Cine sunt mosii? de Cristina Antonovici publicat la 03.06.2011
Cine sunt moşii?
     Istoria poporului get (dac) este straveche, iar când spunem stravechi – întelegem astfel o continuitate dinaintea potopului, a ultimei glaciatiuni, pâna în timpurile apropiate venirii lui Iisus Christos.
Nu orice palma de pamânt a avut o astfel de continuitate populationala, dar pe de alta parte getii nu sunt singurul popor cu o asemenea descendenta. Peste tot au existat grupuri mici de atlanti si grupuri mici de lemurieni care au strabatut ultima glaciatiune, s-au împânzit în teritorii si au creat popoarele distincte pe care le cunoastem azi.
Astfel de grupuri întemeietoare au mostenit, si au transmis generatiilor urmatoare lor, o cultura cu radacini identice, caci toti au avut la baza aceeasi învatatura înalta, vizând adaptarea populatiilor pamântene, în totalitatea lor, la trairea si manifestarea completa prin intermediul corpului fizic – numit de noi, actualmente, solid.

     Astfel de populatii si-au pornit lucrarea din toate continentele planetei – din populatiile care s-au numit în trecut atlante si lemuriene:
– populatiile atlante din actualul continent America de Nord si Europa pâna la muntii Urali;
– populatiile lemuriene din actualul continent Asia, din Australia si din insulele Oceanului Pacific;
– populatiile din Africa: o ramura foarte importanta a atlantilor;
– populatiile din actualul continent America de Sud: locuitori numiti la originile lor toltleci – nume perpetuat apoi ca tolteci.
Toate aceste populatii, raspândite în mod egal pe întreaga planeta, au mostenit învataturi de acelasi fel, asa cum am spus. Astfel de învataturi au cuprins o gama deosebit de bogata de elemente de manifestare umana: de la activitatea de tip mental, specifica omenirii stravechi – la activitatea de tip manual, specifica vremurilor care au urmat ultimei glaciatiuni.
     Peste tot, primele populatii au folosit în egala masura acelasi fel de manifestari, cu mici deosebiri în functie de particularitatile locale de exprimare. Ulterior, populatiile de pretutindeni s-au nucleizat în doua tipuri:
– societati deschise tuturor manifestarilor umane, unde conducatorii nu au mai fost, treptat, marii si experimentatii ajutatori ai populatiilor umane de pretutindeni, ci acei oameni care reprezentau grupurile spirituale cu cea mai putina experienta în conditiile de trai la vibratii planetare joase.
Erau mental puternici, dar neobisnuiti cu viata la vibratiile joase ale acestui punct universic în care se afla Pamântul. Ceea ce înseamna: neiubitori de manifestari prin corpul fizic – munca fizica în principal, dar si deplasare prin aparatul locomotor, comunicare verbala, relatii între ei si diferite alte grupuri umane, pe care ajung sa le dispretuiasca profund.

     în astfel de conditii, au luptat pentru acapararea puterii în societatile în care s-au nascut si au folosit orice cale pentru a pastra astfel de puteri statale.
Au creat structuri sociale de separare a diferitelor grupuri spirituale si conditii speciale de desfasurare a activitatilor în societatile astfel marcate de ei. O astfel de permisivitate din partea organizarii evolutiilor a creat conditii ca astfel de grupuri sociale sa-si constientizeze bine propriile neputinte social-spirituale si sa-si creeze astfel singure întelegerea drumului de învatatura ulterioara: însa dupa plecarea de pe Pamânt, la nivele de vibratie mai înalta.
Populatiile conduse de astfel de conducatori au dezvoltat însa, la rândul lor, manifestari spirituale duse în conditii grele, atipice, de care au însa întotdeauna nevoie, în evolutiile lor, spiritele care au acceptat deja manifestarile prin corpul fizic, în cicluri de viata anterioare celui prezent.
Astfel de conditii grele au consolidat însa – si consolideaza si în prezent – creatia, deplasarea, comunicarea, relationarea în conditii social-spirituale la nivel de vibratie joasa, dar si în conditii de aglomeratie planetara: nu numai ca societate de trai curent, ci si ca biosistem planetar de o mare complexitate.
învata sa accepte pâna la un punct bine constientizat greutatile provocate de proprii semeni, dar învata sa si aleaga drumul vietii, atunci când conditii le permit.
învata sa-si dezvolte curajul, abnegatia, altruismul, demnitatea umana, iubirea dezinteresata, oferirea si primirea de ajutor într-o societate în care fiecare om poate fi ajutator, indiferent daca prin preluarea de exemplu sau respingerea exemplului negativ.
Se întaresc încredintarile, se consolideaza relatiile interumane, se creeaza întelegeri complexe privind viata, universul manifestarilor spirituale, perceptiile locale ale unui univers al cunoasterilor din ce în ce mai extins, pe masura trecerii timpului; – societati retrase, special create pentru învatatura, cu aplicarea acesteia si cu odihna pentru cei care veneau din întruparile în societatile deschise.
întreaga lume avea acelasi trecut si se îndrepta catre acelasi viitor.
Nici o societate retrasa nu a fost pastrata pâna în zilele noastre.
Numai enclavele spirituale ale mosilor s-au perpetuat tot timpul, în locuri protejate: sunt – chiar si acum – locuri de înalta vibratie, ramase în lume, fara tangenta cu restul populatiilor. Sunt locuri care nu sunt necesare mosilor decât în masura în care ele servesc activitatile lor. Astfel de activitati sunt îndreptate exclusiv catre echilibrarea vibrationala a locurilor lor si din jurul enclavelor lor, care pastreaza tot timpul o vibratie medie confortabila pentru oamenii obisnuiti, dinafara enclavelor.
Din aceste locuri, vibratia se raspândeste circular în lume, unindu-se vibratiile unei astfel de enclave cu vibratiile celorlalte enclave (am numit „enclava” un punct de lucru al unor astfel de oameni: caci ei sunt oameni, chiar daca sistemul lor corporal pastreaza o vibratie foarte înalta, prin structurile lor interioare).
     Asemenea locuri, asemenea micro-societati nu fac parte din alta dimensiune structurala a planetei, nu au nici o tangenta speciala cu alta dimensiune a planetei si stelei, care sa fie diferita de tangentele generale ale dimensiunilor paralele cu dimensiunea noastra, de existenta si de manifestare a spiritelor primare plus ajutatori care se afla în mijlocul lor.
Locurile acestea si-au pastrat vibratia veche, cu modificari minime de-a lungul timpului. Astfel de modificari s-au datorat schimbarilor general-cosmice ale planetei – si nu trairilor puternic marcate de dezechilibrele umane: emotionale în primul rând, dar si ca urmare a modificarilor vibrationale actuale, datorate folosirii excesive a structurilor materiale tehnologice de uz curent (generatoare de infrasunete).
Locurile sunt pastrate astfel prin folosirea unor câmpuri de putere mentala si emotionala – nu pentru ca oamenii care sustin aceste câmpuri ar fi atât de superiori, încât nici nu ar suporta sa traiasca într-un mediu urban sau chiar rural obisnuit. Ei sunt totusi oameni la fel ca orice oameni de pe Pamânt, doar câteva elemente sunt perpetuate de corpurile lor fluidice, care întretin vitalitatea deosebita a corpului lor fizic. Si ei pot trai în orice fel de mediu – si, pe de alta parte, spirite cu acelasi fel de evolutie traiesc în lume cu vieti normale, ca oameni obisnuiti: si ca lungime de destine, si ca sistem corporal, si ca stare emotional-mentala umana obisnuita.
Astfel de societati au fost initiate, îndrumate si pastrate de catre mosi, indiferent daca au functionat pentru oameni obisnuiti (de regula pâna la jumatatea mileniului I d. Ch.) sau, începând cu mileniul al II-lea d.CH., pastrând în functiune doar grupuri restrânse de mosi, care au mentinut în echilibru vibratia generala a planetei.
     Ceea ce necesita si azi existenta unor astfel de nuclee umane de ajutatori deosebiti este societatea umana: pe de o parte: fara echilibrarea vibrationala la nivele foarte înalte (comparativ cu biosistemul planetar), pe care o realizeaza mosii, omenirea s-ar îneca – pur si simplu – în propriile sale câmpuri vibrationale, si-ar distruge structurile corporale, fara sa mai poata accede la nivele de gândire superioare.
Tocmai asemenea nivele vibrationale ale gândirii superioare sunt sustinute de mosi-ajutatori, iar pentru un asemenea fel de ajutor ei fiinteaza chiar în aceasta dimensiune planetar-stelara, sub forma de oameni: si nu sub forma de entitati astrale sau dimensionale.
Este un ajutor special oferit oamenilor, creatori constienti înaintati. Adica, ei sustin câmpurile corpurilor noastre prin emisii de vibratii superioare, având un sistem de corpuri identic cu cel uman: mai precis un sistem corporal care cuprinde toate corpurile de care beneficiaza spiritele umane pe Pamânt, de la corpurile fizice – pâna la corpurile supraenesice. Ajutorul este astfel acordat tuturor oamenilor, chiar daca nu toata lumea le are în sistem, ci numai o anumita categorie de întrupati: spirite ajutatoare cu evolutie medie secundara, numiti secundari arhetipali galactici, tocmai pentru ca ei pot sa foloseasca (constient sau nu), prin puterea lor spirituala, toate formele de energii si materii corporale din acest punct al universului.
Corpurile spirituale ale tuturor vietuitoarelor – asadar si oamenilor – vehiculeaza însa, în proportii mai mari sau mai mici, fluxuri de toate felurile, d e la cele fizice la cele supraenesice: fluxuri care mentin o vibratie normala pentru corpurile noastre, indiferent de vibratia mediului planetar.

     Câmpurile planetare echilibrate de mosi sustin la rândul lor câmpurile proprii ale oamenilor si celorlalte vietuitoare planetare, sustinând astfel viata pamânteana.
Daca nu ar fi asemenea ajutatori-lucratori pe Pamânt, întreg biosistemul planetar în corp solid, si mare parte din cel evoluant în corp astral nu ar rezista câmpului din, si din preajma centrelor urbane cu mare desfasurare din zilele noastre. De altfel, nici nu s-ar fi ajuns la o asemenea anvergura, caci viata ar fi putut sa fie împiedicata sa se dezvolte în aceasta maniera pâna azi, datorita câmpului emotional de foarte joasa vibratie care a dominat mileniul al II-lea d. Ch.
Aceasta nu a însemnat ca omenirea a fost scutita de orice experienta neplacuta: un exemplu poate fi dat în acest sens ca fiind vibratia joasa a sufletelor umane care a determinat – punctiform, dar puternic manifest – mari epidemii (de ciuma, de holera, de variola, etc.) de-a lungul timpului. Datorita sistemului imunitar deficitar, în speta datorita fricii si silei de viata, omenirea a suportat asemenea momente, învatând sa accepte sa lupte cu curaj împotriva dominatiilor de orice fel: sociale, armate, religioase.
Astfel, omenirea si-a învins sila subconstienta de viata si a mers mai departe.
Aceste momente grele ale omenirii nu au putut fi ajutate mai mult de catre mosi, desi ei însisi ar fi avut forta sa o faca; dar puterea lor vibrationala mare, daca s-ar fi manifestat din plin în momentele premergatoare (pentru a le abate de la cursul lor distrugator), ar fi spart câmpul emotional-mental uman. Aceasta ar fi condus la crearea unei frici si mai mari, înlocuind un rau – cu unul si mai mare, inexplicabil, puternic marcat din cauza îndoctrinarilor religioase, marind frica de Dumnezeu – în loc ca actiunile lor sa conduca treptat la iubire de Dumnezeu.
Mosii au ajutat doar prin infiltrarea tacuta cu leacuri ori de câte ori era posibil, fara a naste întrebari, salvând asezari întregi aflate în locuri retrase sau prevenind si oferind remedii de folosit din când în când, mai ales preventiv.
Vom mai discuta despre asemenea interventii, care tin de miraculos, de care nu se vorbeste – dar exista marturii ascunse în lume despre ele, si despre activitati similare.

     Exista asadar populatii formate din urmasii stravechilor centre – sau enclave – ale oamenilor stravechi, ale mosilor, în numeroase puncte ale planetei. Când discutam despre ei si asemenea aspecte ale vietii lor, sa retinem ca si ei si-au perpetuat neamul, din generatie în generatie, pâna în ziua de azi: luam în considerare aspectele corporale pe care le cunoastem azi.
Locurile în care au trait odinioara mai pastreaza doar putin din amprenta existentei lor, iar acest fapt se datoreaza vibratiei pamântene reduse si biosistemului planetar precum si societatii umane extrem de numeroase.
Cu toate acestea putine locuri din lume pastreaza o amprenta nemodificata decât de trairile individuale ale spiritelor care s-au întrupat în asemenea locuri, în mijlocul unor asemenea populatii.
Viata si activitatile mosilor nu s-au modificat în timp, însa ceea ce a suferit oarece modificare a fost rezultatul lucrarii lor, caci au folosit ceea ce face parte permanent din patrimoniul energo-material cosmic si planetar local. Si, dupa cum stim bine acum, acesta s-a modificat în timp. Chiar daca mosii au folosit energii de înalta vibratie, dupa cum numai corpurile lor puteau vehicula, astfel de lucrari ale mosilor au suferit variatii, în perioade scurte de timp – mult mai scurte decât am sesizat noi, oamenii obisnuiti, schimbarile planetare si cosmice.
     Ceea ce este necesar sa fie punctat de la bun început este faptul ca nu discutam aici despre entitati astrale sau dimensionale: adica acestea din urma fiind spirite întrupate în alte feluri de corpuri decât cele fizice, ale oamenilor.
Mo?ii erau a?adar conducatori spirituali de vârsta foarte înaintata – nu politici, nu razboinici – care stiau bine derularile timpurilor, simteau schimbarile asa cum vedem noi norii pe cer, cum simtim presiunea atmosferica, vibratiile aerului în diferite ipostaze si pregateau învatatorii si maestrii asezarilor de cele mai multe ori prin intermediul calatorilor.
Dar atunci când era cazul, legaturile se pastrau direct intre mosi si învatatori, intre mosi si maestrii meseriasi ai asezarilor. Maestrii (maiastrii) erau chiar cei mai priceputi mesteri în meseriile bazate pe creatie materiala.
Un element deja binecunoscut în unele cercuri de specialitate este faptul ca Zalmoxis cunostea peste 300 de elemente chimice pamântene. Oricine dintre noi îsi poate pune azi întrebarea la ce folosea sa stie atât de multe elemente, în conditiile în care nici azi, cu tehnologiile noastre destul de complexe, nu folosim în viata curenta toate elementele chimice în creatia noastra cotidiana.
Dar daca ne gândim ca viata noastra nu este încadrata de oficialitati la capitolul ”Important în orice moment”, vom întelege ca noi nu beneficiem de toate cercetarile si realizarile pe care le numim stiintifice – în timp ce structurile sociale bogate beneficiaza in mod curent de toate plus cele mai noi elemente care apar permanent.
Când discutam despre mosi avem în vedere faptul ca ei se nasc si traiesc pe Pamânt – în aceasta dimensiune de evolutie a spiritelor care se afla la începutul evolutiilor lor (si pe care le numim spirite primare).
Au corpuri adaptate tuturor felurilor de activitati umane, inclusiv cele de procreere, chiar daca comunitatile lor ramân întotdeauna restrânse.
De cele mai multe ori astfel de comunitati nu se perpetueaza prin activitate sexuala, ci prin intrarea unor oameni oarecum obisnuiti în mijlocul mosilor, ca ajutatori-lucratori pentru semenii lor. întreaga lor energie, pe care oamenii obisnuiti o folosesc si pentru procreare, si pentru derularea tuturor celorlalte activitati proprii, populatiile stramosesti o îndreapta exclusiv catre:
– activitati subtile de echilibrare vibrationala a planetei;
– activitati creative, alte activitati de întretinere a comunitatilor lor, a lor însasi si a contactelor pe care le întretin cu întreaga lume pamânteana.
Vom discuta în viitor si de unde vin ei, cum traiesc, cum ajuta, cum îsi desfasoara toate activitatile lor: din stravechimi pâna în zilele noastre. Numai în acest fel se poate întelege curgerea vietii lor, pe etape clare, distincte, catre necesitatile reale de ajutor, nascute de societatea contemporana. Numai în acest fel vom întelege de ce ne-au însotit drumurile ultimelor milenii, tacuti, modesti, retrasi, însotire neconstientizata de cele mai multe ori de omenire, dar fara de care omenirea nu ar mai fi existat în ziua de azi…
Asadar ceea ce voi puncta însa chiar aici, în plus, este faptul ca nu discutam despre „spirite” – în sensul de entitati care nu sunt întrupate în sisteme corporale omenesti, cu corp fizic – când este vorba despre mosi. Discutam separat despre mosi, separat despre entitati astrale, separat despre entitati dimensionale (si, asa cum vom vedea în cadrul studiilor istorice ale populatiilor omenesti: separat despre entitatile transcedentale).
Toate trebuie discutate pe larg, caci altfel s-ar întelege în mod eronat multe aspecte în continuare – mai ales când este vorba despre studiul unor societati umane din perioadele stravechi, cum au fost Lemuria si Atlantida, de la care au ajuns pâna la noi, în epoca contemporana, putine vestigii: tocmai de aceea nu putem întelege clar propria noastra istorie straveche, radacina din care a pornit modul nostru actual de traire, precum si modul de perpetuare a unor actiuni de ajutor oferit societatii umane contemporane.

     Una dintre întrebarile frecvente este si aceea daca cei pe care îi numim „mosi” sunt numai barbati – sau: si barbati, si femei.
Tocmai pentru ca se crede ca ar fi entitati astrale sau alte feluri de întrupari ale spiritelor, exista încredintarea ca asemenea întrupati ar trebui sa fie asexuati, ceea ce este o confuzie.
     Societatea noastra s-a folosit de multe expresii care pun în evidenta numai anumite aspecte ale sale, de multe ori ca protectie, si nu ca dispret, la adresa unor aspecte prezentate eronat din vremurile Evului Mediu întunecat spiritual.
întrucât diverse tipuri de cunoasteri au traversat asemenea perioade de mare agresivitate din partea conducerilor laice si religioase deopotriva, s-au protejat femeile nascute cu sarcini de mare complexitate, fara de care cei numiti „mosi” nu si-ar fi putut desfasura activitatile deosebit de complexe si subtile deopotriva.
Daca astfel de termeni au fost folositi initial ca protectie, ulterior o astfel de protectie a fost uitata si s-a perpetuat forma de dispret pe care oamenii au preluat-o, obedient, din frica în fata conducatorilor lor.
     A ramas împamântenita expresia de „mos” (barbat batrân), vadind respect pentru barbat – într-o epoca în care femeia era dispretuita în mod fatis.
Dar astfel de ajutatori: învatatori, maestri spirituali lucratori în cele vazute si cele nevazute deopotriva, aparatori si sustinatori ai tuturor celor care se petrec pe planeta astfel integral ajutata, au fost în mod cert, concret: si barbati, si femei.
Caci actiuni care se doresc echilibrante, îndreptate catre întreaga planeta, întreg mediul planetar, nu se pot derula fara participarea unor contribuabili de ambele sexe, pentru ca toate felurile de energii sa fie astfel antrenate si folosite dupa cum se desfasoara perpetuarea speciilor planetare: pe Pamânt prin contributia a doi întrupati de feluri diferite – dar complementare, pe care îi numim: barbat si femeie.
Folosirea termenului de „mos”, de stramos, de om stravechi, foarte batrân, în aceste studii doreste sa faca legatura cu cele unanim cunoscute din literatura traditionala.
     Este necesar sa întelegem treptat multe elemente ale desfasurarilor societatilor umane, pentru a nu mai face confuzii privind omenirea, istoria ei, manifestarile de ajutor pe care le-a primit de-a lungul timpului: nicidecum din partea… extraterestrilor, ci din partea unor ajutatori puternici, întrupati direct în mijlocul societatilor – chiar daca nu chiar în interiorul, ci în marginea lor.
Mosii sunt de fapt asa cum am spune „oameni”, iar în acest cuvânt nu deosebesti femeia de barbat.
Comparând mosii – asa cum i-am descris în studiile anterioare – cu oamenii, asa cum ne cunoastem pe noi însine azi – este de comentat faptul ca, în mod tipic, normal, în orice societate planetara care se desfasoara în aceasta parte a universului, ar fi trebuit sa fim asa cum sunt dânsii azi.
Si ar fi fost posibil sa fie asa pentru fiecare om de pe Pamânt, daca nu am fi trait o situatie atipica pentru evolutiile din acest punct al universului: rara – dar cunoscuta bine de evoluanti, chiar daca se confrunta cu asemenea feluri de evolutii foarte rar. Adica o situatie care se petrece rar, fara sa fie însa o malformatie accidentala a trairilor unor populatii spirituale dintr-o anumita parte a lumii. Mosii au fost si sunt oameni, exact asa cum ar fi fost posibil sa fie orice om pe Pamânt, daca omenirea nu ar fi azi reprezentarea unor blocuri piramidale uriase de spirite, aflate în calatorii regresive: în evolutii care formeaza o etapa rara, dar absolut necesara pentru toate evolutiile noastre.
Adica, daca s-ar fi desfasurat o continuare a evolutiilor stravechi, chiar cu puteri spirituale doar partial pastrate, caci chiar timpurile planetare s-au schimbat, odata cu diminuarea drastica a vibratiei planetare, dupa ultima glaciatiune. Oamenii ar fi ramas indivizi tipul pe care azi îl putem numi lemurian, sau atlant, sau toltec (la origine: toltlec – sesizati disparitia în timp a ultimului „l”). Acestea au fost populatii umane care aveau o energetica (de fapt o structura material-energetica) a corpurilor lor mai densa în sub-structura fluidica: adica în acele corpuri ajutatoare ale corpului fizic, de vibratie mult mai ridicata, pe care ni le cunoastem prea putin azi. De asemenea, din punctul de vedere al evolutiilor lor, populatiile spirituale stravechi au fost ajutate doar de grupuri restrânse de ajutatori priceputi, iubitori si întelegatori.
între timp, au venit pe Pamânt si multe alte grupuri spirituale, din toate partile unversului: spirite înaintate pe calea evolutiilor, dar cu experienta restrânsa în folosirea corpului fizic la nivele joase de vibratie planetara.
Evolutiile populatiilor stravechi s-ar fi desfasurat la fel ca si cele pe care le desfasuram azi – cu creatie manuala, cu intuitii destul de vagi ale evolutiilor anterioare si cunoasteri tot vagi ale universului, care ar fi trebuit sa fie descoperit pe aceeasi cale tehnologica ca si azi. Dar asemenea evolutii, doar în prezenta si sub conducerea spiritelor experimentate, ar fi trebuit sa se desfasoare fara razboaie, fara agresivitate dusa la extrem, chiar daca spiritele devin oricum nerabdatoare si astfel dispretuitoare la adresa celor care învata mai încet. Ar fi fost sarcina lor sa învete sa nu mai dispretuiasca, ci sa pretuiasca efortul celorlalti de a se stradui sa-i ajunga din urma pe semenii lor. Dar aglomeratiile actuale cuprind blocuri spirituale piramidale de spirite venite din evolutii mai înaintate, e drept, dar care trebuie sa-si cunoasca neputintele pe care nu si le mai cred în stare de manifestare, dupa evolutii înaintate pe diverse meleaguri ale universului!
La nivele joase de vibratie planetara, în conditiile unor exacerbari ale manifestarilor agresive, asemenea timpuri pe care omenirea le-a trait în ultimele milenii s-au dovedit pline de cruzime, criminalitate oficiala dusa la extrem, dispret generalizat sub forme grosiere si subtile deopotriva.
Asa si-au dat seama – si îsi vor da seama în continuare multe spirite – de tot ceea ce pot face atunci când traiesc în conditii mai putin optime de viata planetara.
De asemenea, creatia materiala ar fi fost tot asa, ca si acum: cu trecere treptata de la creatia materiala mentala la creatia materiala structurala, adica folosind structurile corpului fizic: mâini pentru creatie, picioare pentru deplasare, aparatul vorbirii pentru comunicare, gândirea secventiala pentru planificarea activitatilor. Iar ca materiale pentru creatia materiala – folosirea structurile corporale ale altor întrupati (plante, animale), elemente de întrupare a planetei (pamânturi, metale, cristale, apa, gaze).
Adica exact ca si acum, în conditiile pe care le traim cu totii, chiar daca social-spiritualul este mult mai complex în conditiile aglomeratiei pe planeta, ar fi existat o greutate inerenta a desfasurarii creatiei materiale.
Dar nu ar fi fost si greutatile deosebite, cunoscute de noi, în relatiile dintre oameni: furt, crima, droguri, perversitati de cele mai diferite feluri.
Iata de ce o asemenea greutate necesita ajutatorii puternici despre care vorbim.
Ei – care sunt azi necunoscuti printre noi, sau la marginea societatii noastre – ar fi trait, ar fi lucrat cunoscuti si iubiti de toata lumea, chiar daca ajutorul direct primit de la ei ar fi fost cerut rar, existând constiinta ca mai întâi omul trebuie sa faca toate încercarile posibile pentru a ajunge la un rezultat propriu: din care, pentru o calitate superioara, ar fi întrebat un ajutator cunoscut – adica oameni asemenea mosilor, care au o experienta mult mai mare în toate domeniile manifestarilor umane.
Sunt oameni care, la fel ca si oricare altii, se organizeaza si ei în familii – dar numai atunci când este cazul sa faca o lucrare de mare complexitate împreuna, cu necesitatea antrenarii simultane de energii pe care deocamdata le vom numi si noi: Yin si Yang. Energii care sunt vehiculate în proportii mai mari – nu totale, exclusive – de catre femei sau de catre barbati.

     Vom gasi mosi barbati si mosi femei (babe, ursitoare), cu o densitate de o parte si de cealalta în functie de necesitatile spirituale ale societatilor umane sau de cerintele unor timpuri planetare.
     în timpurile pe care le traim azi, la sfârsitul etapei intuitive, foarte rar apar acum familii de mosi, cupluri pentru perpetuarea formei lor corporale.
Asadar este buna intuitia conform careia s-ar afla pe Pamânt mai multi „mosi” decât „babe” si de asemenea, ca ei nu au copii. Chiar daca folosim notiunea de supranatural din necunoasterile noastre (nu as numi-o chiar superficial folosita, asa cum spun unii, caci oamenii vor sa fie seriosi si profunzi, daca li se ofera prilejul), sa retinem ca întruparile în speciile planetare nu se fac în mod normal decât pe caile cunoscut azi de noi.
Exceptii au facut doar, la începutul întruparilor spiritelor umane pe Pamânt, entitatile dimensionale care au pornit crearea tipului uman, a speciei planetare umane: le putem numi entitati transcedentale – cele din care au transcens indivizii speciei, neamului omenesc (ca si orice alta specie planetara, aici sau în alte parti ale universului nostru).
Astfel de entitati nu le putem numi direct, de la bun început „oameni”, ci îi numim asa abia dupa ce toate structurile corpurilor lor s-au închegat în mod pamântean: recirculând materiile si energiile specifice acestei planete, din aceasta dimensiune structurala a universului, pâna când corpurile lor s-au întarit si au functionat la toti parametrii lor de înalta calitate.
îi putem numi „oameni” abia dupa ce functia sexuala a intrat în functiune la parametrii ei normali si s-au nascut primii urmasi ai entitatilor care au creat neamul omenesc: ai creatorilor nostri de neam, de specie.
De asemenea, atunci când au loc modificari corporale majore în structurile fluidice, în special, ale corpurilor unor specii, entitatile superioare testeaza ele însesi trecerea, folosirea, maturizarea în etapele principale si decesul, decorporalizarea totala la finalul destinului lor în aceasta dimensiune (de evolutie a spiritelor primare).
Pentru ca ei coordoneaza – ei simt totul pe propria lor „piele”, adica cu propriile lor simturi, si vor coordona astfel din perspectiva în care stiu bine, direct, nemijlocit, cum trebuie sa ajute, sa protejeze si sa îndrume pe toti ajutatorii întrupati în mijlocul lor – dimensionali sau umani – în viitoarele etape.

     Ideea de mai sus face trimitere la Iisus, dar nu numai: caci si alte entitati au realizat recalibrari ale tipurilor de ajutor de-a lungul vremurilor, cu referire directa la oameni – asa cum suntem noi acum, nu la mosi.
Caci, chiar daca spunem ca mosii sunt oameni la fel ca si noi , si chiar sunt fara nici o îndoiala, ei au corpuri care functioneaza cu energetica diferita de a noastra, a oamenilor obisnuiti.
Este necesar sa amintim si faptul ca, alaturi de modul de nastere asemanator celui pe care îl avem si noi, tot atât de natural se pot retrage si ei din întrupari, prin deces – chiar daca decesul lor este constient, retragerea este constienta si lina, hotarâta de ei personal atunci când este nevoie de o lucrare din partea lor: în alte corpuri, în alte parti ale planetei sau lucrari cu caracter astral (trecerea si ramânerea în corp astral) sau derulari de lucrari în alte parti ale universului.
Unii dintre ei însa pot trece, pentru derularea altor sarcini, în dimensiunea superioara a planetei, de unde au venit cândva entitatile transcedentale. Acum putem discuta mai mult despre entitati dimensionale implicate în crearea speciilor, caci avem descrierea întregului proces de formare dimensional-transcendenta a omenirii.
http://www.bucuria-cunoasterii.ro