Marx si satan - Partea I de Richard Wurmbrand publicat la 28.06.2009
Prefata
    

     Aceasta carte a fost conceputa initial ca o mica brosura care continea doar unele sugestii cu privire la posibilitatea anumitor legaturi intre marxism si satanism.
Nimeni nu s-a mai incumetat pana acum sa abordeze aceasta tema, de aceea am fost foarte precaut.
Dar, intre timp, am inregistrat din ce in ce mai multe dovezi in aceasta privinta, cu ajutorul carora sper sa va conving asupra pericolului spiritual pe care il reprezinta comunismul.
Pana nu de mult marxismul cucerise peste o treime din omenire; iar dupa recentele sale infrangeri detine inca peste o cincime (numai populatia Chinei reprezinta unul din cele cinci miliarde de locuitori ai planetei).
Daca s-ar putea dovedi ca atat cei care au elaborat aceasta doctrina cat si cei care au aplicat-o au fost, de fapt, in spatele usilor inchise, niste adoratori ai Diavolului care se foloseau cu buna stiinta de puterile lui malefice, n-ar fi oare necesara luarea unei atitudini ferme fata de aceasta ingrozitoare primejdie?
Nu m-as mira daca unii dintre cititori nu ar fi de acord cu teza mea.
Tehnica si stiinta se dezvolta foarte repede pentru ca suntem mereu gata sa inlocuim mecanismcle invechite cu cele noi, mai avantajoase.
In domeniul stiintelor sociale sau al religiei, lucrurile stau insa altfel. Ideile se perimeaza mai greu.
Iar o conceptie temeinic insusita nu poale fi inlocuita tot atat de usor ca microprocesorul unui computer. Chiar daca aduci noi dovezi, e posibil sa nu reusesti sa-i convingi pe acei oameni a caror minte este inchistata din pricina prejudecatilor. Eu voi aduce, insa, dovezi pentru a-mi sustine teza, invitandu-i pe cititori sa le studieze si sa le judece cu atentie.
     Lumea comunista a luat cunostinta, cu siguranta, de aceasta carte care a fost tradusa in rusa, chineza, germana, slovaca, româna si in alte limbi si care a fost introdusa pe furis, in mari cantitati, in tarile aliate in spatele Cortinei de Fier.
De exemplu, un ziar din Berlinul de Est, intr-un articol intitulat „Ucigasul lui Marx", a atacat aceasta carte, caracterizand-o drept „cea mai provocatoare si mai rusinoasa lucrare care a fost scrisa vreodata impotriva lui Marx".
Poate fi Marx distrus chiar atat de usor?
Sau dezvaluie oare aceasta lucrare punctul vulnerabil al ideologiei sale?
Ar fi oare marxismul discreditat daca lumea ar sti despre legaturile lui cu satanismul?
Se gasesc oare suficient de multi oameni care sa nu ramana nepasatori in fata acestei chestiuni?
     Marxismul reprezinta marea bulversare a vietii moderne. Indiferent de parerea pe care o aveti despre aceasta doctrina, indiferent daca credeti sau nu ca Satan exista, indiferent de ceea ce credeti despre faptul ca in anumite cercuri se practica inchinarea la Diavol, va invit sa parcurgeti cu atentie si sa judecati cu luare aminte documentatia pe care o prezint in paginile care urmeaza.
Cred ca acest lucru ar putea sa va ajute sa va orientati in cadrul confruntarilor dumneavoastra cu marxismul.

     Nota: Richard Wurmbrand, cunoscutul lider evanghelic român de origine evreiască, și apărător al libertărilor religioase pentru credincioșii din lumea comunistă, s-a născut la 24 martie 1909 la București.
Personalitate marcantă a secolului XX, un lider creștin atipic care nu poate fi asociat unei denominațiuni sau vreunui curent doctrinar, un evreu mesianic ajuns la Hristos după ce i-a fost ucenic lui Marx, un om torturat pentru credință care a avut numai cuvinte de milă și dragoste față de torționarii săi, un luptător neînfricat pentru drepturile bisericii prigonite de pretutindeni, fondator al unei organizații respectate - Vocea Martirilor, un predicator extrem de apreciat, poliglot, dar și un scriitor prolific ale cărui cărți au fost traduse și multiplicate mai mult decât cele ale oricărui alt român, un om care alături de Alexandr Soljenițîn a jucat un rol crucial în atragerea atenției opiniei publice internaționale asupra ororilor din spatele Cortinei de Fier - acestea sunt doar câteva fațete ale personalității sale complexe care au cucerit pe cei care au avut șansa să vină în contact cu el.
Impactul său a fost atât de mare că i-a speriat pe organizatorii concursului “Mari Români”, ajungând la un moment dat în fruntea ierarhiei, situându-se în final, după obișnuitele jocuri de culise balcanice, pe un extrem de onorant loc cinci, devansând multe personalități galonate ale neamului românesc.
Ultimele luni de viată le-a petrecut într-o mânăstire ortodoxă din California, alături de doi buni prieteni, călugărul Gherasim si ucenicul acestuia.
Într-o dimineată, cu o voce fermă, Richard Wurmbrand i-a cerut călugărului Gherasim să-l împărtăsească.
Călugărul a fost surprins de această cerere, pentru că pastorul nu era de religie ortodoxă. Dar Wurmbrand a cerut călugărului să facă toate cele necesare pentru a deveni crestin ortodox.
După slujbă, a primit Sf. Impărtăsanie cu seninătate si o bucurie ce-i lumina toată fata. Trei zile mai târziu, Richard Wurmbrand a trecut la cele vesnice, încheindu-si misiunea pe acest pământ.