Masha & Misha de Lelia Mihail publicat la 16.03.2014
Masha & Misha
     Suntem in mod gresit invatati sa credem ca organismul nostru este doar o masinarie careia unele rotite i se mai strica din cand in cand si atunci, administrandu-i niste medicamente, reusim sa reparam totul. Lucrurile nu stau chiar asa, fiindca starea noastra de bine nu are legatura doar cu starea fizica de functionare. Trebuie sa stim ca noi suntem minte, trup si spirit si niciuna dintre aceste arii nu functioneaza independenta una de cealalta si de asmenea, suntem in legatura cu Tot si Toate, in orice clipa.
     Traditiile spirituale ale lumii, din vechi timpuri si pana astazi, au aratat ca omul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul chakrelor.
Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie.
Din fiecare chakra radiaza un anumit numar de canale energetice ("nadi") cunoscute in traditia yoghina sub numele de petale sau spite energetice. Clarvazatorii sustin adeseori ca vad chakrele ca niste focare de lumina subtila distinct colorate care au un numar diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central.
Chakra - derivat din sancrita cakra - este un cuvant din limba sanscrita care se traduce prin roata sau cerc. Chakra este un concept filosofic care se refera la vartejuri in forma de cerc care, conform medicinei indiene traditionale, ar exista in corpul uman.
Desi exista multi sustinatori contemporani ai conceptului, din cauza naturii subtile a subiectului, stiinta moderna nu a dovedit existenta sau inexistenta chakrelor, scrie Wikipedia. Cele 7 CHAKRE
Toate experientele noastre de viata au o mare influenta asupra intregului. Unele experiente sunt negative, iar altele pozitive. Cele negative se manifesta in timp, sub forma bolilor.
De exemplu, poate, de-alungul anilor, ne-am simtit, dintr-un motiv anume, incapabili de a ne exprima nevoile si sentimentele. Aceasta se poate manifesta ca o problema, la nivelul chakrei gatului. Chakra albastra, a gatului se manifesta, din punct de vedere spiritual la nivelul nevoii nostre de exprimare.
Astfel, daca ne blocam nevoia de manifestare a sinelui, energia din aceasta zona este blocata.
     Chakrele sau centrele energetice principale sunt sapte la numar, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din crestetul capului pana la baza coloanei vertebrale).
Exista 7 mari centre de energie in corp.
Aceste centre de energie, pe care le cunoastem sub denumirea de chakre seamana cu spiralele de energie, avand mereu legatura una cu cealalta. Folosind cele 7 culori ale spectrului, terapia prin culori ne ajuta sa stimulam aceste centre de energie si sa restabilim echilibrul in corp, stimuland capacitatea corpului de a se auto-vindeca, restabilind echilibrul la nivel spiritual.(exista teorii diferite in privinta culorilor ceacrelor superioare) In cel mai simplu mod cu putinta, putem sa ne folosim de energia culorilor pentru a rebalansa curgerea de energie a chakrelor
     1. Chakra Sahasrara : Violet – Chakra Coroanei
Cuvinte si concepte cheie: Identificarea personala cu Infinitul. Senzatia de unitate cu Dumnezeu. Pace. Intelepciune.
     Totemul Rusiei este URSUL. Se numeste MISHA adica Mihaitza. Este vorba de arhanghelul Mihail pe care rusii il considera aparatorul lor.
Dar intervine Omuletul, Masha, adica Mariuca, pruncul pamintean. Prunc si in prezent.
Nici nu intra bine in lume si sperie lumea animalelor. Mica terorista.
Instinctul matern functioneaza insa, ca la animale.
Se hotaraste sa infieze porcul.
Atentie la rochiile fetitei. Are o rochie mov, initial. Evident, culoare divina. Abea coborise.
Depasindu-si posibilitatile si infiind porcul, devine si ea un purcelus.
De unde luam laptic? De la Misha. E unica ei cunostinta.
Urmariti aventura in filmulet.
     2.Chakra Ajna: Indigo – Al treilea ochi
Cuvinte si concepte cheie: Chakra intuitiei, limpezirii subconstientului si a echilibrului. Vede perfectiunea divina in orice. Devotiune.
     Sigur ca nici nu poate fi vorba de clarvedere la Mariuca. Ursul incearca sa o conecteze la steaua aurie, la monada, poate ca reuseste s-o "lumineze" putin. Culoarea mustar este de fapt aurie dar asa apare in imaginile 3D.
Dar fetita voia lapte pentru puiul ei, porcul, asa ca merge dupa lapte... la frigiderul lui Misha.
     3. Chakra Vishuddha: Albastru – Gatul
Cuvinte si concepte cheie: Chaka capacitatii de a verbaliza, de a rosti. Exprimand adevarul prin puterea cuvantului rostit. Nici aceasta ceacra nu se poate deschide la "incepatori" in ale vietii omenesti.
     4. Chakra Anahata: Verde – Inima
Chakra inimii - Constiinta si intuitia inimii. Elibereaza tensiunile si stresul emotional. Exprima dragostea si afectiunea.
     Aici Mariuca noastra este priceputa. Dar nu stie sa se descurce, pentru ca percepe totul fara sa constientizeze. Asa ca...papica roz se imprastie pe jos si fetitza merge la spalat. Rabdarea ursului este imensa. Fara aceasta rabdare omenirea pamintului n-ar mai fi existat demult.
     5. Chakra Manipura: Galben – Plexul Solar
Asimileaza experientele, chakra responsabila cu digestia. Prin care ne manifestam aspiratiile, telurile si ne manifestam in mod pozitiv, puterea personala.
Dar digestia nu se poate face fara ajutorul ceacrei de culoare bleu, complexul ficat-bila. Si cit de repede ne scoatem bila din corp!!!
     Fetita e tenace. Copilul trebuie hranit. Inapoi la depozitul ursului. Galbenul o "lumineaza" la minte. Gaseste mincare in natura.
Bineinteles ca iar ii sunt depasite puterile si iar ajunge in balie.
     6. Chakra Swadhisthana: Oranj – Energia Sacrala
Chakra Sacrala prin care se manifesta fortele creative, sub toate aspectele. Ne directioneaza catre devotiune. Chakra procreatiei.
     Da, creativa. Invata sa pescuiasca. Animalismul a ajuns la maximum. Ursul o duce acasa. Dar pe drum se murdareste. Doar se inventase tehnica.
     7.Chakra Muladhara: Rosu – Baza
Fortele pamantesti ale corpului prin care capatam forta de a lucra cu noi la nivel spiritual.
     Materialele de rochii s-au terminat. Ce mai ramine de fracut? Reinversam rolurile. Inapoi in carucior si inveti de la porc cum se traieste pe pamint!!!
Asteapta-ma CA VINNNNNNN!!!!!!!
     O fi ea, Masha, copilul lui Dumnezeu, dar e si al pamintului si al lumii. Odata ajunsa la functionarea cu ceacra 1 doar, se comporta ca un animal.
Nu ca un pet. Acestora le functioneaza si ceacra 2. Ia sa mai vedem ce mai face Misha? Stringe recolta. Cu ocazia asta poate ma vad satula.
Dar dulceata frigeee! Am gasit solutia. Zbor cu "avionul" in oala cu dulceata clocotinda.
Nici eu dar nici tu. Dulceata e compromisa.
Dar fetita are bunavointa. Hotarita sa repare paguba, ajutata de animalele care ii sunt acum frati, culege toata recolta si face dulceata.
Il asteapta pe Misha cu masa pusa.
Obosit de atita lumesc, Misha maninca precum omul si adoarme.
Fetita e tare multumita. S-a impacat cu prietenul ei si a si absolvit clasa I, echilibrarea ceacrei 7 si deschiderea celei de a sasea.
Se face aici aluzia ca inmultirea sexuata a inceput cu neamul kinilor. Fetita locuieste intr-un vagon dezafectat de pe ruta Pekin - Moscova. Verisorul chinez al lui Misha tocmai a sosit.
Un nou prieten, Masha nu se va mai plictisi. Se gateste si merge in vizita la urs.
E constienta ca trebuie sa "arate bine". Sexualitatea e mina in mina cu moda. Se exacerbeaza una pe alta.
Ce dragut e!! Trebuie sa ma gatesc.
Ursul stie ce-l asteapta si incearca sa scape. Imposibil. Atunci macar sa limitam dezastrul.
La masa se mai descurca dar incepe lupta. Sexualitatea e lupta. Energia martiana e razboinica.
Doar ca Misha e intelept si le utilizeaza energia pentru ingrijirea gospodariei.
Ii oboseste bine si ii culca. Degeaba, si in somn se lupta pentru cearsaf.
Ultima solutie: varul pleaca acasa.
Ce frumos am petrecut!!!!!!
     Vine la rind ceacra 5, intelectul, invatatura. Masha a inteles ca nu fizicul si nici lupta nu asigura rezultatul dorit, ci istetimea. Despre inteligenta nu poate fi vorba in acest stadiu. Dar istetimea nu exclude inselatoria si prefacatoria, dimpotriva le foloseste din plin. In acest stadiu al constientei nu exista nici macar morala, sau mai degraba morala este "tot ce ne serveste scopul este admis".
     Masha vrea sa mearga la scoala. Incepe perioada de "extindere a constiintei" prin memorare. Invatatura e lucru mareeee!
Masha si Misha pentru totdeauna. NUUUUUUU, asta e prea mult!!
     Am introdus destule informatii "cu toptanul" acum trebuie sa facem o selectie. Pentru asta este necesara o educatie estetica.
Arta!!!
Concluzia: totul e problema de gust. Si in arta lucram cu "materialul clientului".
     Stiinta, tehnica, tehnologia...nimic nu le intrece. Ce destepti suntem!!!!!! Dulciurile nu fac bine la sanatate.
Apare si problema sanatatii. De atita efort pentru plexul solar si pentru stomac apare necesitatea ingrizirii sanatatii. Apare medicina, Fugiiiiiti! Dar nu au fugit si acum profita de "beneficiile medicinei".
     Si dintr-odata toata aceasta "civilizatie" a ceacrelor inferioare, lipsita de suflet si de adevarata cunoastere, ni se sparge in cap.
Gata, am ajuns la final. Punct si de la capat.
Suntem iar "praf de stele".