Cuvant Inainte de Lelia Mihail publicat la 27.07.2006
Trebuie sa invatam sa traim in extaz si bucurie.
Fiti apreciativi si recunoscatori pentru cele mai mici daruri pe care viata vi le aduce. Aceste stari sentimentale vor crea un câmp protector de frecvente. Astfel ne vom putea gasi mai usor drumurile chiar in mijloul haosului. Sperati cele mai bune lucruri si pregatiti-va pentru ce e mai rau.
Ar fi un sfat bun pentru timpurile noastre. Imi aminteste de o zicala Islamica ce zice - aveti incredere in Allah, dar legati-va bine camilele.
Trecerea de la vechea la noua lume (inca indefinita sau neinteleasa cu claritate) reprezinta in esenta un proces haotic. Nu exista nici o cale de mijloc. Aceasta se intâmpla datorita unor motive diverse, câteva având legatura cu jocurile puterii, dar atunci când un sistem se schimba radical, exista o perioada de instabilitate inainte ca noul sistem sa se iveasca din cel vechi. Acest lucru e adevarat la toate nivelele cosmosului- de la relatia dintre particulele subatomice si atomice, la viata biologica, la relatiile dintre oameni, si cel mai bine definit intre diferite culturi si societati.
In esenta, suntem martorii transformarii unei lumi vechi, caracterizata de tipuri foarte specifice de economie(perceptia banilor), politici nationale, precum si credinte filosofice si culturale. Aceste aspecte ale civilizatiei noastre se transforma chiar sub ochii nostri in ceea ce va fi o lume radical diferita.
Nu trebuie sa fii medium ca sa-ti dai seama ca lucrurile sunt in neregula pe planeta Pamânt.
Provocarea se refera la cum pot eu si voi, individual sa facem schimbarea in noi insine chiar daca marea parte a umanitatii nu o face. Acest lucru este legat de frecvente- in special de frecventele aprecierii, recunostintei, extazului si beatitudinii. Atunci când traim in aceste stari de a fi, suntem protejati in multe feluri. Si in mijlocul haosului, aceste stari ale mintii ne vor permite sa trecem ca prin urechile acului- prin situatiile dificile- cu putina usurinta si gratie.
Invatati sa creati aceste stari dupa dorinta, si invatati cum sa va depasiti negativitatea pe loc. Sentimentele de apreciere si recunostinta nu va sunt benefice numai voua ci si atmosferei emotionale ale intregii umanitati.
Continuati sa va traiti viata cât puteti de bine, cât de fericiti puteti si cu cât mai multa bucurie. Fericirea si bucuria de fapt au foarte putin de a face cu ceea ce si cum facem dar au legatura cu modul in care alegem sa gândim si sa ne simtim. Gasiti moduri in care sa ajungeti la extaz si beatitudine.