Cine suntem noi? - Partea I de Lelia Mihail publicat la 05.02.2011
"Emigrarea" carpato-danubienilor
     Stim ca pe la anul 6400 i.e.n. a avut loc un potop care a maturat Europa. Potopul biblic. Trebuie retinut faptul ca nu au fost stersi toti oamenii de pe fata pamantului. Au ramas mici grupuri pe crestele ina;te ale muntilor din Europa. Iar Asia si Americile nu au fost afectate in acea perioada.
     In zona carpato-danubiana traia un neam de oameni, numiti de istorie arieni sau pelasgi, care au repopulat Europa si care s-au extins si in Asia.
Cum au procedat?
Ei bine, nimeni nu si-a facut bagajul si n-a plecat nicaieri, doar s-au extins prin clasica metoda a popoarelor sedentare - LOTUL.
Fiecare noua familie care se forma intr-o comunitate isi alegea un lot cam de 1 ha. pe care isi construia VATRA FAMILIEI.
Fiind o economie inchisa, fiecare familie avea tot ce era necesar pentru a trai si a-si creste neamul. Amenajau teren pentru legume, sadeau pomi care formau livezi in timp, amenajau parcele de pamant pentru animale. Tinerii isi alegeau un loc langa unii dintre parinti, fie ai baiatului, fie ai fetei.
Extinderea s-a facut "in toate zarile" dat fiind ca zona carpato-dunareana e rotunda.
Totodata trebuie stiut ca natura era sacra pentru ei, asa ca nu interveneau cu nici o schimbare. Nu afectau ecosistemul.
Si asa generatie dupa generatie se tot indepartau de vatra initiala a gintei respective. Mai ales ca au trecut riuri sau dealuri sau paduri si chiar munti. Asa a avut loc "emigrarea" arienilor in toate zarile.
     Este evident ca in sud, fiind in majoritate terenuri joase, erau pustii. Doar pe crestele Balcanilor sau ale Pindului mai existau grupuri de oameni care intre timp se inmultisera si care la un moment dat au coborit si la campie unde au convietuit cu arienii. In decursul vremurilor s-au "incuscrit" intre ei formand noi neamuri si uitind de originea lor.
La fel, in nord au ajuns pana in Scandinavia, in vest pana in Spania si in est pana in Japonia ( populatia ainu).

     Astfel ca s-a ajuns ca statul unificat al lui Burebista sa se intinda de la Alpi la Don. Si asta pentru ca s-au unit doar triburile constiente de originea lor getica. Ceilalti, care luptau contra lor erau tot arieni dar care nu mai erau constienti de originea lor, pierdusera constiinta de neam.
     La scoala am invatat ca de prin secolul 4 e.n. incep "invaziile popoarelor migratoare".
Si pentru a le retine numele si ordinea de invadare, profesori ne invatau o mica "poezie":
-in prima etapa(sec.4) - go.hu.ge.a. adica gotii, hunii, gepizii, avarii;
-in a doua etapa(sec.5) - pe.cu.ta. adica pecinegii, cumanii, tatarii;
-in a treia etapa(sec.6) - sla.bul.ung adica slavii, bulgarii, ungurii;
     Dupa o îndelungata disertatie în cadrul Academiei de Stiinte, s-a hotarât sa se faca public cunoscut acest adevar istoric de catre autorul Carolus Lundius. Cu aceeasi ocazie s-au mai adaugat câteva date privind antichitatile Sveonilor, Gotilor/Getilor, precum si ale altor neamuri; lucruri care pâna acum nu fusesera atacate de catre altii, sunt date acum la lumina, pe scurt, de catre acelasi autor.

     PREA STRALUCITULUI SI PREA PUTERNICULUI PRINCIPE SI STAPÂNULUI CAROL AL XI-LEA,(1660–1697) REGE AL SUEONILOR, GOTILOR SI VANDALILOR MARELUI PRINCIPE AL FINLANDIEI, DUCE AL SCANDINAVIEI, ESTONIEI, LIVONIEI, CARELIEI, Bremenului, Verdenului, Stetinului, Pomeraniei, Cassubiei si Vandaliei, principe al Rugiei, Ingriei, stapân al Vismariei si deopotriva al Comitatului Palatin Rhenania, duce peste muntii Bavariei, Jüllich si Clivie, prea credinciosului si fericitului August, prea bunului meu Rege si Stapân .
Tablitele cerate împreuna cu celelalte manuscrise, atunci când vorbesc despre originea legilor paternale (nationale), fac referire la SAMOLSE. Despre el nu se stie foarte exact daca a fost sau nu om si când s-a nascut. Totusi, cei mai multi autori afirma, cu cea mai mare usurinta, ca s-a nascut într-un loc pe Pamântul Tracic.
Pe atunci, acolo locuiau Getii, "Qreikwn andreiotatoi kai dikaiotatoi " (Hdt., IV, XCIII, spre final), adica "cei mai curajosi si mai drepti dintre traci", cu cuvintele lui Herodot. Dintre virtutile laudabile, pe buna dreptate, este adaugata cea de neînvinsi cu care Procopius (IV, Hist. Goth., 419) îi înfrumuseteaza pe Goti.
Cei care în Tracia erau numiti Geti au fost numiti pe vremea lui Procopius (istoric grec mort A.D. 562) Goti si în vremuri mai vechi fusesera numiti Sciti. Acestor autori le datoram încrederea cuvenita, caci ei sunt printre cei mai buni; pe lânga acestia, printr-o demnitate si autoritate strabuna, s-a impus si stralucitul Messenius (Praefata la ed. versific. a legilor semnata Ragvaldus) care în putine cuvinte, a aratat cu atâta claritate si perspicacitate ca cele dintâi legi la Svioni si Goti (Geti) au fost alcatuie de Samolse.
Niciodata nu s-au scris atitea opere literare si istorice, niciodata nu s-au promulgat atitea legi civile si sacre - sunt fara egal in lume! Despre toate acestea ne stau marturie atitea genuri literare graind despre acele vremuri stravechi! http://www.dracones.ro
     Prin urmare, radiem gotii din cadrul "popoarelor migratoare".
Atunci e de la sine inteles ca nici vizigotii nici ostrogotii nu au navalit de nicaieri ci erau localnici peste care au navalit altii. Erau acei carpato-danubieni care se extinsesera spre vest.
Mi-e si frica sa merg mai departe, daca ne dispar "migratorii" ce ne facem? Ramanem fara istoria Evului Mediu Intunecat.
De ce era intunecat evul?
Pentru ca navalitorii "barbari" au distrus cultura si civilizatia popoarelor antice si au dat foc bibliotecii din Alexandria, care cuprindea mai tot ce era de valoare din mileniile anterioare.
De ce au facut asta?
Ca sa le neteazeasca drumul celor din noua "protipendada" cei autointitulati "preoti crestini".
     Cine si cum au ajuns "protipendada" e destul de usor de "ghicit".
Smecherasul levit Saul, zis Paul sau Pavel, a speculat momentul, faptul ca Iisus avusese mult succes la mase cu invataturile sale, le-a contrafacut dupa gustul si interesele sale si a plecat sa le "propovaduiasca" prin imperiul roman pagan.
Evident ca a trebuit sa plece "in lume" pentru ca acasa era prea cunoscut ca sa-si poata face prozeliti. Imperialii romani, care deja traiau din banii iudeilor, s-au facut o vreme ca nu-i vad, dar cand s-au obraznicit si au incercat sa se "cocoate" la virf, au inceput sa-i "fugareasca".
In primele secole din era noastra, numarul celor care au intuit ca se pot cocota in ierarhia mondiala crescuse, asa ca au inceput, intrigi, minciuni, omoruri...tot arsenalul.
Marele lor succes a fost coruperea imparatului Constantin.
Cum au pus mina pe putere, au parcelat Europa cum au vrut, au inventat neamuri noi, au masluit mai toate documentele pe care nu le arsesera.

     Desi au facut tot ce au dorit, a mai ramas un martor incomod, neamul carpato-danubian, cel care ramasese intact in vatra lui stramoseasca.
Au incercat sa-i extermine prin "mina" romanilor, nu au reusit; nici cu crestinizarea n-au avut mai mult succes la zalmoxienii geto-daci, care, pana pe la anul 600 e.n cand conducerea Imperiului Bizantin a fost luata de greci, au fost relativ linistiti.
Dar "ghimpele" le statea grecilor in talpa. Asa ca au profitat de scitii politeisti din Dobrogea (care apartinea Bizantului) pe care i-au crestinizat mai cu sila. Acesti "verisori" ai dacilor, care aveau relatii comerciale cu valahii au inceput sa se laude cu "mintuirea" lor din iad si cu fastul ritualurilor atragand in timp populatia mai neinstruita care are mare slabiciune "la tot ce luceste".
     Sa ne intoarcem la "navaliri".
In secolul 4e.n. vin gotii si distrug Imperiul Roman de Apus, distrug Biblioteca din Alexandria e.t.c...
Care goti? Ca erau geti, erau localnicii care s-au rasculat si au alungat administratia romana. In acel moment imperiul de apus a disparut.
Getii erau pagani. Ce interes aveau sa-si distruga cultura de milenii pe care tot ei au construit-o?
Si atunci cine a distrus biblioteca?
Singurii interesati: CRESTINII.
De ce?
Pentru ca acolo erau valori ale intelepciunii pe care au urmarit sa o distruga pentru a cladi o societate de sclavi. Si au reusit.
Dar ce am invatat noi la istorie?
Ca societatea antica se sfirseste prin interventia gotilor.
Fals! Prin interventia crestinilor e raspunsul corect. A crestinilor in general si a grecilor in special. Ei erau conducatorii Bizantului si ei au impins gloatele fanatizate la distrugere.