe djed si în cap.
Ca să faceti acest exercitiu, stati confortabil si închideti ochii. Plasati-vă atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene.
Găsiti un ritm plăcut si respirati adânc (desi confortabil) aducând respiratia în (burtă, pântec, stomac).
Pe măsură ce inspirati, lăsati partea de jos a abdomenului să se extindă si, pe măsură ce expirati restrângeti partea de jos a abdomenului.
În timp ce inspirati imaginati-vă că energia respiratiei voastre atinge fiecare colt si crăpătură a pelvisului vostru, pentru ai determina, sekhem să se urnească (să se agite). Pe măsură ce expirati păstrati-vă concentrarea în pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viată) să se construiască . După câteva minute de construire a energiei în pelvis, sunteti gata pentru următoarea fază.
Pe inspiratii atentia este încă în pelvis, dar pe expiratii mutati atentia la baza djed-ului

     Prin puterea intentiei vă imaginati Cele Două Serpentine încărcate cu energia respiratiei. Pe măsură ce continuati să expirati, trimiteti energia sus prin cele două căi ale serpentinelor. Imaginati-vi-le cât se poate de clar în mintea voastră, simtindu-le traversând fiecare din ele fiecare chakră si în final întâlnindu-se în centrul capului.
     Continuati această practică până când aveti un simt clar al celor două energii asemănătoare serpentinelor alergând sus pe coloană si în cap. Permiteti-vă să simtiti miscarea fortei de viată sus, aceste două serpentine “zvârcolindu-se” ca răspuns la respiratia voastră. Simtiti energiile subtile ce sunt generate în creier ca rezultat al acestei practici.
transmis de Maria Magdalena