Manual de "mantuire" - Lectia VII de Lelia Mihail publicat la 06.09.2009
Randuiala
S-a scris enorm despre noua lume care ne asteapta dupa 2012. Impropriu spus, nu ne asteapta nimic, noi trebuie sa mergem catre ea, daca alegem asa.
Ei, acum e acum, treaba cu alegerea, bat-o-ar norocul!
Multi se mira ca au cele mai bune intentii dar nu reusesc mai nimic. Raman doar cu bunele intentii. De ce oare?
Cine sau ce ii impiedica sa realizeze ce si-au propus?
Raspunsul e simplu: randuiala.
Intelegerea e mai dificila. Tocmai asta urmaresc sa explic.
Ce este randuiala? Este cuvantul romanesc, corespunzator celor de import:ordin, lege.
Exista mai multe categorii de randuieli, mai corect straturi de randuieli.
Si anume:

1. Randuiala I(R1) care este randuiala divina inscrisa in ADN. Ea e citita permanent de toate corpurile noastre(fizic, emotional, mental,etc) si administrata de toate cele 12 lanturi duble ale ADN. In omul intrupat sunt inscrise in corpul cauzal. De fapt ele formeaza corpul cauzal. Deci din R1 nu poti iesi decat cu consecinte foarte grave si pe o durata limitata.
2. Randuiala II(R2), randuiala "neamului".
Este o parte a "lenjeriei" corpului emotional(astral).
Oamenii cand vin la intrupare, petrec o vreme in astral, daca nu cumva au stat mai mult (ori permanent) aici.
Cat timp sta in astral, sufletul se inconjura cu haina astrala, cea pe care a lasat-o la plecare.
Observati ca NIMIC NU SE PIERDE.
Aceasta nu cuprinde fapte vechi ci doar consecintele lor si mai ales ce a inteles sufletul respectiv din experientele traite. Toate sunt "pacatele pe care le ducem pana la al 9-lea neam".
De fapt este vorba de cate lanturi de ADN oglindesc acele fapte.
Ale noastre, nu ale altora.
In viata in care ti-ai spalat toate pacatele, adica ti-ai ars karma si nu ai adaugat alta, esti liber din lanturile R2.

3. Randuiala III(R3) este randuiala familiei in care te nasti.
Aici se incurca cei mai multi. Ne nastem cu contributia a doua suflete care, ne sunt prietene sau nu. Care ne iubesc, ori dimpotriva.
Unii vor sari in sus si vor striga: nu se poate asa ceva! Cum, mama....
Ei bine, priviti in jur, si vedeti cate anomalii in relatiile dintre parinti si copii exista. Iar in aceasta perioada " la plinirea vremii" au venit toti cei datori la R3 sa arda ce le-a mai ramas.
Nu e rostul acestei lucrari sa vorbeasca despre consecintele neimplinirii acestor datorii, sunt multe articole pe aceasta tema.
Dar, in R3 sunt cuprinse toate randuielile ambilor parinti, chiar daca nu-si recunosc pruncul. In definitiv oricare are o mama si un tata! Pana la proba contrarie. Voi detalia mai tarziu.
4. Randuiala personala(R4), formata din R1+R2+R3, asa cum le-a putut asimila si inchega entitatea respectiva.
Tot ar mai merge treaba daca n-ar interveni Randuiala externa(Rx) care e inerenta in relatiile dintre oameni; doar ca aici sunt cele mai mari anomalii,data fiind situatia de pe planeta in dimensiunea a- III-a, pe care o mostenim de cateva zeci de mii de ani.

Nu mai vorbesc de anomalii pe care le stim cu totii, macar o parte din ele. Ma intorc la modul in care opereaza randuielile.
Se vehiculeaza in ultima vreme cuvinte ca: transcendenta, spiritualitate, inaltare,etc. Toate se reduc la urcarea treptelor randuielilor. Menirea noastra e sa revenim la R1.
Dar it's a long way to R1. Inotam prin cloaca Rx de mii si mii de ani si putini sunt cei care au urcat macar la R3.
Pentru a scapa din ghiarele Rx trebuie sa facem curatenie in R4.
Asta a vrut sa spuna "Cunoaste-te pe tine insuti", si "daca vrei sa schimbi lumea, incepe cu tine".
Nu putem lucra asupra Rx pentru ca e randuiala colectiva; lucrand asupra randuielii personale schimbam ceva in randuiala externa si ii ajutam si pe semenii noastrii sa " se lumineze".
R4 este a noastra. Nu mai apartine nimanui si suntem TOTAL RESPONSABILI de ea.
Cel care a ales sa urce treptele este ajutat. Cum?
R3 este cea care ii sare in ajutor soptindu-i: CINE ESTI TU?
La un moment dat omul aude intrebarea si zice: chiar, cine sunt eu?

Si de aici incepe urcusul, care nu e deloc usor; ne rostogolim la baza de multe ori (multe vieti) pana ajungem la primul "refugiu".
Aici, la primul refugiu ne intalnim parintii. Aflam ce ne-a transmis fiecare, cum se armonizau sau nu randuielile parintesti si ce am inteles noi din ele.
E mult de lucru pana pricepem exact unde am gresit in intelegere, caci problemele lor nu ne privesc pe noi (la acest stadiu al urcusului), si sa ne reformulam R4.
Multi dintre noi avem frati si surori,multe alte rude dragi, care si ele au contribuit la formarea randuielii noastre personale.
Acestia apar la al doilea refugiu.
Aici e si mai dificil ca trebuie sa descalcim ce ne-au transmis parintii nostri despre rude. Nu luam direct de la ei. Vedeti cate ne transmite un spermatozoid?
Si incepem sa descalcim ghemul, sa pricepem ce s-a intamplat si care era de fapt realitatea. Si intamplarile au avut loc cu secole in urma, cu cateva vieti ale parintilor nostri mai inainte. Si avem doi parinti......
Trebuie sa tinem cont aici de "realitatea lor" nu de a noastra. Realitatea noastra intervine abia dupa ce intelegem situatia si numai pentru descalcirea nodurilor din ghemul vietii noastre.
Ne trebuie multa bunavointa si dragoste pentru a intelege si a ierta.
In acest stadiu al urcusului nu exista cunoastere ci doar mila, dragoste si iertare. Pana la acest refugiu, biserica si-a facut datoria si ne-a sprijinit in urcare.