"Foamea in gât!" de Lelia Mihail publicat la 30.09.2009
"Foamea in gât!"
La oricare problema de viata, daca zgarai putin suprafata, gasesti pe cineva care TÂNJESTE dupa ceva. Majoritatea dorintelor omenesti sunt destul de usor de descifrat, totusi raman destule dorinte nelamurite, ascunse la foarte multi semeni ai nostri. Din ce in ce mai multe dorinte "ascunse" de vreme ca numarul obezilor a devenit o problema mondiala.
Exista o permanenta senzatie de FOAME in omenire. Si fiecare "se indoapa" distrugandu-si organismul si tot flamand ramane.
De ce?
Exista mai multe feluri de foame: fizica, emotionala, mentala, spirituala. Oricat am satisface pe una din aceste categorii ramanem la fel de flamanzi.
Cine e de fapt flamand? Trupul, ar raspunde cei mai multi oameni.
Eroare! Trupul contine mai mult de 6 trilioane de celule care isi asigura hrana prin "productie proprie". Au fost programate sa se autosustina. Nu asteapta nimic din exterior decat...dupa ce le distrugem modul propriu de functionare prin introducerea din exterior a diverse chimicale toxice pentru organism. Si, pentru ca organismul nu-si mai face datoria, apare senzatia de gol in stomac.
Stim, cei mai multi dintre noi, ca omul are mai multe corpuri de hranit si ca aceste corpuri au, toate, corespondent in corpul fizic, "o iesire" in fizic, iesire cunoscuta cu numele de ceacra.
1. Avem deci o foame sexuala, foame a carei satisfacere depinde de lumea exterioara noua. Unii sunt mai "gurmanzi", altii mai putin.
Cei din prima categorie, pentru a-si satisface aceasta foame trebuie sa sublimeze excesul. "Flamandul nostru" are nevoie de un hobby artistic.

Sublimarea activitatii sexuale se face prin arta. Copiii care sunt indemnati de mici in cluburi de dans, in scoli si gradinite cu profil de arta, nu vor avea foame sexuala. Chiar daca la inceput isi vor imita semenii, vor renunta imediat ca sa nu faca "indigestie".
2. Foamea mentala, deobicei satisfacuta prin lectura. Nu lecturarea unor articole din presa sau stirile de la tv. Ne mai miram inca de ce sunt atatia obezi in lume? Cati oameni mai merg azi in biblioteci sau cumpara carti?
3. Foamea relationala, dorinta omului de comunicare cu semenii. Anorexie.

4. Foamea de iubire si ocrotire. Si aici e dezastru. Nici macar copiii nu mai au iubire caci parintii sunt mereu "ocupati" sau absenti. Avem aceasta foame in noi permanent, de la nastere la moarte, majoritatea dintre noi.
5. Foamea de cunoastere, nici macar constientizata de majoritatea oamenilor ce sa mai spunem de satisfacere...Cine se gandeste la rostul vietii?
6. Foamea de sacru. Toti o avem, fara exceptie, dar majoritatea nu o constientizam sau nu vrem sa recunoastem ca o avem pentru ca "nu e la moda".
Si mai exista si alte feluri de foame, dar acestea sunt cele mai importante si pe care le are tot omul. Mai exista foame de putere, de altruism, de distractie, de chin (ati citit bine-chin) etc.
Acesta este nivelul de baza, al omului obisnuit, fara alte preocupari decat viata de zi cu zi, purtator al constiintei de supravietuire.
Masele, supravietuitorii, au vibratia undelor cerebrale la nivel BETA. Nivelul beta este nivelul de vibratie al planetei.
Pana in 1987 cand s-a schimbat planul divin pentru Terra, vibratia beta era de 14-20 cicli/secunda (rezonanta Schuman), in 2005 era de 7,8. Aceasta este acum vibratia de masa.
Cei care nu au putut sa-si coboare vibratia de la 14 la 8-9 nu au mai putut trai in trup fizic pe pamant.
Nivelul de masa este nivelul grijilor, bolilor, nemultumirilor de tot felul.
Speranta de viata este cam de 70 ani timp in care organismul este supus uzurii si degradarii permanente pana sub limita de viata.
Nivelul II sau ALFA este nivelul la care vibratia undelor cerebrale este de 8-13 cicli/sec.
Observam ca vibratia undelor cerebrale SCADE. Asta se numeste in orient "oprirea gandurilor". Cu cat mintea e mai linistita cu atat suntem mai sanatosi si mai putin nervosi. Asta stim deja cu totii.
Exiata multe metode de "oprire" a mintii. Cea mai cunoscuta dintre ele este meditatia. De altfel si biserica ne spune in timpul liturghiei:"grija cea lumeasca sa o parasiti!"
Dar pentru inceput, ar fi cazul sa ne analizam mai atent modul de viata si dieta. Sa ne oprim din cand in cand si sa respiram atent, sa privim in jur, sa observam viata ce palpita in jurul nostru.
Oameni, nu sunteteti singuri, nu doar voi aveti griji! Fiti mai sensibili la ce e in jurul vostru. Acordati mai mult din timpul vostru copiilor si parintilor.
Sunteti foarte ocupati?
Ei bine, mai renuntati la ocupatii. Vedeti la ce puteti renunta. Este imposibil sa nu puteti renunta la nimic daca sunteti sinceri cu voi.
Fiti mai romantici, mai visatori, visati cu ochii deschisi, toti aveti macar un vis. Traiti in visul vostru zilnic, macar 10 minute. Ganditi-va cum ar fi daca....
Faceti-va propriul film, nu mai asteptati la inspiratia altora. Nimeni nu va poate cunoaste dorintele intime mai mult decat voi insiva.

Acest mod de viata si o dieta mai usoara si mai catre vegetarianism va ajuta sa coborati vibratiile cerebrale catre 8cicli/sec.
Cititi lucrari cu vibratie mai ridicata, nu trebuie sa vi se dea o lista, toti stiti cam despre ce este vorba. Fiti mai comunicativi. Mai ales in prezent cand nici planeta nu mai sustine vibratii mai joase.
Pamantul a intrat deja in nivelul II de constiienta (constienta meditativa), profitati de asta, va va fi mult mai usor sa va modificati modul de viata. Si grabiti-va! Pana in 2012 vibratiile vor cobori la 5cicli/sec.
Nivelul III de constiinta, THETA(4-7cicli/sec.) - constiinta unificata. Acum apar acele posibilitati pe care le numim "paranormale".
Viata omului va fi complet schimbata. Ce rost are sa ne mai cramponam de vechile modele devreme ce si pamantul le paraseste.
In acest stadiul NU MAI EXISTA FOAME.
Intram in ceea ce numim epoca de aur a omenirii, ne reamintim cine suntem si ce stim noi a face si cum stim noi a fi.

Nu mai violentam natura pentru a "supravietui". NU exista supravietuire, viata e un dar si e eterna. Biocomputerul uman a fost programat initial sa fie etern. Putin cate putin ne vom ridica constiinta pana la a sti exact cum trebuie sa traim.