Cine suntem noi? - Partea X de Lelia Mihail publicat la 13.09.2011
Prin urmare...
     "Aşa deci si prin urmare", celtii nu exista.
Paternitatea cuvintului celt este, fie a bisericii, fie a unui mic grup de istorici.
Acest cuvânt a fost pus ca o pelerina -care te face invizibil- asupra a catorva neamuri (zeci de triburi si milioane de oameni).
     Ceea ce e sigur, este faptul ca acei oameni au existat, si exista inca, sub diverse nume.
Si aceste nume nu erau ale lor ci date de vecini sau de cuceritori, fiecare dupa posibilitatile de exprimare.
In prezent nici ei nu mai stiu cine sunt de multe pelerini ce au mai purtat.
Cand spunem celt vorbim de gali, alemani, care au devenit- cu o alta pelerina- franci si saxoni, suevi, bavarezi etc, mai apoi francezi si germani. Dar mai sunt si irlandezii, englezii, popoarele nordice, etc. Aici e o alta problema.
     Dar nu asta e marea problema. Crima istorica o constituie "migratia".
Ne-au intoxicat cu ea ca sa ajungem la concluzia ca toti suntem niste venetici, sa ne razboim intre noi, sa ne urim.
Sigur ca au tinut cont de tarele noastre, care si ele au fost induse, dar problema este: CARE A FOST SCOPUL?
Partial s-a si raspuns la intrebare. Ma si mira faptul ca mai sunt oameni care inca "nu cred" ca exista o conspiratie impotriva omenirii. De fapt nu pot suporta adevarul, nu vor sa gandeasca. Nu mai e nimic de crezut, peste tot se vad rezultatele acestei conspiratii.
     Mai exista si oamenii religiosi, care, imbâcsiti de dogme sunt strict impotriva conspiratiei si a reincarnarii. Asta spune mult.
Biserica este amestecata pina "in git" in conspiratie, caci altfel popii ar fi fost primii care sa le spuna oamenilor adevarul despre ei insisi. Fiind "PARINTI" ai neamului respectiv, era de datoria lor sa le spuna cine sunt si sa tina vie faclia neamului.
Dar ei, dimpotriva, mint si despre neam si despre dumnezeul pe care pretind ca-l slujesc.
Nu stiu cum se face, dar mereu ajungem la biserica!!!!!
     Ca o variatie...distractiva.
In prezent, lumea disperata de tot ce se intampla se intoarce catre biserica. Si sunt invatati sa "traiasca" litera cartii. Probabil ca popii si-au spus ca nu vor reusi dar...unii au reusit. Si abia acum incepe tragedia. Cei foarte indoctrinati, sau impinsi de familie merg la popa sa-i spuna trairile. Hei!"Te incearca raul, taica". Si da-i cu slujbe de dezlegari. Pana ii trimit la spitalul de boli nervoase. Cei mai destepti, sau care nu provin din familii religioase, incep sa gandeasca singuri.

     In urma meditatiilor pe diverse teme, acesti oameni au unele idei, trairi sau chiar viziuni. Discuta cu diverse entitati, care, mirare.. le spun intotdeauna altceva decât le spun popii.
Folosesc denumirea de popa intrucat nimeni nu mai este in prezent preot - inaintemergator.
Si cum fiecare individ are in el un "detector de adevar", stie ca ce aude este adevarat.
Sunt si oameni care au detectorul stricat, dar aceia nu vor auzi niciodata vocea constiintei, sau cum vreti s-o numiti.
     Sa revenim la istorie.
Celtii, stim cine sunt. La fel si tracii. Ca dacii sunt din neamul tracic, stim. Celtii sunt si ei traci.
Deci pana acum avem DOAR TRACI.(români, francezi, germani, irlandezi).
Sa ne oprim aici momentan. Nu de alta dar, deja avem dureri de cap. Si foarte multa scârba.
     " Lombarzii în (latina Langobardi; nume alternativ longobarzi) sunt triburi germanice - potrivit lui Tacit, din grupul suebilor - originare din nordul Europei, Scandinavia si teritorii astazi situate în estul Germaniei si Polonia, respectiv între coasta Balticii si fluviul Elba.
Prima mentionare a lombarzilor a fost facuat între anii 9 si 16 d.Hr. de istoricul roman Velleius Paterculus." Vedeti ca EXISTAU GERMANI ACOLO INCA DIN ERA CEALALTA. Ce facem frate cu "migratiile"?
     Cum de au ajuns in actuala Italie? Asta nu e migratie ci extindere, emigrare.
Vaticanul a creat o oaste de cavaleri calugari de origine germanica, se stie ca sunt militarosi, numita Ordinul Cavalerilor Teutoni, trimisi in nordul Europei cu scopul sa-i catolicizeze pe slavi mai prin convingere, mai cu sabia.
Asa s-au impus in Polonia si in tarile baltice, pana au fost cucerite de rusi. Si ei "germani" si belicosi.
Au fost razboie in zona timp de sute de ani si multi au emigrat in zone mai linistite, la fratii lor de la sud.
Dar cum voiau sa fie mari si tari, sa nu fie mai prejos decat francii si alemanii, au coborit mai in sud si au intrat in Francia Mijlocie, cand a slabit puterea merovingienilor.
Afacere de familie. Nu au intrat in alt neam.
Existau acolo populatii "romane" dar care nu mai aveau demult veleitati de conducatori, daca au avut vreodata. Caci, intr-un imperiu, exista multe natii, multe interese si culturi diferite, peste care, chiar daca trece tavalugul imperial, nu le distruge ci doar le face disfunctionale.
Si asta pentru faptul ca nici un imperiu nu dureaza suficient de mult. Acest mecanism l-a inteles popimea, inca de pe vremea egiptenilor, si Vaticanul a facut tot ce s-a putut ca sa devina vesnic.
De asta au facut doar un imperiu ideologic. Au aflat "pe propria piele" ca sabia nu sterge mintile.
     Lombarzii, pagani, au incercat sa scape de Vatican, care le statea ca "un cui in pantof" in centrul Italiei. Dar astia, cu intrigile, au corupt pe unii nobili sa-si asasineze regele si sa se instaureze ei ca duci.
A durat doar 10 ani, dar in timpul asta popii "au luat masuri". L-au insurat pe mostenitorul lombard, nepotul lui Alboin, cu Theodolinda, apoi l-au trimis "pe cea lume" si l-au "uns" pe al doilea sot al ei ca rege al lombarzilor.
Theodolinda era catolica de nadejde asa ca popii s-au linistit.
Mai tirziu, toate problemele au fost rezolvate de Carol cel Mare, iubit si sfintit de biserica. In prezent se studiaza daca a existat, macar, acest rege.
     Francii sunt amintiti în sursele romane pentru prima oara prin anii 25.e.n cu ocazia incursiunile de prada pe care le faceau în Provincia Galia. Romanii cucerisera o parte din triburile galeze, nu si pe cele care se numeau, sau au fost numite de ei, franci.
Deci: tracii din sud-vest( vizitracii), numiti acolo gali, (sau poate ei si-au zis asa, deoarece au avut o provincie Galatia si localitati care si azi le poarta numele, Galati) au apartinut imperiului roman. Care, cica, ar fi fost atacat de vizigoti si distrus de acestia.
Vizitracii vor sa zica. Getii fiind cei cu constienta de neam si care formasera un imperiu, sunt tot un neam al tracilor asa ca s-au creat multe confuzii chiar in antichitate.
     Cum au ajuns vizigetii in sud vestul Europei?
Pe la jumatatea secolului al III-lea gotii se divizeaza in doua regate sau uniuni tribale: Vizigotii ( asezati de-a lungul Bugului si Prutului) si ostrogotii ( asezati in regiunea dintre Nistru si Don).
Vizigotii erau condusi nu de regi, ci de duci. Cel mai important a fost Athanaric (sec. al IV-lea).
Invazia hunilor face ca vizigotii sa ceara azil in Imperiu imparatului Valentius, si odata acesta primit sa isi pastreze, cu conditia furnizarii de trupe, conducatorii si sa se conduca dupa propriile legi.http://www.enciclopedia-dacica.ro/invaziile/ germanii/vizigotii.htm Dupa moartea lui Athanaric, vizigotii au ramas integrati in Imperiu vreme de 15 ani apoi l-au ales rege pe Alaric I (395—410).

     ALARIC S-A NASCUT IN INSULA PEUCE, azi Insula Serpilor, in anul 370 e.n.http://ro.wikipedia.org/wiki/Alaric_I Devine rege al vizigotilor între 395–410 si primul conducator care cucereste Roma. Devine mercenar, apoi sef al mercenarilor germanici ai Regelui Theodosius. A fost convins de Wulfila ("Micul Lup", traducatorul Bibliei în limba gotilor) sa se converteasca la crestinism, împreuna cu toate triburile vizigote.
Clar.
"Lupusorul" este cel care a tradus biblia pentru getii care doreau sa treaca la crestinism. A tradus din aramaica in limba getilor.
De fapt cei care au trecut in perioada aceea la crestinism au fost scitii din Dobrogea si Bugeac. Ei nu erau zalmoxieni ci politeisti. Lupusorul i-a adus la monoteism.
Getul Alaric a fost convertit, probabil din necesitati politico-sociale.
     Dupa moartea împaratului Theodosius (395), pe fundalul împartirii imperiului între cei doi fii ai acestuia, Honorius si Arcadius, Alaric jefuieste regiuni întregi ale zonei orientale: Thracia, Thessalia, Macedonia, Iliria si o parte din Pelopones. Atacurile sale sunt stopate de generalul roman de origine vandala, Stilicon. în 396 Arcadius îi ofera postul de guvernator al Iliriei, însa Alaric refuza, iar dupa cîtiva ani invadeaza partea de nord a Italiei. Este învins de acelasi general Stilicon în doua lupte (Palentia si Verona) în 403. în urma asasinarii lui Stilicon, Alaric ataca din nou, iar în anul 408 asediaza Roma. în urma celui de-al doilea asediu (24 august 410) Roma este cucerita de vizigoti si timp de 3 zile este jefuita încontinuu, singurele edificii ramase intacte fiind templele
. Asta demonstreaza ca era crestin "de suprafata". Ce crestin, in acea vreme, n-ar fi distrus mai intai templele?
Si n-a atacat Dacia. L-a razbunat pe Decebal si pe dacii luati prizonieri cu 250 de ani inainte.
A implinit visul de razbunare al lui Regalian. Dacii n-au uitat nici azi umilinta indurata si tradarea celor din neam. Chiar daca se face tot ce se poate ca sa "ne spele mintile".
     In decursul aceluiasi an, Alaric organizeaza o campanie de cucerire a Siciliei, însa întreaga sa flota este scufundata de o furtuna.
Regele vizigot moare la scurt timp dupa aceea, la Cosenza.
Datorita aversiunii romanilor, vizigotii au fost nevoiti sa-i ascunda trupul lui Alaric, pentru a nu fi pângarit. Apele râului Busento (sudul Italiei) au fost deviate pentru a masca mormântul celui care a fost supranumit "Gotul cel Crunt". -----gotul---- In imaginea de mai sus seamana cu Zeus.
A fost nepotul lui Aurica Balta(290 - 354) din Dacia, probabil de la Balti. A fondat dinastia de Balta.
Dinastia fondatoare a regatului vizigetilor a fost dinastia de Balta.
ERAU RAZBOINICI, CAVALERII TRACI numiti si cavalerii soarelui. Erau cei care pastrau ordinea pe drumurile comerciale ale Europei.

     Din 410 domneste Teodoric I pana in 451.
El deja se naste pe fostul teritoriu roman, la sud de Dunare.
Ii urmeaza citiva ani fiul sau Teodoric II apoi nepotul AlaricII(458 - 507). Locuiau deja in Aquitania.
Theodoric a avut un rol important in victoria asupra hunilor lui Attila in Batalia de la Chalon (Campiile Catalaunice).
Desi a fost ucis in timpul luptei, moartea i-a impulsionat pe soldatii vizigoti a caror infrangere parea evidenta. Ei intorc sortii bataliei, obligandu-i pe huni sa se retraga si sa se inchida in propria tabara.

     Una din fiicele lui Teodoric I se casatoreste cu regele suevilor, si formeaza atit dinastia de Galitia cat si cea de Burgundia.
Actiunea se petrece in peninsula iberica. Suevii erau in actuala Portugalia iar de nord iar Galitia( probabil numita asa in amintirea patriei-mama) era in partea de sud.
     In peninsula iberica erau mai multe neamuri.
Reccared I (544 - 601) este regele care a dat o lege prin care populatia sa se numeasca hispani iar tara Hispania, disparind numele celor doua neamuri majoritare acolo: romii si vizigetii.( absolut sigur ca nimeni n-a pronuntat vreodata acolo cuvintul got)
     Si ei au fost slabiti tot de religie. Au trecut la diverse secte crestine.
Iarasi biserica!
De ce? Ca sa se certe intre ei si sa se razboiasca.
Colosul de lut, Biserica, trebuia sa se protejeze ca sa nu se sparga. Si a facut-o cu ferocitate.
Puterea militara a cavalerilor fost inlocuita si aici cu puterea religioasa.
     Concluzii:
In mileniul I e.n. au existat in Europa doar diverse triburi de traci, fiecare avind ca nume fie numele locului de bastina fie a unui rau sau erou al tribului.
Pe linga ei, din imperiile destramate, au ramas mercenarii care, in marea lor majoritate APARTINEAU TRIBURILOR TURANICE.
In lumea feudala in curs de formare si-au gasit si ei un loc de asezare, cu sabia.
Nomadismul in Europa nu mai putea functiona, asa ca au fost obligati sa-si faureasca si ei o casa. De intors in vechile tinuturi, nici nu mai putea fi vorba. Rus' era vigilent.
Deasemeni este clar ca ei nu cunosteau cuvintele GOT ori CELT.
Franci si respectiv alemani, le-au zis vecinii.
Cel putin in primele secole ale mileniului I mai stiau inca cine sunt.
La cateva secole de la crestinare "li s-au sters mintile".