Geneza cum o inteleg eu - Partea II de Lelia Mihail publicat la 29.10.2010
De la Noe la Avram
     Noe (Eon, Ion) putea comunica cu divinitatea prin vis. Cea mai slaba forma de comunicare.
A avut 3 fii care au format 3 triburi din care s-a refacut omenirea dupa potop. Acestia s-au amestecat cu ceilalti ramasi dupa potop sau gasiti in alte zone in care nu fusese diluviu.

     Dupa potop Dumnezeu binecuvanteaza pe fii lui Noe: "cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul".
Aici trebuie avuta mare atentie la acest CRESTETI, intrucat fii lui Noe erau adulti si au si facut copii la un an dupa potop. Deci pana sa se inmulteasca trebuia sa creasca in intelepciune, in puritate, sa urce cateva din cele 7 trepte spre divinitate.
Dupa potop viata omului fizic a fost stabilita la 120 ani. Este o uriasa "cadere" fata de stramosii care traiau in fizic 1000 ani. Asta datorita caderii in intunericul eului fals. Acum aveau de fapt de urcat 10 trepte.
Fiul cel mic al lui Noe, care primise mai putina lumina, Ham (caldut) - se citeste Ram - a facut aceeasi gresala ca Adam, a "furat" secretul tatalui, introduce in intelect o notiune care il depaseste cu mult, pentru ca n-a trait-o cu intreaga lui fiinta, asa cum a facut tatal sau, Noe.
---Dar arborele are ramuri...multe ramuri.....
Orice cultivator stie ca pomul da rod bogat daca ramurile sunt scurte si putine. Coroana este tunsa des.
     Omul intrupat, fiind un pom inversat, foloseste ramurile drept picioare. Calca in picioare Coroana sa de Fiu al Imparatului. Cel caldut, Ram, a iesit din legea ontologica.
Pentru a-si regasi tatal, omul trebuie sa intoarca pomul, sa se catare pe tulpina, sa ajunga la radacini si sa se "cunune" cu tarâna-mama. Abia atunci ajunge la radacinile arhetipale.
De acum incepe adevaratul urcus al omului, care intra in "apele de sus". Asta se doreste a se realiza la botezul unui copil; doar ca botezul ar trebui facut cand copilul e mare, dupa ce a fost instruit in aceste "taine".
Nimeni, nici parintii nici nasii nu-si pot asuma vreo obligatie in numele copilului.
MANTUIREA ESTE INDIVIDUALA!
Asa ca putem spune ca actualmente botezul este "frectie la piciorul mesei".

Sa revenim la povestea Genezei.
Sem (nume) este individul, omul purtator al eului fals.
Iafet este "fetusul" ,se pregateste sa se nasca, este inca in matrice (tarâna-mama).
Orice trecere a omului de la un sector la altul se numeste "cununie interioara".
     "Bebelusul" Iafet va trai in corturile lui Sem iar Ram va fi rob.
Robul este complet decazut, si-a uitat intrutotul originile. De aceea se extinde doar pe orizontala, fiind in imposibilitate de "a creste".
Fii lui Iafet s-au asezat la malul marilor. Fiind inca in apele intunecate, matriciale, se lupta cu "marea" emotiilor.
Urmasii lui Sem sunt cei numitii "fiii omului".
Atentie!!!! Geneza 10/21 : Lui Sem, tatal tuturor fiilor lui Eber..." Dar Eber este nepotul lui Sem, fiind fiul lui Selah.
     Se subliniaza faptul ca Sem este TATAL fiilor lui Eber si FRATELE lui Iafet. Intelegem ca cel mai important este Eber in succesiunea nemului lui Sem.
Sem, de unde vine numele de semit, nu este iudeu si nici atat kazar(evreu).
Iudeii - daca biblia este adevarata - sunt semiti, dar cazarii nu, ei sunt mongoli.
     Eber are 2 fii: Peleg (divizare) si Ioctan. Despre Ioctan nu se mai spune nimic, nu are importanta in povestea biblica.
Geneza 10/25 -atunci s-a impartit pamantul.

     Deci Peleg este cel care "divizeaza" neamul lui Sem. Peleg era deja a-5-a generatie de la Sem si fiecare formase triburi. De acum incepe deci colonizarea.
Urmeaza alte 5 generatii de la Peleg la Terah, toti urmasi ai lui Peleg.
Se pare ca Eber a plecat impreuna cu Peleg. Si a si trait cel mai mult dintre toti. El e tatal pelegilor (pelasgilor) a celor care au plecat in prima serie de colonizare.
Deocamdata nu stim in ce directie caci Biblia e "discreta" in aceasta privinta. Dar putem presupune ca spre rasarit, ca se urma directia rotirii planetei. Asta ca sa nu folosim cunostintele noastre de istorie.

     Si traiesc ei fericiti..pana la generatia a-10-a, Avram, care iar pleaca din "casa tatalui sau". Incepe a doua colonizare.
De data asta ni se spune ca "spre sud". Geneza 12/2: din tine voi face un neam mare...si il trimite in Canaan, unde stim ca locuiau copiii lui Ram.
De ce? Ca sa-i asimileze, sa-i faca "sa se nasca". N.A. Repet ca in aceasta lucrare am considerat geneza ca "litera de evanghelie". Nu este concluzia mea asupra Genezei ci ceea ce se poate extage, cu putina gandire, din povestea biblica. Am postat aceasta lucrarica tocmai pentru a sublinia ca si fara acces la alte lucrari sau informatii se poate constata ca ceva " nu merge" in povestea biblica. Iar interpretarea ei actuala este de-a dreptul "comica" daca nu ar avea pretentie de "cartea cartilor".