"Biblia stiintifica" - Partea IV de Anonim publicat la 05.04.2014
"Biblia stiintifica" - Partea IV
     Adamii planetari
     PE PARCURSUL domniei unui Print Planetar, omul primitiv atinge limita dezvoltarii evolutive naturale, si aceasta dobindire biologica il avizeaza pe Suveranul Sistemului ca a venit momentul sa trimita pe aceasta lume un al doilea ordin de filiatie, elevatorii biologici. Acesti Fii, caci doi sunt - Fiicele si Fiii Materiali - sunt in general numiti Adamul si Eva de pe o planeta. Fiul Material originar al Sataniei este Adam, si cei care merg pe lumile sistemului ca elevatori biologici poarta intotdeauna numele acestui prim Fiu originar al ordinului lor unic.
     Acesti Fii sunt darul material facut de Fiul Creator lumilor locuite. Ei ramin pe planeta pe care au fost trimisi impreuna cu Printul Planetar, pe tot parcursul evolutiv al acestei sfere. Ei nu isi asuma mari riscuri in aceasta aventura pe o lume avind un Print Planetar, insa pe o planeta apostata, fara conducatori spirituali si privata de comunicari interplanetare, misiunea lor este plina de mari pericole.
     Nu va puteti astepta sa stiti totul despre lucrarea acestor Fii din toate lumile Sataniei si ale altor sisteme, insa alte capitole vor descrie mai bine viata si experientele lui Adam si ale Evei, interesantul cuplu venit din rezervele corpului de elevatori biologici ai Jerusemului pentru a inalta rasele Urantiei. Cu toate ca planurile ideale de ameliorare a raselor voastre indigene nu au fost duse la bun sfirsit,replica U boat watches misiunea lui Adam nu a fost in zadar; Urantia a avut de profitat imens de daruirea lui Adam si a Evei, si printre tovarasii lor in consiliile celeste, lucrarea lor nu este considerata ca o pierdere totala.
     1. Originea si natura Fiilor Materiali ai lui Dumnezeu
     Fiicele si Fiii materiali sau sexuati sunt progenitura Fiului Creator; Spiritul-Mama al Universului nu participa la producerea acestor fiinte, care sunt destinate sa joace rolul de elevatori fizici pe lumile evolutive.
Ordinul material de filiatie nu este uniform in intregul univers local.
Fiul Creator nu produce decit un singur cuplu de astfel de fiinte in fiecare sistem local; aceste cupluri originare au naturi diverse, armonizate cu modelul vietii sistemelor lor respective.
Acest aranjament este indispensabil, din moment ce altfel potentialul reproducator al Adamilor ar fi functional incompatibil cu acela al muritorilor evoluind pe lumile oricarui sistem.
Adamul si Eva care au venit pe Urantia, proveneau din cuplul originar al Fiilor Materiali ai Sataniei.
     Inaltimea Fiilor Materiali variaza intre doi metri cincizeci si trei metri, iar corpul lor straluceste de o lumina radianta de o tenta violeta. Prin corpul lor material circula singe material, insa ei sunt, de asemenea, incarcati de energie divina si saturati de lumina celesta. Acesti Fii Materiali (Adamii) si aceste Fiice Materiale (Evele) sunt egali in toate privintele, deosebindu-se in natura lor de reproducatori si in functie de anumiti factori chimici. Ei sunt egali, insa diferentiati, mascul si femela - deci complementari, si sunt conceputi pentru a indeplini in doi aproape toate misiunile lor.
     Fiii Materiali beneficiaza de o hrana dubla; ei sunt cu adevarat dubli in natura si in constitutia lor, ei consuma energie materializata aproape ca fiintele fizice ale tarimului si, in acelasi timp, existenta lor nemuritoare este deplin intretinuta prin absorbtia directa si automata a anumitor energii cosmice sustinatoare.
Daca ei ar esua in vreo misiune incredintata lor sau chiar si daca s-ar revolta in mod constient si deliberat, Fiii acestui ordin sunt izolati, intrerupti de conexiunea lor cu sursa de lumina si de viata a universului.
Practic, ei devin atunci fiinte materiale destinate sa urmeze cursul vietii materiale pe lumea pe care au fost trimisi, si sunt nevoiti sa recurga la magistratii universului pentru a fi judecati.
Moartea naturala va termina, in cele din urma, cariera planetara a unor asemenea Fiice sau Fii nefericiti si putin intelepti.
     Un Adam si o Eva originari - creati direct - sunt nemuritori prin inzestrare naturala, intocmai ca toate celelalte ordine de filiatie ale universului local,replica omega watches insa Fiii si Fiicele lor suporta o diminuare a potentialului de nemurire.
Acest cuplu originar nu poate transmite nemurirea neconditionata Fiilor si Fiicelor carora le dau ei nastere.
Pentru continuitatea vietii, progenitura lor depinde de un sincronism intelectual neintrerupt cu circuitul gravitatiei mentale al Spiritului.
De cind exista sistemul Sataniei, treisprezece Adami Planetari au fost pierduti in rebeliune sau in greseala si 681.204 in posturi de incredere subordonate.
Cea mai mare parte a acestor dezordini au avut loc in epoca rebeliunii lui Lucifer.
     In timp ce traiesc ca cetateni permanenti pe capitalele sistemice si chiar si atunci cind coboara in misiune pentru a actiona pe planetele evolutive Fiii Materiali nu poseda Ajustori ai Gindirii, insa prin aceste servicii vor dobindii capacitatea experientiala de a dobindi un Ajustor si de a intreprinde cariera de ascensiune in Paradis.( mai pe intelesul nostru ei sunt forme fizice perfecte, model de evolutie pentru fiinta umana, dar nu au suflet n.n.)
Aceste fiinte unice si minunat de utile sunt elementul de legatura dintre lumea fizica si lumea spirituala.
Ei sunt concentrati in sediul sistemic, unde se reproduc si continua sa traiasca ca cetateni materiali ai tarimului, si de acolo sunt trimisi catre lumile evolutive.
Spre deosebire de ceilalti Fii creati pentru a servi pe planete, Fiii ordinului material de filiatie nu sunt prin natura lor invizibili unor creaturi materiale precum locuitorii Urantiei. Acesti Fii ai lui Dumnezeu pot fi vazuti si intelesi de creaturile timpului, si se pot amesteca efectiv cu ele. Ei ar putea chiar sa procreeze cu ele, cu toate ca rolul de inaltare biologica ii revine, in general, progeniturii Adamilor Planetari.

     Pe Jerusem, copiii loiali ai unui Adam si ai unei Eve sunt nemuritori, insa descendentii unei Fiice si ai unui Fiu materiali procreati dupa sosirea parintilor lor pe o planeta evolutiva nu sunt imuni la moartea naturala.
Cind parintii sunt rematerializati pentru a deveni reproducatori pe o lume evolutiva, se produce o schimbare in mecanismul transmitator al vietii.
Purtatorii Vietii priveaza in mod voluntar pe Adamii si Evele Planetari de puterea de a naste fii si fiice care nu mor.
Un Adam si o Eva in misiune planetara pot sa traiasca la nesfirsit daca nu comit nici o greseala, insa, intre anumite limite, longevitatea copiilor lor descreste cu fiecare noua generatie.
     2. Tranzit al Adamilor Planetari
     Daca primeste vestea ca o noua lume locuita a atins apogeul evolutiei fizice, replica cartier watches Suveranul Sistemului reuneste corpul Fiicelor si al fiilor Materiali pe capitala sistemica.
Dupa discutarea nevoilor lumii evolutive, se alege un cuplu din grupul de voluntari - un Adam si Eva din corpul celor mai vechi Fii Materiali - este ales pentru a intreprinde aventura. Ei se supun atunci profundului somn pregatitor pentru a fi inserafimati si transportati de la caminul in care servisera ca asociati pina la noul lor tarim cu noile lui oportunitati si riscuri.
     Adamii si Evele sunt creaturi semimateriale si, ca atare, ei nu pot fi transportati de serafimi.
Trebuie ca mai intii sa treaca printr-o dematerializare pe capitala sistemului inainte de a putea fi inserafimati si apoi transportati pe lumea pentru care au fost desemnati.
Serafimii transportori sunt capabili sa efectueze, in cazul Fiilor Materiali si al altor creaturi semimateriale, schimbarile care le vor permite sa fie inserafimati si transportati astfel prin spatiu de la o lume sau un sistem la altele.
Aceasta pregatire pentru transport ia in jur de trei zile din timpul standard, si cooperarea unui Purtator al Vietii este necesara pentru a restabili existenta normala a creaturii dematerializate, atunci cind ea a ajuns la sfirsitul calatoriei prin transport serafic.

     Cu toate ca exista aceasta tehnica de dematerializare pregatitoare tranzitului Adamilor din Jerusem pe lumile evolutive, nu exista nici o metoda echivalenta pentru a-i retrage de pe acele lumi, afara numai daca s-ar goli intreaga planeta.
In acest caz, se stabileste o instalatie de siguranta, in care se foloseste tehnica de dematerializare pentru intreaga populatie care trebuie salvata.
Daca o catastrofa fizica ar ruina rezidenta planetara a unei rase in evolutie,replica cartier watches Melchizedekii si Purtatorii Vietii ar folosi tehnica de dematerializare pentru toti supravietuitorii, si aceste fiinte ar fi aduse, prin transport serafic, pe noua lume pregatita pentru continuarea existentei lor.
Odata inaugurata pe o lume a spatiului, evolutia unei rase umane trebuie sa continue in intregime independent de supravietuirea fizica a planetei sale, insa pe durata epocilor evolutive nu se ia in considerare nici o dispozitie pentru ca un Adam si o Eva planetari sa poata parasi lumea pe care au ales-o.

     Sosind la destinatia lor planetara, Fiicele si Fiii Materiali sunt rematerializati sub indrumarea Purtatorilor Vietii. Intregul proces cere de la zece pina la douazeci si opt de zile din timpul Urantiei.
Inconstienta somnului profund serafic persista pe parcursul acestei intregi perioade de reconstructie.
Cind reconstituirea organismului lor fizic este incheiata, Fiicele si Fiii Materiali se regasesc in noul lor camin si pe noua lor lume, practic, intocmai cum erau inainte de a se supune procesului de dematerializare pe Jerusem.
     3. Misiunile Aadamice
     Pe lumile locuite, Fiicele si Fiii Materiali construiesc propriile lor lacasuri, gradini unde sunt curind ajutati de copiii lor.
Amplasarea gradinii a fost in general aleasa de Printul Planetar, al carui stat major corporal contribuie mult la munca preliminara de pregatire cu ajutorul unui mare numar de indivizi superiori apartinind raselor autohtone.
Aceste Gradini ale Edenului si-au primit numele in onoarea Edentiei, capitala constelatiei, si pentru ca ele sunt modelate dupa maretia botanica a lumii-sediu a Parintilor Preainalti. Aceste locuinte gradini sunt de obicei situate intr-un loc retras, si intr-o zona apropiata de tropice. Pe cea mai mare parte a lumilor, acestea sunt creatii minunate.
Voi nu puteti, in nici un caz, sa va dati seama ce inseamna aceste magnifice centre de cultura pe temeiul istoriei fragmentate a esuarii unei astfel de intreprinderi pe Urantia.

     Un Adam si o Eva planetari reprezinta in potential darul total al harului fizic facut raselor muritoare.
Rolul principal al cuplului importat consta in a se inmulti si a creste copiii timpului.
Insa nu exista casatorii imediate intre populatia gradinii si aceea a planetei; timp de numeroase generatii, Adam si Eva ramin, biologic, separati de muritorii evolutivi, in timp ce isi construiesc o rasa puternica de ordinul lor.
Aceasta este originea rasei violete pe lumile locuite.
     Planurile de ridicare a nivelului rasei sunt pregatite de Printul Planetar si de statul sau major, si executate de Adam si Eva. Si aici, Fiul vostru Material si tovarasa sa au fost pusi in mare dezavantaj atunci cind au sosit pe Urantia.
Caligastia s-a opus cu siretenie si cu eficacitate misiunii Adamice, cu toate ca administratorii provizorii Melchizedeki ai Urantiei i-au avertizat cum se cuvine pe Adam si Eva de pericolele planetare inerente prezentei Printului Planetar rebel.
Printr-o stratagema vicleana, acest arhirebel a biruit in tactica pe Adamul si pe Eva voastra, si i-a facut sa cada in capcana tradarii misiunii lor de incredere, in calitate de conducatori vizibili ai lumii voastre.
Printul Planetar tradator a reusit sa compromita cuplul edenic, insa a esuat in eforturile sale pentru a-l implica in rebeliunea luciferica.
Ingerii de al cincilea ordin, ajutoarele planetare, sunt atasati misiunii Adamice si ii insotesc intotdeauna pe Adamii Planetari in aventurile lor pe lumi. Grupul lor desemnat initial cuprinde, de obicei, aproape o suta de mii.
Cind lucrarea Adamului si a Evei Urantiei a fost infaptuita prematur, cind s-au indepartat de planul ordonat, una dintre Vocile serafice ale Gradinii a fost aceea care le-a reprosat conduita lor reprobabila.
Povestirea acestui eveniment ilustreaza maniera in care traditiile voastre planetare au incercat sa ii atribuie lui Dumnezeu Domnul tot ceea ce este supranatural. Din aceasta cauza, urantienii au cazut adesea in confuzie in ceea ce priveste natura Tatalui Universal, deoarece cuvintele tuturor asociatilor si subordonatilor sai i-au fost intr-un mod atit de general atribuite lui.
In cazul Adamului si al Evei, ingerul Gradinii nu era altcineva decit seful ajutoarelor planetare de serviciu in acea epoca. Acest serafim, numit Solonia, a anuntat esecul planului divin, si a cerut intoarcerea pe Urantia a administratorilor provizorii Melchizedeki.
     Creaturile mediene secundare apar pe parcursul misiunilor Adamice. Asemenea statului major corporal al Printului Planetar, descendentii Fiicelor si ai Fiilor Materiali sunt de doua ordine: copiii lor fizici si creaturile mediene ale ordinului secundar. Aceste slujitoare planetare materiale,cartier replica watches care sunt insa, de obicei, invizibile, contribuie mult la avansarea civilizatiei, si chiar la supunerea minoritatilor nesupuse care ar cauta cumva subminarea dezvoltarii sociale si a progresului spiritual.
     Nu trebuie sa se confunde medienii secundari cu cei ai ordinului primar, care dateaza dintr-o epoca apropiata de cea a sosirii Printului Planetar.
Pe Urantia, majoritatea acestor creaturi mediene primare s-au angajat in rebeliune cu Caligastia, si au fost internate.

     Numerosi membri ai grupului Adamic care nu au ramas fideli administratiei planetare sunt, de asemenea, internati. Medienii primari si cei secundari loiali au efectuat o uniune voluntara si au actionat de atunci incolo ca o tot unitar in problemele lumii. Ei servesc sub comanda medienilor loiali alesi alternativ din cele doua grupuri.
     Lumea voastra a fost vizitata de reprezentantii a patru ordine de filiatie:
Caligastia, printul Planetar;
Adam si Eva, Fiii Materiali ai lui Dumnezeu;
Machiventa Melchizedek, „inteleptul din Salem” din vremea lui Avraam,
si Cristos Mihail care a venit ca Fiu de manifestare din Paradis.
Cit ar fi fost de efectiv si de frumos ca Mihail, conducatorul suprem al universului Nebadonului, sa fi fost primit pe lumea voastra de un Print Planetar loial si eficient, si de un Fiu Material devotat si care a reusit; ambii ar fi putut imbunatati foarte mult munca si misiunea Fiului de manifestare!
Insa nu toate lumile au fost atit de lipsite de noroc ca Urantia, si misiunea Adamilor Planetari nu a fost intotdeauna atit de dificila si de riscanta.
CindFiii Materiali reusesc in misiunea lor, ei contribuie la dezvoltarea unei mari populatii, si isi continua activitatile ca guvernatori vizibili ai treburilor planetare, mult timp dupa ce lumea lor a fost stabilizata in lumina si in viata.
     4. Cele sase rase evolutionare
     Rasa care domina de-a lungul epocilor primitive ale lumilor locuite este aceea a oamenilor rosii; ei sunt, in general, primii care ating nivelele umane de dezvoltare. Cu toate ca oamenii rosii constituie rasa prima a planetelor, popoarele de culoare care vin mai apoi incep sa isi faca aparitia de foarte devreme, in era de emergenta a muritorilor.
Rasele primitive sunt putin superioare celor mai tardive; omul rosu este foarte mult deasupra rasei indigo (neagra).
Purtatorii Vietii transmit, in plenitudinea lui, darul energiilor vii rasei initiale sau rosii, si fiecare manifestare evolutiva urmatoare a unui grup uman distinct reprezinta o variatie, in pofida darului originar.
Chiar marimea muritorilor tinde sa descreasca de la omul rosu pina la rasa indigo, cu toate ca pe Urantia neamuri neasteptate de gigantism au aparut printre popoarele verzi si portocalii.
     Pe lumi care contin cele sase rase evolutive, popoarele superioare sunt prima, a treia si a cincia rasa - cea rosie, galbena si albastra. Rasele evolutive alterneaza astfel in aptitudinea lor pentru cresterea intelectuala si pentru dezvoltarea spirituala, a doua, a patra si a sasea fiind mai putin bine inzestrate.
Aceste rase secundare sunt cele care lipsesc pe anumite lumi; ele sunt cele care au fost exterminate pe numeroase altele.

     Este nefericit faptul ca, pe Urantia, ati pierdut intr-o masura atit de mare oamenii vostri albastri superiori, mai putin in masura in care ei persista in "rasa voastra alba” amalgamata.
Pierderea raselor voastre portocalii si verzi nu are atit de mare importanta.
     Evolutia a sase - sau a trei - rase colorate pare sa deterioreze facultatile originare ale omului rosu, insa ea ofera anumite variante foarte dezirabile la tipurile muritoare, si procura o expresie a diverselor potentiale umane care ar fi de neatins altfel.
Aceste modificari sunt favorabile pentru progresul omenirii, in ansamblul ei, dat fiind faptul ca ele sunt ulterior inaltate prin importarea rasei Adamice sau violete.
Pe Urantia, acest plan obisnuit de amalgamare nu a fost dus la bun sfirsit decit foarte partial, si acest esec in executarea planului evolutiv al raselor va impiedica sa intelegeti statutul popoarelor de pe o planeta locuita medie doar prin observarea pe a voastra a ramasitelor raselor primitive.
     La inceputul dezvoltarii rasiale, se contureaza o usoara tendinta catre incrucisari intre membrii raselor rosii, galbene si albastre.
Rasele portocalii, verde si indigo au o tendinta similara de a se amesteca.
Fiintele umane cele mai inapoiate sunt, de obicei, folosite ca lucratori de catre rasele mai progresive, ceea ce explica originea sclaviei pe planete in epocile primitive.
Oamenii portocalii sunt, in general, supusi de cei rosii si redusi la statutul de servitori - si, uneori, exterminati. Oamenii galbeni fraternizeaza adesea cu rosii, insa nu intotdeauna.
Rasa galbena reduce, in general, pe cea verde in sclavie, in timp ce oamenii albastrii ii subjuga pe cei indigo.
Aceste rase de oameni primitivi nu au nici un fel de scrupule in a se folosi de serviciile tovarasilor lor mai inapoiati sub forma de munca silnica.
     Pe cea mai mare parte a lumilor normale, servitudinea involuntara nu urmeaza cirmuirii Printului Planetar, cu toate ca cei deficientii mintal si delicventii sociali sunt adesea condamnati la munci fortate.
Insa, pe toate sferele normale, acest fel de sclavie primitiv este abolit la putin timp dupa sosirea rasei violete sau Adamice importate.
     Aceste sase rase evolutive sunt destinate sa fie amestecate si innobilate prin amalgamari cu progenitura elevatorilor Adamici.
Insa, inainte de contopirea acestor popoare, cei inferiori si neadaptati sunt in mare parte eliminati.
Printul Planetar si Fiii Materiali, precum si celelalte autoritati planetare competente, judeca aptitudinile neamurilor reproducatoare.
Dificultatea executarii unui program atit de radical pe Urantia provine din absenta judecatorilor competenti pentru a statua aptitudinea sau inaptitudinea biologica a indivizilor raselor lumii voastre. In ciuda acestui obstacol, se pare ca ar trebui sa fiti capabili sa va puneti de acord in ceea ce priveste disocierea biologica, neamurile care sunt cele mai cunoscute ca inapte, pline de defecte sau antisociale.
     5. Amalgamare rasiala - efuziunea singelui Adamic
     Cind un Adam si o Eva Planetari sosesc pe o lume locuita, ei sunt pe deplin instruiti de superiorii lor cu privire la cea mai buna modalitate de a ameliora rasele existente de fiinte inteligente.
Planul de desfasurare nu este uniform; foarte mult ramine la latitudinea cuplului slujitor si greselile nu sunt rare, in special pe lumile aflate in dezordine si in insurectie, cum este Urantia.
     De obicei, oamenii violeti nu incep sa se amestece cu nativii planetei mai inainte ca propriul lor grup sa depaseasca un milion de membrii.
Insa, intre timp, statul major al Printului Planetar proclama ca copiii lui Dumnezeu au coborit, ca sa zicem asa, pentru a se amesteca cu rasele umane. Si oamenii asteapta cu nerabdare ziua in care se va anunta ca cei care sunt pregatiti pentru a apartine familiilor rasiale superioare pot sa mearga in Gradina Edenului si sa fie alesi de Fiii si de Fiicele lui Adam pentru a deveni tatii si mamele evolutivi ai noului ordin contopit al omenirii.
     Pe lumile normale, un Adam si o Eva Planetari nu se impreuneaza niciodata cu membrii raselor evolutive.
Aceasta munca de ameliorare biologica este o functiune a progeniturii lui Adam
. Insa acesti Adamiti nu se raspindesc printre rase; statul major al printului aduce in Gradina Edenului barbatii si femeile superiori care vor sa se impreuneze cu urmasii adamici.
Si, in cea mai mare parte a lumilor, se considera ca o onoare suprema faptul de a fi ales drept candidat la impreunarea cu fiii si cu fiicele gradinii.
     Pentru prima data razboaiele rasiale si alte lupte dintre triburi se domolesc putin, in timp ce diversele rase se straduiesc tot mai mult sa faca recunoscuta competenta lor de a fi admisi in gradina. Nu puteti sa va faceti decit o idee foarte vaga cu privire la maniera in care aceasta lupta competitiva vine sa ocupe centrul tuturor activitatilor pe o planeta normala.
Tot acest plan de a ameliora rasa s-a naruit aproape de la inceput pe Urantia.
     Rasa violeta este un popor monogam. Orice femeie sau barbat evolutivi, unindu-se cu fiicele si cu fiii adamici, se angajeaza sa nu ia alti soti, si sa le propovaduiasca monogamia copiilor lor.
Copiii fiecareia dintre aceste uniuni sunt educati si instruiti in scolile Printului Planetar. Li se permite apoi sa mearga la rasa parintelui lor evolutiv si sa se casatoreasca printre grupurile selectionate ale muritorilor superiori.
     Cind aceasta vitza a Fiilor Materiali se adauga raselor evoluinde ale lumilor, se deschide o era noua si mai mare de progres evolutiv.
Dupa afluxul procreativ de aptitudini importate si de caractere supraevolutive se produce o succesiune rapida de avinturi in civilizatie si in dezvoltarea rasiala.
In o suta de mii de ani, exista un progres mai mare decit intr-un milion de ani de lupta anterioara.
Pe lumea voastra, si in ciuda esuarii planurilor ordonate, s-au realizat mari progrese de cind plasma vitala a lui Adam a fost daruita popoarelor voastre.

     Copiii pur-singe ai unei Gradini planetare a Edenului pot foarte bine sa se coboare printre membrii superiori ai raselor evolutive, si sa ridice astfel nivelul biologic al omenirii, insa pentru vitele superioare ale muritorilor Urantiei nu ar fi de nici un folos sa se uneasca cu rasele inferioare.
O procedura atit de nechibzuita ar pune in pericol intreaga civilizatie a lumii voastre. Nereusind sa obtineti armonizarea rasei prin tehnica adamica, voi trebuie acum sa va rezolvati problema ameliorarii rasiale prin alte metode, in principal umane, de adaptare si de control.
     6. Regimul Edenic
     Pe cea mai mare parte a lumilor locuite, Gradinile Edenului subzista ca superbe centre culturale, si continua sa functioneze timp de epoci ca modele sociale de conduita si de obiceiuri planetare.
Chiar si in epocile primitive, in care oamenii violeti traiesc relativ izolati, scolile lor primesc candidati calificati, provenind din diversele rase ale planetei, in timp ce dezvoltarile industriale ale gradinii deschid noi cai schimburilor comerciale.
Acesta este modul in care Adamii si Evele si progenitura lor contribuie la expansiunea brusca a culturii si la rapida ameliorare a raselor evolutive ale lumii lor. Si toate aceste relatii se amplifica si se pecetluiesc prin amalgamarea raselor evolutive si a fiilor lui Adam, care produce ridicarea imediata a statutului biologic, activarea potentialului intelectual si cresterea receptivitatii spirituale.

     Pe lumile normale, gradina-sediu a rasei violete devine al doilea centru de cultura mondiala si, impreuna cu orasul-sediu al Printului Planetar, reglementeaza alura dezvoltarii civilizatiei.
De-a lungul secolelor, scolile orasului-sediu al Printului Planetar si acelea ale gradinii lui Adam si a Evei, ramin sincrone. Ele nu sunt, in general, prea indepartate, si colaboreaza in mod armonios.
     Imaginati-va ce ar insemna acest lucru pentru lumea voastra daca, undeva in Levant ar exista un centru mondial de civilizatie, o mare universitate planetara de cultura, care ar fi functionat fara intrerupere timp de 37.000 de ani.
Considerati, printre altele, cit de mare ar fi autoritate morala a unui astfel de centru antic daca ar exista in apropiere un cartier general inca si mai vechi de slujire celesta, a carui traditie ar exercita forta cumulativa a 500.000 de ani influente evolutive integrate.
Obiceiurile sunt cele care sfirsesc prin a raspindi idealurile Edenului asupra ansamblului unei lumi.
     Scolile Printului Planetar sunt preocupate, in principal, de filozofie, de religie, de morala si de lucrarile intelectuale si artistice superioare.
Scolile din gradini ale lui Adam si Eva sunt, in general, consacrate artelor practice, educatiei intelectuale de baza, culturii sociale, dezvoltarii economice, relatiilor comerciale, aptitudinii fizice si guvernarii civile.
Aceste doua centre mondiale ajung in cele din urma sa se amestece, insa afilierea lor efectiva intirzie uneori pina in epoca primului Fiu Magistral.
Continuitatea existentei Adamilor si a Evelor Planetari, aliata nucleului pur-singe al rasei violete, asigura culturii Edenice stabilitatea cresterii care ii permite sa actioneze asupra civilizatiei unei lumi cu forta de constringere a traditiei.
In acesti nemuritori Fii si Fiice Materiali noi intilnim ultima veriga, indispensabila, care il leaga pe Dumnezeu de om, care arunca un pod peste abisul aproape infinit dintre Creatorul Etern si cele mai umile personalitati finite ale timpului.
Iata aici niste fiinte de inalta origine care sunt fizice, materiale si chiar sexuate, ca muritorii Urantiei, care il pot vedea si intelege pe invizibilul Print Planetar si pot lucra ca interpreti pe linga creaturile muritoare ale tarimului, deoarece Fiicele si Fiii Materiali sunt capabili sa vada toate fiintele spirituale ale ordinelor inferioare. Ele il vad pe Printul Planetar si intregul sau stat major vizibil si invizibil.
     Odata cu trecerea secolelor, si prin amalgamarea progeniturii lor cu rasele umane, acelasi Fiu Material si aceeasi Fiica Materiala sunt acceptati ca stramosi comuni ai omenirii, parinti comuni ai descendentilor raselor evolutive de acum inainte contopite.
Intentia evolutiva este ca muritorii, parasind o lume locuita, sa aiba experienta de a recunoaste sapte parinti:
1. Tatal biologic - tatal trupesc.
2. Tatal tarimului - Adamul Planetar.
3. Tatal sferelor - Suveranul Sistemic.
4. Tatal Preainalt - Tatal Constelatiei.
5. Tatal Universului - Fiul Creator si seful suprem al creatiilor locale.
6. Supratatii - Cei Imbatriniti de Zile care guverneaza suprauniversurile.
7. Tatal spiritual sau Tatal Havonei - Tatal Universal care locuieste in Paradis si isi revarsa spiritul pentru a trai si lucra in mintea umilelor creaturi care locuiesc in universul universurilor.
     7. Administratia unificata
     Fiii Avonali ai Paradisului vin din cind in cind pe lumile locuite pentru a infaptui acte judiciare, insa primul avonal care soseste cu o misiune magistrala initiaza a patra guvernare a unei lumi evolutive a timpului si spatiului.
Pe citeva planete in care acest Fiu Magistral este universal acceptat, el ramine pentru o epoca intreaga.
Planeta prospera atunci sub domnia in comun a trei Fii: Printul Planetar, Fiul Material si Fiul Magistral, ultimii doi fiindu-le vizibili tuturor locuitorilor tarimului.
Inainte ca primul Fiu Magistral sa isi incheie misiunea pe o lume evolutiva normala, amalgamarea muncilor educative si administrative ale Printului Planetar si ale Fiului Material a fost efectuata.
Aceasta amalgamare a supravegherii duale a unei planete aduce in existenta un nou ordin eficient de administrare mondiala.
Cind Fiul Magistral se retrage, Adamul Planetar preia conducerea exterioara a sferei. Fiul si Fiica Materiala actioneaza astfel in comun, ca administratori planetari, pina la ancorarea lumii in era luminii si vietii, dupa care Printul Planetar este ridicat la pozitia de Suveran Planetar.
Pe parcursul acestei epoci de evolutie avansata, Adam si Eva devin ceea ce s-ar putea numi prim-ministrii uniti ai tarimului glorificat.
     Imediat ce noua capitala consolidata a lumii aflate in evolutie este bine instalata, si in functie de cit de repede se pot instrui cum se cuvine administratorii subordonati competenti, sunt intemeiate subcapitale in teritorii indepartate si printre diferite popoare.
Inainte de sosirea unui alt Fiu cirmuitor, se vor fi organizat deja intre cinci zeci si o suta de aceste centre secundare.
Printul Planetar si statul sau major intretin inca domeniile spirituale si filozofice de activitate.
Adam si Eva indreapta o atentie specifica in ceea ce priveste statutul fizic si stiintific si economic al tarimului.
Cele doua grupuri consacra, de asemenea, energiile lor promovarii artelor, relatiilor sociale si realizarilor intelectuale.
     Inca inainte de inaugurarea celei de a cincia administrari a treburilor lumii, s-a pus la punct o magnifica administrare a activitatilor planetare.
Existenta muritorilor pe aceste sfere bine dirijate este cu adevarat stimulatoare si benefica.
Daca urantienii ar putea macar sa observe viata pe o astfel de planeta, atunci ar aprecia imediat valoarea acelor lucruri pe care lumea lor le-a pierdut de cind a imbratisat raul si a luat parte la rebeliune.