"Biblia stiintifica" - Introducere de Anonim publicat la 05.03.2014
"Biblia stiintifica" - Introducere
  Universul universurilor nu este nici un plan infinit, nici un cub nelimitat, nici un cerc lipsit de frontiere; el are, cu siguranta, dimensiuni. Legile organizarii si ale administrarii dovedesc intr-un mod concludent ca tot acest vast agregat de energie-forta si de putere-materie functioneaza in cele din urma ca o unitate spatiala, ca un intreg organizat si coordonat.
Comportamentul observabil al creatiei materiale constituie proba ca exista un univers fizic cu limite definite.
Proba decisiva ca universul este atit circular cit si delimitat este adusa de faptul bine cunoscut (pentru noi) ca toate formele energiei fundamentale se intorc pe traiectoria curba a nivelelor spatiului universului principal, supunindu-se atractiei neincetate si absolute a gravitatiei Paradisului.
  Plecind din Paradis catre exterior prin intinderea pe orizontala a spatiului patruns, universul principal exista in sase elipse concentrice, nivelele de spatiu care inconjoara Insula centrala:
1. Universul Central-Havona.
2. Cele Sapte Universuri.
3. Primul Nivel al Spatiului Exterior.
4. Al Doilea Nivel al Spatiului Exterior.
5. Al Treilea al Spatiului Exterior.
6. Al Patrulea Nivel al Spatiului Exterior.
1. Havona, universul central, nu este o creatie a timpului; este o existenta eterna. Acest univers fara inceput sau sfirsit este constituit intr-un miliard de stele de o perfectiune sublima si este inconjurat de enorme corpuri de gravitatie intunecate.
Centrul Havonei se gaseste in Insula Paradisului, stationara si absolut stabilizata, inconjurata de cei douazeci si unu de sateliti ai ei.
Din cauza enormelor mase ale corpurilor de gravitatie obscure care circula la marginea universului central, continutul masic al acestui univers central depaseste considerabil totalul maselor cunoscute al ansamblului celor sapte sectoare ale marelui univers.
  2. Cele Sapte suprauniversuri nu sunt organizari fizice primare; nicaieri frontierele lor nu fragmenteaza o familie nebulara sau nu traverseaza un univers local, o unitate creativa primordiala.
Fiecare supraunivers este pur si simplu, intr-un spatiu geografic, o ingramadire care cuprinde aproximativ o septime din creatia posthavoniana organizata si partial locuita. Ele sunt aproape echivalente in ceea ce priveste numarul universurilor locale pe care le contin si in ceea ce priveste spatiul pe care-l imbratiseaza.

  Nebadon, universul vostru local, este una din cele mai recente creatii ale Orvontonului, cel de-al saptelea supraunivers.
  3-6. Nivelele de Spatiu Exterior.
Departe in spatiu, la o distanta enorma de cele sapte suprauniversuri locuite, se grupeaza circuite de forte si energii de materializare de o incredibila si uluitoare imensitate.
Intre circuitele energiei celor sapte suprauniversuri si aceasta gigantica centura exterioara de forte in activitate, exista o zona de spatiu comparativ calma a carei largime variaza, insa reprezinta in medie patru sute de mii de ani-lumina.
Aceste zone ale spatiului sunt lipsite de praf stelar - de ceata cosmica. Insa,la aproximativ o jumatate de milion de ani-lumina dincolo de periferia prezentului mare univers, noi observam inceputurile unei zone de activitate energetica incredibila al carei volum si intensitate cresc pe o distanta de mai mult de douazeci si cinci de milioane de ani-lumina. Aceste formidabile roti de forte energetice sunt situate pe primul nivel al spatiului exterior, o centura continua de activitate cosmica care inconjoara totalitatea creatiei cunoscute, organizate si locuite.
Universal central este creatia eternitatii; cele sapte suprauniversuri sunt creatia timpului; cele patru nivele ale spatiului exterior sunt indiscutabil destinate sa elaboreze exteriorizarea ultimitatii creatiei. Anumiti ginditori sustin ca Infinitul nu va putea niciodata sa atinga deplina sa expresie dincolo de infinitate. Ei postuleaza deci o creatie aditionala si nerevelata dincolo de cel de-al patrulea nivel, nivelul extrem al spatiului exterior, posibilitatea unui univers al infinitatii, mereu crescator si nesfirsindu-se niciodata.
In mod teoretic, noi nu stim cum sa limitam infinitatea Creatorului nici infinitatea potentiala a creatiei, insa consideram universul principal, asa cum exista si dupa cum este administrat, ca avind limitari, ca fiind net delimitat si ingradit la marginile sale exterioare, de spatiul deschis.
  INTRE Insula centrala a Paradisului si cel mai central dintre circuitele planetare de pe Havona se intercaleaza in spatiu trei circuite minore de sfere speciale.
Circuitul interior este compus din sapte sfere secrete ale Tatalui Universal; al doilea grup este format de cele sapte lumi luminoase ale Fiului Etern, iar la exterior se gasesc cele sapte imense sfere ale Spiritului Infinit, lumile constituind sediul administrativ al Celor Sapte Spirite Maestru.
Aceste trei circuite septuple ale Tatalui, Fiului si Spiritului sunt sfere de splendoare de nedepasit si de glorie inimaginabila.
Chiar si materialele constructiei lor fizice sunt de un ordin care nu va este revelat. Materialele fiecarui circuit sunt diverse, si fiecare lume a fiecarui circuit este diferita, mai putin cele sapte lumi ale Fiului, care au toate aceeasi constitutie fizica. Aceste douazeci si una de lumi sunt toate sfere enorme si fiecare grup de sapte este eternizat in mod diferit. Pe cit o stim noi, ele au existat intotdeauna; la fel ca si Paradisul, ele sunt eterne. Nu exista nici arhive nici traditii asupra originii lor.
Cele sapte sfere secrete ale Tatalui Universal circula in jurul Paradisului, foarte aproape de a stralucirii centrale a Deitatilor eterne. Ele raspindesc aceasta lumina de glorie divina asupra intregului Paradis si chiar asupra celor sapte circuite ale Havonei.
  Energiile impersonale de luminozitate spirituala isi au originea tocmai pe cele sapte lumi sacre ale Fiului Etern. Nici o fiinta personala nu poate sa locuiasca pe nici unul dintre aceste sapte tarimuri stralucitoare care ilumineaza cu glorie spirituala tot Paradisul si toata Havona si dirijeaza pura luminozitate a spiritului catre cele sapte suprauniversuri.
Aceste sfere stralucitoare ale celui de-al doilea circuit emit, de asemenea, lumina lor (lumina fara caldura) catre Paradis si catre miliardul de lumi al celor sapte circuite ale universului central.
Cele sapte lumi ale Spiritului Infinit sunt ocupate de Cele Sapte Spirite Maestru care prezideaza destinele celor sapte suprauniversuri si transmit iluminarea spirituala a celei de a Treia Persoane a Deitatii acestor creatii a timpului si spatiului. Havona intreaga, insa nu si Insula Paradisului, este scaldata in aceste influente spiritualizatoare.
Cei douazeci si unu de sateliti ai Paradisului servesc numeroaselor teluri, care nu sunt revelate in aceste expuneri, atit in universul central, cit si in suprauniversuri.
  PENTRU Tatal Universal - in calitate de Tata - universurile sunt practic inexistente; el se ocupa de personalitati, este Tatal personalitatilor.
Pentru Trinitatea Paradisului, in afara de Havona, mai exista doar sapte universuri locuite, cele sapte suprauniversuri care detin puterea peste cercul primului nivel al spatiului de dupa Havona.
Cele Sapten Spirite Maestru emit razele lor de influenta de pe Insula Centrala, facind astfel din vasta creatie o roata gigantica, al carei butuc este eterna Insula a Paradisului, cele sapte spite sunt radiatiile Celor Sapte Spirite Maestru, iar obada regiunile exterioare ale marelui univers.
  Exista sapte suprauniversuri in marele univers, aproximativ dupa cum urmeaza :
1. Sistemul.
Unitatea de baza a supraguvernului este formata din aproximativ o mie de lumi locuite sau locuibile.
Numim sistem acest ansamblu de o mie de lumi apte sa intretina viata, insa, in sistemele tinere, doar un numar relativ restrins dintre aceste lumi pot fi locuite. Fiecare planeta locuita este condusa de un Print Planetar; fiecare sistem local are ca sediu central o sfera arhitecturala si este guvernat de un Suveran Sistemic.
2.Constelatia.
O suta de sisteme (aproximativ 100.000 de planete locuibile) alcatuiesc o constelatie.
Fiecare constelatie ca sediu are o sfera arhitecturala si este condusa de trei Fii din ordinul Vorondandekilor, cei Preainalti. Fiecarei constelatii ii este, de asemenea, atasat ca observator un Fidel al Zilelor, ambasador al Trinitatii Paradisului.
O suta de constelatii (aproximativ 10 milioane de planete locuibile) constituie un univers local.
Fiecare univers local are drept sediu o magnifica lume arhitecturala si este condus de unul dintre Fiii lui Dumnezeu Creatori coordonati din ordinul Mihaililor. Fiecare univers este binecuvintat de prezenta unei Uniuni a Zilelor, o reprezentanta a Trinitatii Paradisului.
4.Sectorul minor.
O suta de universuri locale (aproximativ un miliard de planete locuibile) constituie un sector minor al guvernarii suprauniversului. Fiecare sector minor are o minunata lume-sediu de unde conducatorii sai, Recentii Zilelor, administreaza treburile acestui sector minor. Exista cite trei Recenti ai Zilelor, Personalitati Supreme ale Trinitatii, in sediul fiecarui sector minor.
5.Sectorul major.
O suta de sectoare minore (aproximativ 100 de miliarde de planete locuibile) formeaza un sector major. Fiecare sector major are un sediu superb, condus de trei Perfectiuni ale Zilelor, Personalitati Supreme ale Trinitatii.
6.Suprauniversurile.
Zece sectoare majore (aproximativ 1.000 de miliarde de planete locuibile) constituie un supraunivers. Fiecare supraunivers este are o lume sediu imensa si glorioasa, si condusa de trei Imbatriniti de Zile.
7.Marele univers.
Sapte suprauniversuri alcatuiesc prezentul mare univers organizat, constind in sapte miliarde de lumi locuibile, plus sferele arhitecturale si miliardul de sfere locuite ale Havonei.
Suprauniversurile sunt conduse si administrate indirect si in mod reflexiv din Paradis de Cele Sapte Spirite Maestru.
Miliardul de lumi ale Havonei este administrat direct de Eternii de Zile, cite una dintre aceste Personalitati Supreme ale Trinitatii prezidind asupra fiecareia dintre aceste sfere perfecte.

  CELE Sapte Spirite Maestru ale Paradisului sunt personalititile primare ale Spiritului Infinit.
In acest act creativ septuplu de dedublare de sine, Spiritul Infinit a epuizat posibilititile matematice de asociere inerente existentei factuale a trei persoane ale Deititii. Daca ar fi fost posibil si se produca un numar mai mare de Spirite Maestru, atunci s-ar fi creat; cu toate acestea, exista doar sapte posibilititi de asociere, si numai sapte, inerente celor trei Deitati.
Aceasta explica de ce functionarea universului este scindata in sapte mari diviziuni si de ce numirul sapte reprezinta o baza fundamentala a organizarii si administrarii sale.
Originea celor Sapte Spirite Maestru provine din urmatoarele sapte similitudini din care isi extrag caracteristicile individuale:
1. Tatal Universal.
2. Fiul Etern.
3. Spiritul Infinit.
4. Tatal si Fiul.
5. Tatal si Spiritul. 6. Fiul si Spiritul.
7. Tatal, Fiul si Spiritul.
  Spiritele Maestru au nenumirate functiuni, insa domeniul lor specific la ora actuala este supravegherea centrala a celor sapte suprauniversuri.

  Fiecare Maestru Spirit intretine un enorm sediu focal de forta, care circula lent in jurul periferiei Paradisului, rimanind mereu in opozitie cu suprauniversul din care acest Maestru Spirit asigura supravegherea directa. Ei se mentin astfel in punctul focal de control de putere specializat al suprauniversului lor si de distributie segmentara a energiei care le corespunde.
Liniile radiale care marcheaza frontierele fiecarui supraunivers converg efectiv in cartierul general paradisiac al Spiritului Maestru care il supravegheaza.
  Spiritul Maestru Numarul Unu.
Intr-un mod special, acest Spirit este reprezentarea directa a Tatalui Paradisului.
El este o manifestare specifica si eficienta a puterii, iubirii si intelepciunii Tatalui Universal.
Acest Spirit prezideaza primul supraunivers si, cu toate ca el manifesta infailibil natura divina a unei personalizari primare a Spiritului Infinit, el pare a semana mai mult cu Tatal Universal prin caracterul sau. El este intotdeauna in legatura personala cu Spiritele Reflexive din sediul primului supraunivers.
  Spiritul Maestru Numarul Doi.
Acest Spirit descrie in mod adecvat natura incomparabila si caracterul incintator al Fiului Etern, primul niscut din intreaga creatie. El este intotdeauna in strinsa asociere cu toate ordinele de Fii ai lui Dumnezeu de fiecare data cind acestora li se intimpla sa locuiasca in universul de resedinta ca indivizi sau intr-o adunare comuna.
In toate reuniunile Celor Sapte Spirite Maestru, el vorbeste intotdeauna pentru Fiul Etern si in numele sau.
Acest Spirit dirijeaza destinele suprauniversului numarul doi si guverneazi acest vast domeniu aproape asa cum ar face-o Fiul Etern. El este intotdeauna in legatura cu cele sapte Spirite Reflexive locuind in capitala celui de-al doilea supraunivers.
  Spiritul Maestru Numarul Trei.
Aceasta personalitate spirituala seamana in special cu Spiritul Infinit.
Acest Spirit Maestru dirijeaza miscarile si lucrarile unui mare numar de inalte personalitati ale Spiritului Infinit. El prezideaza reuniunile lor si este strins asociat cu toate personalitatile care isi atrag exclusiv originea din a Treia Sursa-Centru. Atunci cind Cele Sapte Spirite Maestru sunt in consiliu, Spiritul Maestru Numarul Trei este intotdeauna cel care vorbeste pentru Spiritul Infinit.
  Spiritul Maestru Numarul Patru.
Impartasind naturile conjugate ale Tatalui si ale Fiului, acest Spirit Maestru este influenta determinanta cu privire la politica si procedura Tatalui-Fiu in consiliile Celor Sapte Spirite Maestru. Acest Spirit este seful care dirijeaza si sfatuieste fiintele ascendente care au atins Spiritul Infinit si au devenit astfel candidati calificati pentru a-l vedea pe Fiu si pe Tata.
El stimuleaza dezvoltarea imensului grup de personalitati care isi au originea in Tata si in Fiu.
Atunci cind devine necesar si fie reprezentat Tatal si Fiul in asocierile Celor Sapte Spirite Maestru, cel care vorbeste este intotdeauna Spiritul Maestru Numarul Patru.
  Spiritul Maestru Numarul Cinci.
Aceasta personalitate divina, care uneste cu atit de multa bucurie caracterele Tatalui Universal si ale Spiritului Infinit, este consilierul imensului grup de fiinte cunoscut ca directori de putere, centre de putere si controlori fizici.
  Spiritul Maestru Numarul Sase.
Aceasta fiinta divina pare a descrie caracterul conjugat al Fiului Etern si al Spiritului Infinit.
De fiecare data cind fiintele create in asociere de Fiu si de Spirit se reunesc in universul central, acest Spirit Maestru este cel care le este sfetnic.
  Spiritul Maestru Numarul Sapte.
Spiritul care conduce al saptelea supraunivers este un portret fidel, unic in felul siu, al Tatalui Universal, Fiului Etern si Spiritului Infinit. Al Saptelea Spirit Maestru, consilierul stimulant al dezvoltarii tuturor fiintelor de origine triunica, este de asemenea consilierul si directorul tuturor pelerinilor ascendenti de pe Havona, aceste fiinte umile care au atins curtile gloriei cu ajutorul conjugat al Tatalui, Fiului si Spiritului.
Spiritul Maestru Numarul Sapte este cel care, cu aptitudinile sale multiple, vegheaza personal la progresul candidatilor in ascensiunea lor in lumile timpului in incercarile lor de a intelege Deitatea indivizibila a Suprematiei.
Acest Maestru Spirit este intotdeauna in legaturi cu Spiritele Reflexive de pe Uversa, sediul celui de-al saptelea supraunivers, propriul nostru segment al creatiei. Maniera in care el administreaza Orvontonul reveleaza minunata armonie a amestecului sau coordonat de naturi divine ale Tatalui, Fiului si Spiritului.
  SUPERNAFIMII sunt spiritele ocrotitoare ale Paradisului si ale universului central; ei formeaza ordinul cel mai elevat al grupului cel mai umil al copiilor Spiritului Infinit - ostirile ingeresti. Intilnim aceste spirite ocrotitoare de la Insula Paradisului pina la lumile spatiului si timpului. Nici o parte majora a creatiei locuite si organizate nu este lipsita de serviciile lor.
  Spiritele ocrotitoare ale marelui univers sunt clasificate dupa cum urmeaza:
1. Supernafimii. - Spiritele ocrotitoare ale marelui univers
2. Seconafimii. - Spiritele Ocrotitoare ale Suprauniversurilor
3. Tertiafimii. - Spiritele Ocrotitoare ale Suprauniversurilor
4. Omniafimii. - Spiritele Ocrotitoare ale Suprauniversurilor
5.Serafimii.-Spiritele Ocrotitoare ale Universurilor Locale
6. Heruvimii si Sanovimii. - Spiritele Ocrotitoare ale Universurilor Locale
7. Creaturile Mediane. - Creaturile mediane sunt autohtone ale lumilor locuite si nu fac cu adevarat parte din ordinele ingeresti propriu zise, cu toate ca ele sunt adesea grupate functional cu spiritele ocrotitoare.