Iaca de ce !!! de Lelia Mihail publicat la 03.12.2013
Iaca de ce!!!
     M-am intrebat mereu ce e cu Sfintul Imperiu Roman de natiune germanica.
Pe de o parte germanii sa lauda ca barbarele lor triburi, alaturi de altii ca ei, au distrus Imperiul Roman. Dupa care, ţupai ţup, se cocoata ca Imperiu Roman si Sfint. De ce sfint?
Tot la scoala am invatat ca imperiul e un conglomerat de popoare asuprite si fortate sa traiasca sub mina unora care au fost mai tari in bataie.
Am intrebat, initial, profesorii de istorie. Erau terorizati.Iaca de ce!!! Asa ca mi-a fost mila de ei. Erau vremuri tulburi( parca au fost vreodata senine in ultimii 450.000 de ani).
Am incercat sa-i intreb pe parinti. Acestia s-au "descurcat mai bine" spunindu-mi ca insusi Domnul zice: crede si nu cerceta.
La scoala nu ne puteau "inchide gura" cu asa replici pentru ca religia era interzisa.
Trebuie sa spun ca mi-a placut istoria si am invatat-o cu sirguinta. Nu am inteles nimic din ea. Este o insiruire de date si de fapte. Asa se scrie la ziar nu la istorie, care se ocupa cu ce a fost si mai ales DE CE A FOST ASA SI NU ALTMINTERI.
     Prima data cind ni s-a vorbit de o cauza a fost prin clasa a 7-a cind am invatat despre razboaiele mondiale.
Cica primul razboi a inceput din cauza unui sirb care l-a omorit pe un print. Sa fim seriosi. Nici copiii de 12-13 ani nu au inghitit galusca asta asa de gogonata.
Ni s-a raspuns ca" taticul lui printisorul" era asa de mare si tare ca a rascolit pamintul ca sa se razbune. De fapt unchiul printului era mare si tare. Am inteles, dar de ce l-a omorit sirbul pe acela? Si de ce era sirb bosniac? Ori sirb ori bosniac.
Alta belea.... Cum sa ni se spuna ca si Yugoslvia era un imperiu?

     Va dati seama ce bine ni se explica daca nu am inteles ce cauta printisorul acolo si cum a reusit taticul de printisor sa provoace pe toata lumea.
Cica n-au avut incotro ca au intrat cu oastea peste ei.
Bine, am zis noi, dar atunci cum e cu neutrii. Cine eram noi asa de mari si de tari de am ramas o vreme pe margine si nu ne-a atacat si pe noi "taticu' lu' printisoru' "?
...Pauza. Nici pina acum n-am primit raspunsul. Oficial, de la scoala. Pe cont propriu, cei interesati s-au descurcat cum au putut.
     Sa ne intoarcem la Germani.
Apropo de germani. Ei nu-si spun asa. Doar Francezii si noi le zicem asa. German inseamna frate bun, de mama si de tata.
Noi, mai umoristi decit francezii, ca ei ii au vecini si nu le-a "ars" de glume, i-am botezat nemţi. (Nu-i judacti pe francezi, nici noi nu glumim cind e vorba de maghiari)
M-am intrebat mereu si tot fara raspuns "oficial" am ramas, de ce le-am zis asa.
Si asta "tot pe sub mina" am aflat-o.
Cind am aflat ce inseamna german am inteles ca e vorba de NEAM. Da suntem neamuri. Dar de ce "ţ"?
Ascultati cu atentie pe cineva care vorbeste nemţeste si veti ameţi de atitea ţiuituri.
Lamurit: neamurile noastre alea ţâţâite.
Lui Carol I i-a placut porecla. Banuiesc, ca pe vremea aceea putini mai stiau de ce li se spune asa. Carol a inteles. Scuze, înţeles.
As scrie cu diacritice dar cei care folosesc Internet Explorer nu le pot citi.
     Vin păgânii de germanici si de alti migratori- despre asta ramine de discutat- si ne strica bunatate de imperiu roman. Nu tot, doar pe cel de la Roma.
Vom studia, daca mai avem timp si nu vine dezintegrarea peste noi, ce a fost si acolo.
Mi-am amintit acum ca in filmul NOSO LAR guvernatorul spune ca el este nu stiu ce mare stab roman si ca tot el e mare si tare si in cer. In cerul creat de ei. Da, in stationarul acela pe care religia il numeste Rai.
In filmul de mai jos sunt explicate multe lucruri si totul reprezinta cel mult 10% din adevar. In disperare de cauza au spus si acest puţin. Filmul "bate moneda" pe faptul ca Isus n-a existat ca persoana fizica.
In prezent doar cine nu vrea nu stie acest lucru. Doar ca ei aduc argumente foarte clare si pertinente. Si vorbesc doar despre unele dintre ele.
Oculta s-a hotarit sa sacrifice pe cineva. Pe romani ca tot nu mai exista. Au gasit un ţap ispasitor, cred ei. Nu romanii "sfinti" ci cei antici.
Adica: na-vă o felie mica de adevar, prindeti orbul si scoateti-i ochii.
     Sper, ca dupa ce am vizionat acest film sa pot descurca firele in privinta "Sfintului" imperiu, sa pot posta un articol despre acest imperiu care a durat pina l-a desfiintat Napoleon, draguţu'.
Toti cei care au deranjat cit de putin oculta, sunt si azi inamicii publici. Vedeti ce i-au facut si cum se comporta si azi fata de Napoleon si de urmasii lui. Parca pina la el nimeni n-ar fi facut razboaie. Ohoooo!. Dar nu impotriva ocultei ci la comanda ei. Acelea erau si ele "sfinte". Imi veti spune probabil unii ca e vorba de francmasoni care lovesc in biserica. Da, e foarte posibil.
Altii veti zice ca e mina jidaneasca, ca vor sa-si "curete putin faţa." Da. Si asta poate fi adevarat.
Doar ca faţa lor e imposibil de curatat. Despre asta am vorbit destul.
Vi se spune foarte clar in film, daca nu stiti deja, ca exista doua metode de gindire: literara si gnostica. Cea gnostica merge pe 3 planuri.
Nu insist, e foarte bine explicat in film.
Noi toti, in prezent, si chiar de foarte multa vreme, mergem pe gindirea literara. Si ce se scrie este mai tot in gindire literara.
Putine lucrari sunt scrise pe cele 3 nivele.
Dar chiar daca exista nu stim sa citim asa. Am fost indobitociti de tot. Mai ales in prezent. Memoram si atit.
Chiar si filozofia, care e o palida incercare de a intoarce situatiile pe 2 fete, nu mai e nimic in prezent. Exista categorii de gindire si trebuie sa-ti asumi una din ele. Au ei grija, pe care, prin ridiculizarea celorlalte.
Si cine vrea sa fie de partea celor invinsi......
Nu numai istoria, tot ce apare in public este scris de invingatori.
V-as indemna sa va gindi bine si sa alegeti. Poate, ca cei care sunteti aici si cititi, mai aveti de ales, in rest nu se mai poate face nimic.