Iasule, Iasule! de Anonim publicat la 24.05.2013
Iasule, Iasule!
     Amatorii de mistere se vor bucura aflând ca exista o descoperire uluitoare în Iasi, chiar în "inima" orasului, anuntata în urma cu 24 de ani de o echipa formata din profesori universitari si studenti, care au publicat stirea intr-o revista locala.
"Povestea" a fost insa rapid "ingropata" si ascunsa publicului...
     O intâmplare de-a dreptul socanta s-a petrecut in toamna anului 1989 la Iasi, unde o echipa de muncitori lucra la renovarea unei case.

     In momentul in care au darmat un perete interior a fost descoperit un put care era acoperit cu o placa metalica iesita din comun.
Autoritatile au fost anuntate si mai multi cercetatori au fost adusi la fata locului pentru a analiza placa metalica.
Concluzia a fost una ciudata pentru ca aceasta placa metalica era facuta dintr-un aliaj necunoscut, mai mult de atât era ornata cu 14 fiinte dintre care 4 erau asemanatoare cu oamenii.
Acesti oameni stranii aduceau mai mult cu niste roboti, care erau dotati cu o coada destul de lunga.
Ansamblul de simboluri se compune din 2 rinduri inelare: cel interior compus din motive asemanatoare gliptelor mayase si cel exterior continind posibile reprezentari ale saurienilor din mezozoic.
     Dupa ridicarea placii metalice a aparut gura unui put.
Specialistii au coborit in put, la capatul caruia au descoperit o camera cu peretii din granit, cu o suprafata de 17-18 mp si o inaltime de 3 m.
Totul parea extrem de ciudat si nefiresc, camera era goala, dar conform spuselor oamenilor de stiinta inca se mai simtea prezenta unor fiinte stranii.
Dintr-un perete al camerei se facea un alt tunel. Pasajul are o inaltime de 2.40m, o latime de 1.60m , o lungime de 450m si o inclinatie de fix 30 grade. Pasajul se termina intr-o camera imbracata in blocuri de granit si tavanul glazurat. Diferenta de nivel intre aceasta camera si placa de metal este de 90m.
In aceasta camera, intr-unul dintre pereti, s-a descoperit o scobitura in forma de pilnie. Pe aici trecea apa unui izvor.
Nimic iesit din comun pina in clipa in care apa a fost prelevata pentru a fi supusa testelor de laborator.
S-a dovedit a fi o apa magica, unii sustineau ca este vorba despre apa care prelungeste viata cu foarte multi ani.
Astfel, mai multi bolnavi cu diverse boli au fost tratati cu aceasta apa si spre surprinderea tuturor ei s-au facut bine intr-un timp record.
     Povestea placii misterioase si al celor doua incaperi din granit din Iasi a fost uitata si in prezent nu se stie ce s-a intimplat nici cu apa magica, dar nici cu restul descoperirilor.
Probabil ca "lipsa de interes" a autoritatilor a facut ca aceasta descoperire impresionanta sa ramina lasata sub semnul tacerii. Comentariul unui cititor confirma uimitoarea descoperire in care au fost implicati un grup format din profesori universitari si studenti, dar care a fost prompt "ingropata" si "data uitarii" pentru a nu "deranja": "La acea vreme, o editura studentesca si ceva profesori universitari au facut cunoscuta aceasta descoperire, dar au fost redusi la tacere cu editura cu tot! Locatia nu este la o casa, ci este exact linga policlinica cu bolta, de pe strada Lapusneanu (este alaturi de fostul Cinema Tineretului), unde este o parcare si are cel putin 3 m de beton pavat".

     "Dar ati omis sa mentionati si acele obiecte geometrice din camera, ce levitau in pozitii nefiresti ! Mai sunt multe de spus, dar poate chiar si in ziua de azi ne depaseste cu mult ceea ce cred ca este acolo (comentariul este doar ceea ce imi amintesc ca am citit din revista publicata de editura studentesca)..."
Preluat de la efemeride.ro
http://roaim.co.nr
Celor senzitivi le propun sa "sacrifice" 48 de ore Iasului. Bine e sa se ajunga seara, sa se doarma o noapte in Iasi si apoi o plimbare pe strazile orasului.La intimplare. Nu dupa obiective turistice.(n.n.)