Manual de "mantuire" - Lectia XII de Sananda publicat la 17.11.2009
Orgoliul si Iluminarea
     Energia schimbarii care va infuzeaza planeta creste exponential si va continua sa creasca pâna ce aceasta planeta preaiubita va fi complet înaltata cu omenirea în îmbratisarea deplina a divinitatii ei.
Unii dintre voi pot atinge stadiul de înaltare în 2 pâna la 5 ani de acum, însa veti avea de investit timp si efort pentru a atinge asta daca vreti sa va încadrati în aceasta perioada.
Nu se va întâmpla doar daca doriti sau cititi despre asta, ci prin angajament deplin în munca voastra interioara zi de zi. Când am spus ca aproape toti va puteti înalta în 3-5 ani, am vazut asta ca potential.
Crede cineva ca este posibil sau nu? Nu promitem ferm ca vi se va întâmpla fara îndoiala; doar va prezentam posibilitatea daca va veti implica cu sârguinta.

     Când veti gasi calea ce rezoneaza cu flacara din inima voastra, ramâneti cu ea si opriti-va din a mai negocia pentru alte cai mai interesante. Calea înaltarii pierde în acest fel multe suflete minunate pentru ca ele permit sa se lase seduse de stralucirea unor cai mai usoare sau mai distractive. Va oferim calea împlinirii spirituale.
Daca doriti sa va distrati în loc sa depuneti eforturi pentru a deveni maestri, atunci va va lua mult mai multi ani ca sa va atingeti obiectivele. Chiar depinde de voi ce veti continua sa alegeti.
Lumea este plina de smecherii si de distractii, gata sa va duca pe multi dintre voi departe de calea ce v-ar conduce spre libertatea spirituala prin procesul de Înaltare.
     Exista multe învataturi si cai distractive oferite omenirii acum venind din tarâmuri mai joase care par a fi pozitive si inocente. Ele adesea ofera niste valori, însa pot avea de asemenea ca efect distragerea voastra de la urmarea drumului vostru adevarat.

     Ati venit din adâncul inimii creatiei, si "EU SUNT" al vostru s-a expandat în milioane de aspecte prin univers. Daca nu sunteti seriosi în dorinta voastra de a va întoarce acasa în acest moment, Esenta voastra Divina va va lasa sa va mai jucati pe maidanul durerii si iluziilor atât timp cât doriti.
În ziua în care veti decide sa veniti acasa, Prezenta voastra EU SUNT va va lua de mâna si va va ghida de-a lungul procesului.
Nu e nici o obligatie sa veniti acum acasa.
Aveti liber arbitru si nimic nu vi se va impune. Va mentineti ocupati cu prea multe lucruri ce nu au importanta pe termen lung. Concentrarea voastra este prea mult în afara voastra decât spre interior. Daca nu va schimbati prioritatile pentru a va dezvolta viata interioara, nimic nu se va schimba pentru voi si înaltarea voastra va ramâne în viitor pâna o veti crea cu seriozitate.
     Pentru ca suntem o familie si pentru ca va iubim foarte mult, ne este dor de reîntoarcerea voastra.
Pentru cei ce vor sa li se aminteasca înca odata, va îndemnam sa va angajati în înaltarea voastra mai serios. Ati creat tot felul de sisteme de credinta care nu v-au ajutat prea bine.
E adevarat ca atunci când corpul vostru moare aveti oportunitatea sa creati unul nou si sa experimentati o viata noua pe Pamânt, ceea ce ati facut de mii de ori.
Corpurile voastre au devenit atât de degenerate fata de ce obisnuiau sa fie! Ati lasat densitatea si îmbatrânirea sa vi le domine fara sa realizati ca este usor sa faceti ceva pentru a inversa procesul de îmbatrânire.
Pentru a va crea nemurirea, aveti nevoie sa va infuzati mai multa lumina în corpurile voastre decât ati facut pâna acum. Pe masura ce o veti face, veti observa cât de minunat au fost concepute corpurile voastre si ce vehicule nemaipomenite sunt. Ele au fost create sa experimenteze tineretea eterna si perfectiunea divina. Ele sunt desemnate sa va poarte oriunde în univers cu viteza luminii. Ele sunt desemnate sa fie total nelimitate.
Câti dintre voi simtiti ca sunteti nelimitati în corpurile voastre sau macar credeti ca este posibil?
     Când aproape voi toti de pe aceasta planeta veti fi înaltati în prezenta voastra electronica, împreuna veti crea o societate a Luminii, ramânând în corpurile voastre nelimitate cu intentia de a ramâne la suprafata pentru a-i asista pe ceilalti sa faca la fel, iar aceasta planeta va deveni luminata.
Va îndemnam înca odata sa va faceti timp sa va rugati, sa meditati, sa respirati în lumina si sa va concentrati pe telurile voastre ca sa le atingeti.
     Fie sa va reconectati mai profund cu bucuria si fericirea de acasa. Este o cheie importanta în transformare.
În voi exista un Râu al Luminii, Un râu al Iubirii si Un Râu al Abundentei tuturor lucrurilor. In fiecare zi asigurati-va ca nu ati pierdut imaginea sau motivatia scopurilor voastre de a fi încarnati în aceste minunate vremuri istorice ale Pamântului.

     Majoritatea convorbirilor noastre sunt, în cea mai mare parte, despre modul cum se poate îndepărta iluzia de separare din sfintele minti ale copiilor lui Dumnezeu.
Când am trăit pe Pământ si eu am trecut prin multe faze ale credintei în separare. Desi am depăsit lumea, nu am sters complet iluzia cum că Dumnezeu si Eu suntem legati ca Tată si Fiu, dar nu ca fiind O UNICĂ FIINTĂ.
Iubitilor, acesta este paradoxul final. Dumnezeu ne-a creat Una cu El, însă ne-a dat în acelasi timp capacitatea de a fi ca si copii separati. Am împrumutat personalităti si expresii unice de la Tatăl nostru. Am avut si vom avea întotdeauna toate atributele Sale, toate abilitătile Sale, toată slava Lui, însă odată cu darul liberului arbitru, am avut si vom avea întotdeauna posibilitatea de a accepta sau respinge mostenirea noastră.
Putem alege să devenim constienti de faptul că Tot ce are Tatăl este al nostru, sau putem alege să credem că suntem fiinte separate, luptându-ne să supravietuim într-un Univers de dificultăti insurmontabile.
De acum alegerea este evidentă.
Ati urmat deja calea de separare si ce v-a adus aceasta? Preponderent durere, suferintă, mizerie si tristete. Desigur, au fost momente de triumf, dar de prea multe ori aceste momente au devenit sumbre atunci când ego-ul a preluat conducerea.
Cu cât urcă mai sus, cu atât mai greu vor cădea a devenit maxima ego-ului, si ca si credinciosi adepti ai Domnului si stăpâni ai arogantei si mândriei, ati învătat din grea experientă că mândria merge cu sigurantă înaintea căderii.
Luati un moment pentru a reflecta la progresul pe care l-ati făcut. Privit de la o zi la alta, nu a fost un progres evident, dar când luati în considerare întregul proces, călătoria voastră a fost plină de recompense, ca să nu spunem chiar extraordinară.

     Întrebati-vă: Ce făceam cu un an în urmă? Cum îmi priveam viata, diferit fată de astăzi? Ce actiuni semnificative pozitive am întreprins în directia eliminării iluziei de separare din viata mea si din vietile altora?
În cazul în care nu aveti deja în mod clar toate realizările, faceti-vă timp pentru a reflecta si a recapitula, si nu subestimati cât de departe ati ajuns, cât de mult ati evoluat, precum si amploarea cu care s-a extins constientizarea voastră.
Deja vă dati seama că ego-ul este un slujitor minunat, dar un stăpân deosebit de îngrozitor. Niciodată să nu mai permiteti ego-ului să preia control total asupra vietii voastre.
Ati învătat această lectie si nu mai este necesar să o repetati.
Iubiti-vă blând ego-ul si reasezati-l la locul său adecvat ca un umil slujitor al Divinei voastre Persoane.
Lăsati-l să-si urmeze cu fidelitate instructiunile. Oferiti-i respectul pe care îl merită, adică minim. Nu-l dispretuiti sau judecati ca nedemn.
Sinele vostru Divin iubeste totul neconditionat. Iubiti ego-ul asa cum ati iubi un copil mic.
Relatia voastră cu ego-ul asa trebuie sa fie. Nu cunoaste iluminarea. Trebuie să-i fie arătat ce să facă si cum să facă. Trebuie să-i fie arătat cu dragoste, răbdare, blândete si vointă.
Sunteti cu adevărat copiii lui Dumnezeu si vă deschideti acum spre necuprinsa frumusete a vietii. Eu sunt Sananda, mândru să fiu fratele vostru mai mare în această călătorie.