Cosmologie IV - Geneza (varianta) de Rudolf Steiner publicat la 17.04.2009
Geneza(varianta)
���� Omule, te-ai �ndepartat de cunoasterea care traieste �n tine, pusa de la �nceputul lumii de catre Dumnezeu!
Acum a venit vremea sa o scoti la suprafata. Cunoscind legile pe care mintea le-a creat, vom descoperi ca prin ele ne-am �ndepartat de Legea Tatalui si, astfel, din Fiii lui Dumnezeu am devenit fii ai oamenilor.

���� Este greu sa-ti ajustezi propria constiinta astfel �ncit sa percepi si sa �ntelegi evenimente care au avut si au loc pe alte coordonate spatio-temporale, dar numai �n acest mod putem fi constrinsi sa ne amintim si sa �ntelegem.
Este imposibil, cu simturile noastre pamintene, sa ne imaginam timpul unui anume �nceput, procesul desfasurarii unei anumite materii pe care fiecare religie o numeste in alt fel: Duh, Spirit, Dumnezeu, Absolut etc.
Acesta este ca un bulgare dintr-o anumita energie concentrata, embrion al vietii, constind din doua turbioane: unul dintre ele este �ndreptat spre interior (feminin, introvertit); celalalt este �ndreptat spre exterior (masculin, extrovertit).
Acest embrion dispune de o anumita constiinta, care nu poate fi cuprinsa �n cadrul nici uneia dintre reprezentarile noastre. Un astfel de embrion nu exista de unul singur. E o multime incomensurabila, dar obiect al examinarii noastre va fi unul singur.
�n jurul acestui nucleu exista un anumit material cosmic, constind din cei mai mici atomi, neconstituiti �n nici un fel de structura: haosul.

Oul �ncepe sa se dezvolte, sa absoarba materie si sa o cunoasca pe aceasta. Turbionul exterior atrage oarecum �n el materia, iar cel interior o prelucreaza, �i da forma si o structureaza. Pentru fiecare nucleu este alocata o cantitate determinata de materie, �ntr-o anumita zona spatio-temporala. Acest proces nu este fara de sfirsit si vine un moment cind coagularea interioara atinge o asemenea densitate, �ncit embrionul explodeaza din interior si �mprastie o noua generatie de Fiinte asemanatoare.
���� Fiecare dintre aceste Fiinte este individualizata, are o parte din Duhul sau substanta parintilor si are asimilata o anumita materie.
Aceste Fiinte au un singur turbion-turbulenta sau, altfel spus, au deja un sex determinat, feminin sau masculin. Astfel, la nivelul acestor Fiinte Superioare actioneaza Legea atractiei dintre sexele masculin si feminin, Legea Dualitatii, care ofera posibilitatea Cunoasterii si a sublimarii Materiei. Fiinta masculina si cea feminina, �n concordanta cu energia lor, se atrag una pe alta, formind din nou o fiinta unitara, dupa chipul si asemanarea celei dintii, dar care se afla deja pe o urmatoare treapta a cunoasterii. Ea continua sa cunoasca lumea, materia, sa se cunoasca pe sine �nsasi. Masculinul si femininul nasc oarecum o noua unitate - Fiul - principiul cunoscator, iar �mpreuna sint uniti �ntr-un unic, indisolubil �ntreg - Trinitatea.

���� Acest proces de �nflorire a vietii este �nceputul marelui ciclu al existentei, expiratia lui Brahma, desfasurarea vietii.
Acesta este procesul de coborire a Duhului �n materie, �nsufletirea materiei.
�ncepe Fiintarea si, drept urmare, exista si actioneaza LEGEA FIINTARII, dupa care se dezvolta lumea.
Dupa prima etapa a ciclului, urmeaza cea de a doua, cu aparitia corespunzatoare a urmatoarei generatii de Fiinte Cosmice, Vii, �ntregi, dispunind de Constiinta. Cu fiecare etapa a ciclului, se dezvolta o noua generatie.