Vlad Tepes de Lelia Mihail publicat la 07.01.2012
VLAD TEPES
     Vlad Tepes(c.1431 - c.1476) este fiul Doamnei Cheajna, fiica lui Alexandru cel Bun, care este fiul lui Roman I Musat, stramos al lui Stefan cel Mare.
Tatal lui Vlad III (Tepes) este Vlad II, Voevod al Valahiei, care este fiul lui Mircea cel Batrin. Apartine atit dinastiei moldovene Musat cat si a celei Valahe, Basarab.
Vasilissa Catuna Cneajna Musata (c.1394 - 1462), fiica lui Alexandru cel bun si al Ringalei Rediminovici, fiica ducelui lituanian Kestutis.

     Vlad era atit nepotul Domnitorului Moldovei, fiind un Musat, cat si al Ducelui de Lituania, fiind si un geminid. Si asta doar dupa mama.

     Dupa tata era un Basarab, fiind fiul lui Mircea cel Batrin care, la rindul lui, era fiul Anei Kalinica, matusa aceluiasi Alexandru cel Bun. Bunica paterna era si matusa materna.
     Relatiile intre aceste familii, Basarab si Musat, au fost strinse in secolele 13-14 la inceputurile acestor voevodate. Pe parcurs, devenind puternice, au inceput sa fie "curtati" si de alte case domnitoare.
Vlad Tepes, a ajuns la un moment dat(post mortem) unchiul lui Stefan cel Mare,prin casatoria acestuia cu Voichita, fiica lui Radu cel Frumos, fratele lui Vlad.
     Vlad s-a casatorit tot cu o Musat cu care l-a avut pe Mihnea cel Rau dar a mai fost casatorit si cu Ilona Huniade cu care l-a avut pe Vlad IV.
Acesta se casatoreste cu Ana Vass si au o fiica Borbora care se casatoreste cu Mihail Kornis; au o fiica Vanesca ce prin casatorie devine Kendeffy. Nepotul acestora se casatoreste cu Elizbet Kemeny.

     Fiul sau cel mare, Mihnea, impreuna cu cea de a doua sotie, Voica, are o fiica Ruxandra, care va avea o fiica Polixenia.
Aceasta este prima printesa Basarab, din neamul Draculestilor care face un mariaj in strainatate.
Nepotica Polixenia este cea care "profita" de faima bunicului. Se casatoreste cu Mark Jaksich si au o fiica, Skolasztika Nagylaki Jaksich. (1530 - c.1560), care se casatoreste cu Laszlo Zelemery Kamaras (c.1535 - 1570).
Una dintre fiice, Ana, se casatoreste cu Andras Ghymesi Forgach, Baro, care se numea de fapt Andrei Ghimes, dar dupa obiceiul imperiilor, era rebotezat. De fapt, cancelariile le maghiarizau automat numele. Impreuna au un fiu, Petru.
     Sa ne intoarcem la Mihnea cel Rau(1462 - 1510) , fiul cel mare al lui Vlad Tepes.
Acesta nu a avut-o doar pe Ruxandra ci si pe Mircea III-Milos si pe Petru Schiopul.

     Urmasii acestora se intilnesc in familia Kendeffy prin soacra Suzana si nora Elisabeta. La rindul ei, Suzana fusese si ea nora Vanescai, stra-stranepoata lui Vlad Tepelus, fiul lui Vlad Tepes.
Cetatea Colt dateaza de la începutul sec. al XIV-lea, când a fost ctitorita de cneazul Cândea. Ulterior, Cândea a trecut la religia catolica si si-a schimbat numele în Kendeffy.
Urmasii Ruxandrei deveniti familia de Ghimes si mai apoi Kemeny nu se incuscrisera inca cu restul urmasilor Draculestilor pana in jurul anului 1800 cand László Rhédey von Kis-Rhéde, (1775 - 1835) se casatoreste cu Agnes Inczedy de Nagy-Varad (c.1788 - c.1856), fiica lui Grigore Inczedy.
Acest Grigore este fiul lui Ágnes Kendeffy de la Hateg, fiica lui Gaspar Kendeffy de MALMOLIZ si a Catalinei Kun Ratiu. Tatal lui Gaspar este Gabor KENDEFFY IAR MAMA II ESTE ELISABETA KEMENY.
Acum avem urmasii Draculesti reuniti.
Suntem in plin imperiu austro-ungar asa ca "le crescuse statutul".

     Fiica lui Ladislaslau si a lui Agnes, Klaudia se casatoreste cu Alexander Paul Ludwig Konstantin von Württemberg(1804 - 1885) cu care are pe Amelie(1838 - 1893). Incepe urcusul Draculestilor.

     Paul Charles Louis Alexander von Teck,(1837 - 1900) se casatoreste cu Amelie si au mai multi copii, dar ne intereseaza doar Mary care se casatoreste cu George VI al Marii Britanii, tatal reginei Elisabeta II a Marii Britanii.

     Afirmatia printului Charles de urmas al Deaculestilor este exacta. Iar Draculestii sunt una din casele domnitoare ale Basarabilor.