Cine suntem noi? - Partea VI de Lelia Mihail publicat la 21.08.2011
Franta - celto-galii
     Numele "celt" desemneaza popoarele antice care foloseau una dintre limbile celtice (care formeaza o ramura a limbilor indo-europene), dar la fel de bine poate sa denumeasca alte popoare a caror limba vorbita este necunoscuta dar care au legaturi culturale cu lumea celtica, legaturi dovedite prin descoperiri arheologice.http://ro.wikipedia.org/
Deci nu stim nimic despre "celti", care este doar o denumire creata mult mai tirziu, un sac in care sa mai aruncam ce nu ne convine, nicidecum un neam. La fel si Indoeuropeni, e doar un cuvint, un tomberon al istoricilor..
Limbile celtice fac parte din grupul lingvistic „kentum”.
În zilele noastre prin „celtic” sunt descrise de cele mai multe ori culturile si limbile din Irlanda, Scotia, Tara Galilor, Cornwall, Insula Man si regiunea Bretania (Bretagne) din Franta.
     În decursul ultimelor 5 secole î.Hr. celtii s-au raspândit în toata Europa centrala.
Astfel exista urme arheologice de asezari celte din sec. al III-lea î.Hr. si în spatiul carpato-dunarean, de ex. în România în Transilvania la Fântânele, Oradea, Ciumesti, Silivas, Apahida.

     Istoria ne spune ca pe la mijlocul mileniului l î.e.n. ceva triburi de celti care îsi spuneau si gaeli, ar fi pasit din insulele britanice într-o alta insula mai la vest ce a primit peste timp numele de Irlanda. Cam scurt trecutul acestor gaeli daca îl comparam cu al altora ce au trudit vîrtos la vremelnicia neamurilor din Europa.
Dar situatia nu este chiar asa si multe informatii din vechime nu au fost coroborate astfel ca sa putem tese pînza timpului acolo unde este numai uitare.
Dupa prabusirea imperiului hitit s-au format mici regate care au mai dainuit cîteva sute de ani folosind în continuare limba veche în cronicile lor dar alaturi de feniciana si aramaica. În Adana, oras în Cilicia pe coasta de vest a Anatoliei, în secolul Xll î.e.n. era un conducator care se intitula rege al danym în versiunea feniciana si adanawani în versiunea hitita. Acest regat înca mai exista în secolul Vlll î.e.n dupa informatiile venite de la fenicieni.
Printre ,,Popoarele Marii” care au invadat Asia Mica în secolul Xll î.e.n. ajungînd cu pradaciunile pîna în Egipt au fost si neamul daniuna cum era mentionat în scrierile egiptene. În textul fenician cuvîntul danym si daniuna din cel egiptean, au comun radacina dani. În hitita hieroglifica pluralul la nominativ se termina în ai, care adaugat la radacina dani da danai amintiti de scriitorul grec Euripide, care, în piesa Archelaos, ne spune ca danaii sînt aceeasi cu pelasgii precizînd ca regele mitic Danaos al Eladei a dat o lege pentru neamul sau astfel ca ,,danai sa se cheme cei ce înainte pelasgi s-au numit’’.
Dar cum îsi spunea aceasta populatie, nu avem informatii. Iar acesti danai au locuit teritoriul pe care este pomenit si poporul ion, cu care grecii au purtat numeroase razboaie, pentru a-i alunga în interiorul Asiei Mici.
     Legendele irlandezilor spun ca neamul lor a fost creat de duhurile Dannan, care sînt un fel de zîne sau duhuri protectoare.
Aceste informatii istorice coroborate cu cele lingvistice ne obliga sa tragem concluzia ca neamul gaelilor a avut vechea obîrsie undeva pe coasta de vest a Asiei Mici, a fost parte a imperiului hitit si odata cu destramarea acestuia la mijlocul secolului Xll î.e.n. au trecut Bosforul luînd-o usurel catre nord pîna au ajuns în estul tinuturilor locuite de geti, regiunea dintre Carpati si Nistru. Dar pelasgii sau danaii erau veniti în Elada si Asia Mica prin secolele XVll î.e.n. de la nordul Dunarii adica din lumea getilor carpatini. Cînd vitregiile istoriei i-au adus în vechea bastina, au trait împreuna cu getii cîteva sute de ani apoi au taiat-o vitejeste tot catre vest pîna nu au avut unde sa mai puna piciorul pe pamânt, ajungînd la capatul lumii.
http://www.ariminia.ro/semne-lingvistice-ale-migratiei/4-irlanda.html
http://www.vavivov.com/art.php?id=593
     Stramosii francezilor au fost galii. Ei se ocupau cu agricultura si cresterea animalelor. Erau vestiti pentru armele, uneltele si podoabele facute de ei. Le placea curatenia (potrivit lui Pliniu cel Batran, ei au fost primii utilizatori de sapun in Europa occidentala). Locuintele lor erau mai ales de forma rotunda, construite din lemn si acoperite cu stuf. Galii purtau pantaloni facuti din diverse materiale. Obisnuiau sa se impodobeasca cu bratari si fibule. Realizau lucrari artistice, cum ar fi minunatele bijuterii,sculpturi, etc). Erau razboinici faimosi; in anii 400 i.Hr., cucerisera Roma.

     Galia (în latina Gallia, si în greaca Galatia) a fost regiunea Europei de Vest care include nordul Italiei moderne, Franta, Belgia, Elvetia occidentala si parti ale Olandei si ale Germaniei pe partea vestica a râului Rin.
     În Antichitate, galii, un popor Celtic locuiau pe acest teritoriu, precum si în alte parti ale Europei, vorbind limba galica. În afara de gali, existau si alte popoare pe teritoriul nordului Italiei moderne, ca Lepontii care locuiau pe poalele sudice a Alpilor italieni, în Raetia. Galii sub comanda lui Brennus au ocupat Roma ca. 390 î.Hr.

     În lumea egee, o migratiune a galilor rasariteni a aparut în Tracia, la nordul Greciei, în 281 î.Hr.
Un alt capitan numit Brennus, in fruntea unei armate largi, a renun?at sa distruga Templul lui Apollo în Delfi doar în ultimul minut, vazând dupa legenda o amenintare în forma de fulger.
În acelasi timp o banda migratorie de celti, ca. 10.000 de luptatori, împreuna cu femeile, copiii, si sclavii lor treceau prin Tracia.
Trei triburi galice au trecut dinTracia în Anatolia la invitatia domnitorului bitinian Nicomedes I, care a cerut ajutor pentru lupta sa contra fratelui sau.
Ulterior ei s-au stabilit în Frigia si Cappadocia în Anatolia centrala, o regiune care de atunci înainte s-a numit Galatia.

     Vercingetorix (72-46 î.Hr.) a rezistat cu eroism in fata romanilor. Romanii insa fiind foarte puternici, iar conducatorul lor Cezar, s-a dovedit un mare comandant de oaste, Vercingetorix s-a predat si a fost omorat in inchisoare, prin sufocare. Galia a fost transformata in provincie romana, devenind una dintre cele mai infloritoare.
Noroc de romani care i-au "civilizat" si pe gali ca si pe daci. Probabil tot "2 barbati cu brate tari", Cezar si Vercingetorix. Desi galii le-au adus romanilor sapun pe la 400ien, se pare ca intre timp pierdusera reteta iar romanii se specializeaza in sapun. Sa ti se faca greata si mai multe nu. Si asta numim noi istorie.
     Dar de unde vin galii sau gaelii?
Galicia, Galizia sau Halychyna, Halic, este o regiune istorica în Europa de Est, in prezent împartita între Polonia si Ucraina; numit dupa orasul medieval de Halici, în prezent, satul de Krylos în apropiere de orasul modern Halych (Ucraina), mentionat pentru prima data în limba maghiara cronici istorice în 1206, astfel cum Galiciæ et Lodomeriæ .

     Nucleul istoric Galicia este formata din trei regiuni din vestul Ucrainei:
Lviv,
Ternopil si
Ivano-Frankivsk.
     Regiunea are o istorie turbulenta.
Regiunea a fost populata de triburi celto-germanice diferite,- cum ar fi Galice sau "Gaulics" si Bolihinii sau "Volhynians" - Lugians si Cotini, Vandali si Gotii. Marea migratie coincide cu caderea Imperiul Roman.
În general, slavii (atât de Vest si slavi de Est) au reusit sa domine populatia celtic-germana.

     In anii 891-892 teritoriile croatilor au intrat sub controlul Moraviei Mari, un stat slav.
Odata cu invazia Maghiarilor în inima Imperiului Moravia Mare în jurul anului 899, triburile localnice au fost maghiarizate fortat. Numele Galicia si Lodomeria a fost folosit în secolul al 13-lea de catre regele Andrei al II-lea al Ungariei.(halici latinizat)
Pe la anul 955 au constituit o parte autonoma la nord de Muntii Carpati, Ducatul din Boemia si a ramas asa pâna în jurul anului 972, când au început sa apara revendicari teritoriale .
In 985 a fost alipit Rusiei kievene.
In secolul al 11-lea zona a apartinut Poloniei (1018-1031 si 1069-1080), apoi a revenit la Rusia Kieveana.
În cele din urma Cazimir III din Polonia anexat-o în 1340-1349. La sfarsitul secolului 12 a fuzionat cu tara vecina Volinia în Principatul de Halych Volinia care a existat un secol si jumatate.
Apoi in 1569 a fost inglobata in Confederatia polono-lituaniana, unde a ramas pana in 1772 la disparitia confederatiei, cand a fost inglobata in Imperiul Austro-Ungar pana la disparitia acestuia in 1918.
Numele complet oficial al provinciei austriece nou a fost Regatul Galiciei si Lodomeria cu ducatele de Auschwitz si Zator.

     Desi maghiarii au fost alungati din Halici-Volînia de 1221, regii Ungariei au continuat a adauga Galicia et Lodomeria la titlurile lor oficiale.
In secolul al 16-lea, aceste titluri au fost mostenite, împreuna cu coroana maghiara, de catre Habsburgii în 1527.
În 1772, împarateasa Maria Tereza, Arhiducesa de Austria si regina a Ungariei, a decis sa utilizeze aceste creante istorice pentru a justifica participarea la prima împartire a Poloniei.

     Am vazut de unde vin, unde s-au stabilit dar cum or fi disparut oare? Pacat de ei, tocmai ii civilizase Cezar, probabil ca si lor li se spune ca sunt rezultatul a "2 barbati cu brate tari, Cezar si Vercingetorix".
E adevarat ca si azi lupta pentru eliberare nationala. Deci ei se considera si azi o natiune. Isi zic occitani, iar limba lor este limba oc.
Ca nu ni se spune nimic despre ei, nu e de mirare; sunt considerati, ca si noi hibrizi ale unor barbati cu "brate tari".
De ce au ajuns in situatia asta vom vedea mai tirziu. Trebuie, cu regret, sa va spun ca si aici, cautati evreul!

     20 triburi galice au fost întâmpinate de Iulius Cezar în timpul Razboaiele galice(58 î.Hr.- 51 î.Hr.), si le citeaza doar pe cele mari. http://ro.wikipedia.org/wiki/Galia Fiecare popor celtic avea specialitatea lui; cum pe vremea aceea nu se inventasera înca specialitati precum “Studii Europene” sau “Imagologie”, gama se cam limita la “Jaf”, “Viol” si “Macel”.
Dar strabunii francezilor refuzasera asemenea ocupatii violente, care nu le stateau în caracter, si se specializasera în diferite îndeletniciri pasnice – în principal agricultura, cresterea cailor si metalurgia, mult mai putin fabricarea sapunului.
Galii erau oameni harnici si, spre deosebire de stramosii altor popoare, au lasat si urme în acest sens; de pilda, arheologii au descoperit în orasul antic Bibracte trei cartiere industriale unul mai murdar ca altul, în care se produceau mai ales obiecte din metal (nu, nu arme; nici savoniere, de altfel).
     Harnicia galilor era combinata, asa cum se întâmpla adesea, si cu o mare doza de prostie.
În loc sa se uneasca împotriva dusmanilor într-un singur regat mare, erau împartiti în peste 65 de triburi preocupate mai ales sa fie independente unele de altele si mai putin sa fie independente de vecinii razboinici.
Ca urmare, când, în anul 58 î. Chr. galii au cerut ajutorul unui politician roman ambitios, Iulius Cezar, împotriva triburilor germanice, nimic nu i-a mai putut salva (ca sa întelegeti mai bine cât de inteligent era sa rogi un general roman sa te ajute în razboi, gânditi-va ca, de frica sa nu se ia betivii de dumneavoastra pe strada, l-ati ruga pe Jack Spintecatorul sa va conduca acasa – e cam acelasi lucru).
În 7 ani de razboi, Cezar a bifat toate punctele obligatorii într-un razboi cu francezii: victorii decisive împotriva unor armate mult mai numeroase; gasirea de colaborationisti (de exemplu, Vercingetorix); umilirea sefului rezistentei (acelasi Vercingetorix); marsaluit prin centrul Parisului (pe atunci se chema Lutetia).
Galia a devenit astfel provincie romana.
http://www.dailycotcodac.ro/2010/07/o-istorie-nu-prea-curajoasa -a-frantei-1-galii/
     Iar ma apuca frica!
Ce e cu Galileea?
Stim deja ca acolo nu erau iudei, erau "alte triburi". Adica, vezi doamne, erau alte spurcaciuni nu cele "alese"-leul lui Iuda, bla-bla.

In ceruri era o divinitate foarte veche, Diavolul sau Satana, însotita de îngeri si de un balaur mare sau sarpele cel vechi.
Iar în Iudeea, umbla brambura un prooroc mincinos, slujitor credincios al fiarei, care primise toata putea balaurului sau sarpelui cel vechi, si cu ea facea minuni de aburea mintile luminatilor ivriti si chiar a rabinilor.
Iar acest prooroc mincinos venea din Neamuri, slujindu-l pe Gog din tara Magog, cu care vor pune de o revolta dupa o mie de ani de dospire în iazul de foc.
Ori tara Magog era înteleasa în acele vremuri Getia iar Gog îi spuneau lui Sîntu neamurile arimine din sudul Istrului.
Textul, în substrat mai are o marturisire uluitoare pentru orice om cu judecata; el vorbeste de o religie monoteista foarte veche, unde divinitatea este însotita de îngeri, avea ca simbol al sacrului crucea si care cuprinsese mare parte din populatia imperiul roman.

     Acest cult avînd ca divinitate suprema pe Gog, era din tara Magog cum marturiseste el, idee preluata de la Ezechiel care spune în paragrafele 38 si 39 ca acest tinutul se afla "în fundul miaza-noaptei”, adica în Getia sau Scitia, tari care slujeau religia crucii, dar bastina cultului era Getia.
Si textul iudeului Ezechiel vorbeste de Gog, Domnul/Dumnezeul lui Magog, al lui Gomer/Scitia dar si a altor semintii din nord, ca despre o divinitate unica, deci despre o religie monoteista pe care ei o cunosteau foarte bine de sute de ani, iar acum s-au pus sa o distruga.
Asa cum el numea pe Gog si sarpele cel vechi drept Satana, tot asa getii, esenii si mandeenii cu ceva vreme înaintea lui Ioan, spuneau despre cultul lui Iahwe ca este un cult al Satanei iar toate scrierile lor sînt pline de ura, venin si cruzime.
Si nu greseau deloc! Toate informatiile istorice spun acelasi lucru despre mozaism!
     Împotriva leprei apocaliptice, ce a mintit ca orice mare iubitor de Iahwe, avem ca dovezi afirmatiile prelatului Ieronim(345-420), unul dintre cei mai învatati carturari iudeo-crestini.
În lucrarea Contra Pelagianos face urmatoarea precizare cu privire la Gog si Magog: "El certe Gothos omnes retro eruditi magis Getas quam Gog et Magog appelare consueverunt. Si în mod cert toti învatatii din trecut au folosit… pentru goti, numele get, decît Gog si Magog”.
Adica se stia bine la sfîrsitul secolului lV cînd a fost ticluita si facatura lui Ioan, informatie venita de la ,,învatatii din trecut” ca Magog era poporul get împotriva caruia iudeii au pornit un razboi total de distrugere a religiei acestuia prin minciuna, viclenie si violenta iar grecii si italicii mai tîrziu au lucrat în draci sa le falsifice toata istoria si sa-i scoata în afara ei!
Si întunecatul falsificator de istorie, rabinul ivrit J. Flavius scrie despre Magog, ca sînt scitii, adica populatia din nordul Istrului pe care izvoarele istorice o numeau mai des geti, informatie explicata în Getica episcopului Iordanes.
     Chiar din strafundurile întunecatilor care ne-au distrus istoria si cultura strabuna, aflam totusi ca getii practicau o religie monoteista asa cum mentioneaza cam înghesuit si Herodot iar Strabon cunostea neamul de la nordul Istrului drept cel mai religios popor din lume!
Apocalipsa nu face decît sa confirme, ceea ce se gaseste în alte izvoare istorice, ivritii ca feciorasi vioi ai Satanei s-au pus sa înlocuiasca religia crucii ce era raspîndita în mare parte din imperiul roman cu fariseismul mozaic, adica o smecherie prin care au iudaizat total religia getilor si au trasnit-o sus si tare ca sînt revelatii de la Iahwe cel mare.
Iar dovezile de netagaduit ale acestei actiuni criminale sînt Apocalipsa lui Ioan, cele patru evanghelii scrise de iudei, manuscrisele descoperite la Qumran si alte dovezi si informatii istorice. Dar facatura numita Apocalipsa – marturisire, revelatie în greaca – a fost admisa ca scriere sacra în iudeo-crestinism, tîrziu, în anul 419 prin conciliul de la Cartagina pentru ca multi au vazut-o drept o nebunie si o impietate asupra bunului simt si a dogmaticii, sau poate ca erau prea stravezii faptele criminale facute împotriva vechiului cult monoteist al getilor iar memoria colectiva înca mai functiona, pîna ce au aparut generatiile îndobitocite în iudeo-cretinism.
     Mai avem alt izvor tot din surse mozaice privind identitatea tarii Magog pe care Ioan ne-o prezinta drept marele mister revelat numai lui în ceruri!
În Apocriful genezei, coloana XVll, 16 gasim urmatoarele: "Si lui Gomer i-a dat primele tinuturi spre miaza-noapte pîna la fluviul Tina si dincolo de el lui Magog.’’
Aici fluviul Tina este vechiul Tanais sau Donul de astazi, iar textul ne arata fara putinta de tagada ca tara lui Magog era Getia.
     Din cele mai vechi izvoare istorice, locurile respective erau locuite de scitii regali iar mai catre est erau scitii nomazi.
Lînga acesti sciti dar despartiti de cîmpia dintre Nipru si Don, catre apus erau getii sau dupa zisa de sus, neamul Magog.
În eme-gi cuvîntul gog are sensul de ofranda lunara, stralucire, divinitate, a se lupta. Iar Magog este locul unde s-a nascut Gog sau tarîmul unde Creatorul si-a zamislit neamul ales, deci un tinut locuit de un popor zamislit de Creator, pe care îndracitul ivrit îl unge cu pucioasa sa fie numai ei lumina Neamurilor, dar adevarul îl putem cunoaste din Apocriful Genezei, adica erau stramosii nostri care locuiau tinutul Magog din cele mai vechi timpuri.
     Ca stia mincinosul mai mult decît a scris o dovedeste folosirea cuvîntului gog care este legat si de muntele sacru al getilor Kogaion(Goga + ion) dar si de cuvîntul goga ce este unitatea celor patru mezi de nuca iesiti dintr-un singur trup asa cum erau neamurile tracilor, ilirilor, telegilor si getilor, dupa marturisirea veche din tablita de plumb nr. 13.
În aromâna cuvîntul Goga înseamna chiar Dumnezeu sau Domnul si sigur acest cuvînt a existat si în limba româna veche dar a disparut în timp sau în practica cultica se folosea mai mult Sîntu, Senta si Santa
. În primele scrieri din Tora, pentru Izvoditorul cerului si pamîntului se foloseste expresia Domnul ostirilor ceresti care este tocmai traducerea cuvîntului Kogaion din greaca si care la rîndul lor l-au preluat din cuvintele românesti coc/gog: divinitatea suprema si unica + a: multime, minune, de început + ion: îngeri.
Stim ca acesti geti si sciti au facut niste raite în secolul XVlll î.e.n. iar prin secolul Vll î.e.n. s-au arata la fata numai scitii în tinuturile dintre Marea Mediterana si Eufrat iar pe unde si-au purtat ei hoardele pradalnice multa jale si nenorocire a ramas în urma, pastrate în memoria colectiva a neamurilor din acele locuri.
Herodot ne transmite o legenda care spune ca scitii, agatîrsii de pe Mures si tracii sînt frati pentru ca s-au nascut din Echidna, femeie cu trup de om dar partea de la mijloc în jos era de sarpe.

     Tablitele turnate de Dapisiu pe la anii 30 si dupa, ne spun ca scitii practicau religia getilor care era religia crucii cum este dovedit de acestea precum si de iconitele descoperite în arealul locuit de geti. http://www.ariminia.ro/fragmente-din-carte/cartile-mele-ii.html
     Sa nu te ia groaza?
Prin urmare s'asa deci, sa ne intoarcem la "francezi"
.
Galia a fost cucerita de Iulius Cezar în sec.1 Î.Hr. si galii au adoptat limba romanilor (latina - din care s-a dezvoltat limba franceza). Crestinismul a aparut pentru prima data în sec.II si III D.Hr. si s-a înradacinat asa de bine în sec. IV si V încât Sf. Gerome a scris despre Galia ca era singura regiune "libera de erezie".
http://franta.hartaeuropa.com

     În sec. IV D.Hr. granita de est a Galiei de-a lungul Rinului a fost invadata de triburi germanice, în special franci, de unde si numele vechi de "Francie". Numele modern de Franta deriva de la numele domeniului feudal a regilor Capetani (capetieni) ai Frantei din jurul Parisului.
Francii au fost printre primii dintre Germanici care au cucerit Europa dupa caderea Imperiului Roman si s-a convertit la crestinismul catolic: astfel Franta obtine titlul de "Sora cea mai mare a Bisericii" (La fille ainee de L’eglise) si francezii au adoptat aceasta ca o justificare pentru faptul ca au fost numiti "Regatul cel mai crestin al Frantei".
     De aici li se trage, si lor, dezastrul . Dar despre asta discutam data viitoare. Deci iudeo-crestinismul a idiotit pe toti, asta a si fost scopul lui. Dar, atentie, nu asta a fost scopul lui Emanuel sau Ili, cum vreti sa-l numiti. Si toate lucrarile "sfinte" sunt doar rastalmaciri.
Vedeti ce veche e metoda spalarii mintii?
Si inca o precizare: acest neam, iudaic, la care se adauga mai tirziu si kazarii, este o inventie a preotilor.
PRE-OT inseamna cel care maege inainte. Este conducatorul unui grup de oameni. La inceput singurul conducator. Mai tirziu, dupa inceperea perioadei razboinice, au aparut si regii cu denumirile echivalente. A fost hotarirea preotilor sa nu se amestece in raboaie si sa numeasca un cavaler-de a carui obedienta sa fie siguri- ca sa fie conducator laic.
Ce a urmat, stim. Ce nu stim este ca si acum tot preotii conduc lumea. Si nu ma refer neaparat la religie, desi asta e campul lor preferat de activitate. Aici se modeleaza mintea si sufletul. Aici s-a inventat sclavia.
Sa ne intoarcem la iudei sau evrei sau cum vreti sa-i numiti. Nu vreau sa-i scuz, dar si ei sunt victime ale preotilor, doar ca fiind de calitate sufleteasca si mentala foarte redusa, si-au insusit "textele".
Nu sunt prosti, calitate mentala redusa inseamna lipsa de discernamint, egou foarte puternic, patologic chiar. Asa ca sa nu veniti cu texte cum ca toate inventiile le-au facut ei...si bla-bla. Totul e mistificare. Vom continua, cu "francezii".