Manual de "mântuire" - Lectia XI de Anonim publicat la 23.10.2009
Sufletul incarnat conform legii
     Cand privesc sufletul, vad un nivel de energie mult mai complex si profund, decat cel ce se poate potrivi intr-un singur corp.
Vad un riu energetic de manunchiuri de raze care patrund, simultan, in mai multe corpuri.
Pe masura ce fiecare corp creste, vad cum cateva dintre aceste manunchiuri de raze pot fi schimbate.
O parte a sufletului s-ar putea sa doreasca sa mearga iar la gradinita, o alta parte s-ar putea sa doreasca sa incerce din nou adolescenta. Cateva manunchiuri de raze s-ar putea sa doreasca sa experimenteze nasterea, dar s-ar putea sa nu fie nevoie sa continue in corp.
In acest mod, vad ca sufletul schimba partile din el insusi in cadrul acelaiasi corp.
     Cand una sau mai multe dintre aceste parti, sau manunchiuri de raze, se schimba, se petrece o schimbare a sufletului. Experienta noastra poate fi ca nu observam deloc asta, sau ca observam o confuzie pe termen scurt.

     Veti face ceea ce faceti in mod obisnuit – sa bagati cheia in contactul masinii, sau sa scoateti banii de la un bancomat – dar veti simti ca fiind ceva strain.
Noua voastra parte integreaza experienta umana.
Cele mai multe schimbari ale sufletului se petrec cand dormim. Odata s-a petrecut asa ceva cu mine, in timp ce tineam un curs. Mi-am dat seama ca s-a petrecut, atunci cand m-am dus la toaleta si, uitandu-ma la usa pe care scria „femei”, nu mi-am data seama ce inseamna asta!
     Cateodata, schimbarea sufletului este atat de mare, incat se schimba cariera persoanei, sotul/sotia, obiceiurile alimentare si stilul de viata.
In astfel de cazuri, ceilalti membrii ai familiei sau prietenii nu au facut nimic gresit.
Partea sufletului incarnata in corp, pur si simplu a terminat calatoria si, in loc sa moara, corpul a primit alte aspecte ale sufletului
. Daca ati observat acest proces la cineva drag, va rog sa recunoasteti ca partea din sufletul lor care v-a iubit, inca va iubeste si ca, pur si simplu, ei au nevoie sa implineasca mult mai multe in aceasta viata, decat angajamentele de iubire pe care le aveau cu voi.
In masura in care puteti sa-i eliberati in noul lor ciclu, ei invata, cresc si aduc experienta inapoi, partii sufletului pe care o cunosteati.
     Asta ne aduce la subiectul celor care „intra intr-un corp”.
Uneori, un suflet care a inceput drumul cu un corp fizic il paraseste si un nou suflet intra.
Partea sau partile unui suflet care incep cu un corp sunt rareori cu acelasi corp, pe la varsta de 25 de ani.

Procesul de intrare intr-un corp este complet diferit.
De obicei, sufletul care intra intr-un corp are o relatie de lunga durata cu sufletul care este deja in corp.
- Momentul de schimb poate aparea ca o experienta de moarte clinica.
- De asemenea, poate fi un proces de somn indelungat.
Nu toate experientele de moarte clinica sunt de schimbare a sufletului.
Folosesc termenul de „incarnare conform legii” deoarece acesta intareste limita energetica a partii /partilor sufletului care aleg sa fie in corpul fizic.
Deoarece diverse parti ale sufletului vin si pleaca pe parcursul vietii, este cruciala definirea exacta a partilor care exista in corp, la un moment dat.
     Corpurile noastre existente in tridimensional pot trai, la un moment dat, doar intr-o singura realitate.
De fiecare data cand alegem ceva, sunt create alte realitati paralele, unde sunt luate alte decizii.
Portalurile dintre aceste alte realitati sunt deschideri ale constiintei spirituale. Sufletul nostru ar putea calatori prin aceste portaluri, dobandind vindecari si reintorcandu- se la noi cu o noua cunoastere, provenita din alegerile care nu s-au facut aici, in aceasta realitate.
Dar corpul nostru ramane aici, asa cum fiecare dintre corpurile noastre ramane in propria sa realitate.

     In masura in care suntem capabili sa legam sau sa ancoram corpurile noastre, din ce in ce mai sigur, in aceasta realitate, sufletul nostru se poate aventura mai departe, in realitati alternative cat si paralele.
Daca nu suntem ancorati, putem experimenta frica sau o imprastiere a energiilor noastre, atunci cand sufletul nu se poate reintegra in formele noastre fizice. Concentrandu - ne pe fiecare chakra (sau locatia fizica ce pare corespunzatoare) si intreband daca energiile prezente reflecta seria de alegeri pe care este construit acest corp fizic, aflam ca ar putea exista energii din alegeri care nu au fost facute, dar care au fost luate in consideratie, ce raman ancorate in corp.
Asta ii impiedica pe ghizii sau ingerii care ne sustin alegerile sa ne sustina, efectiv, corpurile. Acest lucru este in special adevarat in jurul zonei de jos a spatelui.
Ghizii, care sustin modul in care sufletul nostru se incarneaza in corp, se conecteaza la noi in spatele buricului.
Pe masura ce aceasta zona se curata, calea si miscarea ascendenta din aceasta viata se curata si ea. Adesea, obstacolele devin mai vizibile, astfel incat sa poata fi inlaturate si transformate in trepte pe cale.
Nu e o coincidenta ca buricul este o cale primordiala pentru prana. Pe masura ce inima chakrei din zona buricului se curata, devine mai clar si modul in care ne administram forta de viata.
Inca mai putem alege sa folosim prana in moduri care nu ne sustin corpurile, dar vom simti mai clar rezultatele alegerilor noastre.
Arhanghelul Mihail ne spune:
Acest sistem se bazeaza pe Constiinta Unitatii. El onoreaza faptul ca fiecare fiinta are dreptul la existenta si are un scop.
Eu si noi, Ierarhiile Cerului si Pamantului, onoram faptul ca fiecare are de dus la bun sfarsit o calatorie.
Pe masura ce fiecare dintre voi trece prin ciclurile sale de invatare, asa trec si cei la care voi va referiti ca fiind ghizi, ingeri, sau, pur si simplu energii, fiecare are ciclurile sale unice de evolutie.
Cand eliberati oricare ghid, de munca de a va servi, faceti-o cu iubire si apreciere.
Va uram bun venit in rolurile voastre de co-creatori cu noi.
In efortul nostru de a ne clarifica si vindeca, uneori uitam ca ceea ce simtim nu ni se mai potriveste, cu toate ca odata, intr-adevar, a fost o binecuvantare pentru noi.
     Eliberarea oricaror energii si framantari depinde de abilitatea noastra de a ajunge cu adevarat intr-o stare de compasiune fata de ceea ce eliberam.
Ajungerea intr-o stare de compasiune necesita a nu ne judeca pe noi insine, a nu judeca ceea ce eliberam si orice alti oameni sau alte circumstante aflate in relatie cu energiile sau problemele pe care le eliberam.
Cand exista o compasiune adevarata fata de noi insine si de ceea ce suntem gata sa eliberam, atunci si doar atunci, finalizam contractul sufletului nostru cu acea energie. Aceasta compasiune ne permite sa eliberam in totalitate energia.
Fara a atinge o stare de compasiune fata de ceea ce eliberam, sfarsim prin a impinge energia afara din spatiul nostru si din viata noastra, din nou si din nou. Aceasta nu pleaca niciodata cu adevarat.
     In aproape toate cazurile in care percepem ceva ca fiind in spatiul nostru, avem un contract de a invata de la acea energie si de a-i permite acelei energii sa invete de la noi. La incheierea acestui proces, este responsabilitatea noastra sa o eliberam in etapa sa viitoare.
In aceasta maniera, onoram faptul ca toate energiile cresc si evolueaza in constiinta si ca toate energiile sunt parti active ale TOT ceea ce ESTE.

     Aceste energii pot fi de la Spiritele Naturii (pe care le aducem prin picioarele noastre atunci cand incercam sa ne cream legatura cu Pamantul), pana la ghizii cuiva.
Uneori exista ghizi ai ADN-ului stramosilor morti de mult timp, sau, pur si simplu, un inger atemporal care v-a ajutat cand ati fost in prima zi la gradinita.
Chiar si ceea ce am putea percepe ca fiind energii intunecate sau care ne fac rau sunt energii care isi cauta locul lor. Ceea ce nu este armonizat cu realitatea noastra, ni se va parea strain si, poate, inconfortabil. Orice energie care nu ne sustine sanatatea in corpul nostru fizic uman, adesea se simte ca fiind foarte rece si apare psihic ca o culoare inchisa, chiar neagra.
Deoarece acea energie nu ne sustine sanatatea fizica si starea de bine, creierul interpreteaza frecventa sa de vibratie in senzatii de rece sau in culori inchise, gri sau negru. Asta este ca si cum corpul nostru s-ar uita la uleiul de motor si ar sti sa nu-l bea. Sau ar mirosi hrana care s-a stricat si ar sti sa nu o manance.
Corpul nostru stie instinctiv ceea ce ne va hrani si ce energii ne vor face rau. Doar dependenta noastra de frica ne face sa nu avem incredere in informatiile propriului nostru corp.
     Lucrand in sesiuni de vindecare cu oamenii, am descoperit ca exista doua cauze principale pentru care energiile care nu le mai sunt de folos sunt inca cu ei.
Cred ca acestea sunt lucruri comune, pe care cei mai multi dintre noi le identifica acum si le schimba.
1. Judecata
Incercam sa impingem energia (care poate fi un ghid atemporal, sau o problema) departe de noi insine.
Cu totii dorim sa credem ca suntem oameni iubitori, cu capacitatea de a iubi pe ceilalti. Modul nostru polarizat de a privi lucrurile, ca fiind bune ori rele, nu ne lasa sa trecem usor la compasiune.
Daca ceva este rau, trebuie sa ne ferim de el, deoarece o persoana buna nu ar avea energii rele in jurul ei. Dar o persoana ce simte compasiune, intelege ca ceea ce nu mai serveste sufletului nostru, va aparea ca „rau”, pentru a ne atrage atentia asupra sa. In momentul in care observam ceea ce noi judecam a fi „rau”, avem capacitatea de a aborda problema si de a incepe sa facem alegeri diferite.
In termeni psihologici, s-ar putea vorbi de a face un efort in a intelege umbra.
In termenii energiei de vindecare, este a te departa de polaritate si a intra in compasiune.
Eu, personal, experimentez asta ca o Compasiune Activa, pentru a o distinge de complezenta.
     2. Lipsa de incredere in Corpul si Inima noastra.
Dorim sa cunoastem tot ceea ce este posibil referitor la problema, energie sau ghid si de ce aceasta este acolo.
De obicei, din cauza traumelor din trecut, uneori din cauza educatiei in societatea occidentala, creierul nostru nu are incredere ca trupul sau inima noastra stiu ce fac.
Fara sa aiba aceasta intentie, creierul nostru a apucat „de cozile lor energetice”, problemele, ghizii sau energiile pe care corpul si sufletul le-au epuizat (terminat). Este ca si cum te-ai prinde de coada unui soarece, cand acesta iese fugind pe usa din fata.
De ce il opresti sa plece? In acest caz, creierul nu are incredere in procesul mai profund al Spiritului. Prin urmare, creierul nostru nu are incredere ca energia poate pleca si ca vom fi in siguranta fara ea.
     Iata-ne invatand sa avem incredere. Invatam sa avem incredere ca orice am avea nevoie sa stim, va veni catre noi.
Va veni in starile de vis, din carti, de la alti oameni si nu numai din mintea noastra.
De asemenea, invatam sa avem incredere si in chakrele noastre de jos. Informatia ne vine din partea de jos a corpului nostru (chakra buricului si Sistemul Nervos Enteric (visceral) - cunoscut ca mintea corpului) cat si prin inima.
Avem capacitati telepatice in fiecare chakra, nu numai in chakra a sasea, care a fost dezvoltata (excesiv, dupa opinia mea) aici in cultura occidentala, ci si in chakra inimii, cat si in chakrele de jos.
Chakrele de jos ne conecteaza la constiinta Pamantului si ne permit sa auzim intelepciunea impartasita noua, de dimensiunile mai joase. Chakra buricului, bine conectata cu dimensiunile de jos, ne ofera informatiile necesare despre lumea fizica.
Occidentalilor le este dificil sa invete acest lucru. Trebuie sa eliberam energiile care nu-i mai servesc corpului pentru incheierea calatoriei sufletului nostru, in special din inimile noastre si din chakrele de jos. Pe masura ce coboram in tariile si puterile energiilor din chakrele de jos, deschidem chakrele de sus, unor noi nivele de constiinta.
Nu ne putem deschide catre aceste nivele mai inalte de constiinta, fara ca mai intai sa coboram si sa curatam fundatia corpurilor noastre. Trebuie sa coboram, pentru a ne inalta.
Chakrele noastre de jos ne spun cand energiile subtile din jurul nostru ne sustin sau nu. Observati atat ceea ce se petrece in corpul, inima si mintea voastra cat si cum va simtiti pe voi si spatiul din jurul vostru.

     Nu exista un mod corect sau gresit in care sa experimentati vindecarea. In cele din urma, exista doar o adancire in calatoria sufletului si in capacitatea voastra de a simti compasiune fata de tot ceea ce va inconjoara.