"Biblia stiintifica" - Partea V de Anonim publicat la 06.06.2014
"Biblia stiintifica" - Partea IV
     Muritorii ascendenti
     Supravietuitorii muritori ai timpului si spatiului sunt numiti pelerini ascendenti atunci când sunt acreditati pentru ascensiunea progresiva catre Paradis. Dorim sa prezentam aici un tablou sinoptic al urmatoarelor sapte stadii ale carierei universale ascendente.
     1. Muritorii Planetari.
2. Supravietuitorii Adormiti.
3. Studentii Lumilor palat.
4. Progresistii Morontiali.
5. Elevii Suprauniversali.
6. Pelerinii Havonei.
7. Sositii în Paradis.
     Urmatoarea relatare prezinta cariera in univers a unui muritor locuit de un Ajustor.
1. Muritorii Planetari.

     Muritorii sunt toti fiinte evolutive de origine animala având un potential ascendent. Prin originea, prin natura, si prin destinul lor, aceste diverse grupuri si tipuri de fiinte umane nu sunt in intregime diferite de popoarele de pe Urantia.
Rasele umane ale fiecarei lumi primesc acelasi ajutor din partea Fiilor lui Dumnezeu si beneficiaza de prezenta spiritelor ocrotitoare ale timpului.
Dupa moartea naturala, toate tipurile de ascendenti se infratesc ca o singura familie morontiala pe lumile palat.
     2. Supravietuitori Adormiti.

     Toti muritorii avind statutul de supravietuire, aflati in grija unui pazitor personal al destinului, trec pragul mortii naturale si se personalizeaza pe lumile palat in a treia perioada.
Fiintele acreditate, care dintr-un motiv oarecare nu au fost capabile sa atinga acest nivel de stapinire al inteligentei si de inzestrare a spiritualitatii care le-ar da dreptul la ingeri pazitori personali, nu pot sa plece imediat si direct pe lumea palat in felul acesta.
Trebuie ca aceste suflete supravietuitoare sa se odihneasca intr-un somn inconstient pina in ziua judecatii unei noi epoci, a unei noi dispense, a venirii unui nou Fiu al lui Dumnezeu, care sa faca apelul nominal al epocii si sa judece tarimul.
Aceasta este practica generala in intregul Nebadon. S-a spus despre Cristos Mihail ca, pe parcursul ascensiunii sale in ceruri, la terminarea lucrarii sale pe pamint, "conducea o mare multime de captivi". Acesti captivi erau supravietuitorii adormiti din vremurile lui Adam pina in ziua plecarii Maestrului pe Urantia.
Trecerea timpului nu are nici o importanta pentru muritorii adormiti; ei sunt intr-o totala inconstienta si uitare pe toata durata repausului lor.
Pe parcursul reasamblarii personalitatii lor la sfirsitul unei epoci, cei care vor fi dormit cinci mii de ani nu vor reactiona diferit fata de cei care s-au odihnit cinci zile.
Afara de aceasta intirziere in timp, acesti supravietuitori trec prin regimul de ascensiune intocmai precum aceia care evita mai lungul sau mai scurtul somn al mortii.
Aceste clase dispensationale de pelerini ai lumii sunt utilizate pentru activitati morontiale de grup in munca universurilor locale. Exista un mare avantaj in mobilizarea unor grupuri atit de enorme; ele sunt tinute astfel laolalta pe parcursul unor lungi perioade de serviciu efectiv.
     3. Studenti ai Lumilor palat.

     Toti muritorii supravietuitori care se trezesc pe lumile palat apartin acestei clase.
Corpul fizic de carne muritoare nu face parte din reasamblarea supravietuitorului adormit; corpul fizic s-a reintors la tarina.
Serafimul desemnat raspunde de noul corp, forma morontiala, ca nou vehicul al vietii pentru sufletul nemuritor si ca lacas al Ajustorului care il locuieste din nou.
Ajustorul este pastratorul transcrierii spirituale a mintii supravietuitorului adormit.
Serafimul afectat este pazitorul identitatii supravietuitoare - sufletul nemuritor - atita cit a evoluat ea.
Si cind acestia doi, Ajustorul si ingerul pazitor, reunesc elementele personalitatii care le-au fost incredintate, noul individ constituie reinvierea vechii personalitati, supravietuirea identitatii morontiale evoluinde a sufletului.
O astfel de reasociere a unui suflet si a unui Ajustor este numita pe drept cuvint reinviere; este o reasamblare a factorilor personalitatii, insa nici macar acest lucru nu explica pe deplin reaparitia personalitatii supravietuitoare.
Cu toate ca voi nu trebuie niciodata sa intelegeti faptul unei actiuni atit de inexplicabile, ii veti cunoaste intr-o buna zi adevarul prin experienta daca nu veti refuza planul supravietuirii umane. Planul de retinere initiala a muritorilor pe sapte lumi de educatie progresiva este aproape universal in Orvonton.
In fiecare sistem local de aproximativ o mie de planete locuite exista sapte lumi palat, in general sateliti sau subsateliti ai capitalei sistemului. Sunt lumile in care se primesc majoritatea muritorilor ascendenti.
Toate lumile educative de resedinta ale muritorilor sunt uneori numite "palate" ale universului, si la aceste sfere se facea aluzie atunci cind s-a spus: "Exista numeroase lacasuri in casa Tatalui meu".
De aici, in interiorul unui grup dat de sfere, asemanatoare lumilor palat, ascenderii vor progresa individual de la o sfera la alta si de la o faza a vietii la o alta, insa vor avansa intotdeauna intr-o formatie de clasa de la un stadiu de studiu al universului la un altul.
Din cel 7 clase, noi am fost in clasa a-4-a si intram in cls.5 Fiecare faza se petrece pe alta planera a sistemului: faza saturniana, faza solara, faza lunara si faza pamint( Steiner). Urmeaza faza venusiana, faza jupiteriana si faza vulcan. Tot la asta se refera si cele 7 biserici.
     4. Progresistii Morontiali.

     De la lumile palat in sus prin sferele sistemului, ale constelatiei si ale universului local, muritorii sunt clasati ca progresisti morontiali; ei traverseaza sferele de tranzitie ale ascensiunii muritoare.
Pe parcursul inaintarii lor de la sferele inferioare pina la sferele superioare ale lumilor morontiale, muritorii ascendenti slujesc in nenumarate misiuni in asociere cu invatatorii lor si in tovarasia fratilor lor mai mari si mai avansati.
Progresul morontial face parte din continua avansare a intelectului, a spiritului, si a formei personalitatii.
Supravietuitorii sunt inca fiinte de natura tripla.
Pe tot parcursul existentei morontiale ei sunt pupilii universului local. Regimul suprauniversului nu functioneaza pina cind nu incepe cariera lor spirituala.

     Muritorii dobindesc identitatea lor spirituala reala imediat inainte de a pleca din sediul universului local in lumile de primire ale sectoarelor minore ale suprauniversului. Trecerea de la stadiul morontial final la statutul spiritual initial sau cel mai de jos nu este decit o usoara trecere.
Mintea, personalitatea si caracterul, ramin neschimbate in aceasta inaintare; numai forma sufera cu adevarat o modificare.
Insa forma spirituala este la fel de reala ca si corpul morontial, si este la fel de observabila. Inainte de a pleca din universurile lor locale de origine catre lumile de primire ale suprauniversurilor, muritorii timpului primesc o confirmare spirituala din partea Fiului Creator si a Spiritului-Mama al universului local. Din acest moment inainte, statutul muritorilor ascendenti este fixat pentru totdeauna. Nu s-a auzit niciodata ca vreun pupil al suprauniversului sa se fi ratacit. Prestanta ingereasca a serafimilor ascendenti este, de asemenea, sporita in momentul in care ei parasesc universurile locale.
     5. Pupilii Suprauniversali.

     Toti ascenderii ce sosesc pe lumile educative ale suprauniversurilor devin pupilii Celor Imbatriniti de Zile; ei au trecut pragul vietii morontiale a universului local si sunt de acum spirite acreditate.
Ca spirite tinere, ei isi incep ascensiunea sistemului suprauniversal de instruire si de cultivare, care se intinde de la sferele receptoare ale sectorului lor minor spre interior, prin lumile de studiu ale celor zece sectoare majore si mai departe catre sferele culturale superioare ale sediului suprauniversului.
Spiritele student se claseaza in trei ordine in functie de locul lor de sedere in sectorul minor, in sectoarele majore, sau in lumile-sedii suprauniversale de inaintare spirituala.
Asa cum ascenderii morontiali au studiat si au lucrat pe lumile universului local, tot asa ascenderii spirituali continua sa se familiarizeze cu noi lumi prin practica de a transmite altora ceea ce au absorbit din izvoarele experientiale ale intelepciunii.
Insa faptul de a merge la scoala ca fiinta spirituala, pe parcursul carierei suprauniversale, nu seamana deloc cu nimic din ceea ce a putut sa patrunda in domeniul imaginativ al mintii materiale a oamenilor.

   Inainte de a pleca din supraunivers catre Havona, spiritele ascendente primesc, in materie de administrare suprauniversala, o instructie la fel de completa ca si pe parcursul experientei lor morontiale in supravegherea universului local.
Inainte ca muritorii spirituali sa ajunga in Havona, principalul lor subiect de studiu, dar nu si ocupatia lor exclusiva, este deprinderea cu administrarea universului local si a suprauniversului. Ratiunea tuturor acestor experiente nu este cu totul clara, dar fara indoiala ca o asemenea instruire este inteleapta si necesara in vederea posibilului lor destin viitor ca membri ai Corpului Finalitatii.
Regimul suprauniversal nu mai este acelasi pentru toti muritorii ascendenti. Ei primesc aceeasi educatie generala, insa unele grupuri si clase speciale sunt trecute prin cursuri speciale de instructie si prin cursuri specifice de pregatire.
     6. Pelerinii Havonei.

     Cind dezvoltarea lor spirituala este completa, chiar daca nu este supradesavirsita, muritorii supravietuitori se pregatesc pentru lungul zbor catre Havona, portul spiritelor evolutive.
Pe pamint, erati o creatura de carne si singe; prin universul local, erati o fiinta morontiala; prin supraunivers erati un spirit in evolutie; odata cu sosirea voastra pe lumile de primire ale Havonei, educatia voastra spirituala incepe in realitate si cu seriozitate. Aparitia voastra finala in Paradis va fi ca spirit perfectionat.

     Calatoria de la sediul suprauniversului la sferele receptoare ale Havonei se face intotdeauna de unul singur.
De acum inainte, instruirea nu se va mai da in clase sau in grupuri. Ati terminat cu instruirea tehnica si administrativa a lumilor evolutive ale timpului si spatiului.
Acum incepe educatia voastra personala, instruirea voastra spirituala individuala.
De la inceput pina la sfirsit, pe tot parcursul Havonei, instructia este personala si de natura tripla: intelectuala, spirituala si experientiala.

     Primul act al carierei voastre Havoniene va consta in a recunoaste si a multumi seconafimului vostru de transport pentru acea calatorie indelunga si sigura.
Apoi veti fi prezentati fiintelor care vor raspunde pentru activitatile voastre initiale in Havona.
Pe urma veti merge sa va inscrieti sosirea si sa va pregatiti mesajul de multumire si de inchinare care va fi trimis Fiului Creator al universului vostru local, Tatal universului vostru, care a facut posibila cariera voastra de filiatie.
Aceasta incheie formalitatile de sosire pe Havona, si vi se acorda o lunga perioada de tihna pentru o libera observare. Acest fapt va da prilejul de a trece pe la prietenii vostri, pe la insotitorii si asociatii lungii voastre experiente de ascensiune.
Puteti, de asemenea, sa consultati teledifuziunile pentru a sti care dintre tovarasii vostri pelerini au plecat catre Havona de la plecarea voastra de pe Uversa incoace.
Faptul sosirii voastre pe lumile de primire ale Havonei va fi transmis cum se cuvine cartierului general al universului vostru local si comunicat personal pazitorului vostru serafic, oriunde s-ar nimeri sa fie acest serafim.

     Muritorii ascendenti au fost minutios instruiti in treburile lumilor evolutive ale spatiului; acum isi incep lungul si profitabilul lor contact cu sferele perfectiunii create.
Ce pregatire pentru o munca viitoare se ofera prin aceasta experienta combinata, unica si extraordinara! Insa nu am cum sa va povestesc despre Havona; trebuie sa vedeti aceste lumi pentru a le aprecia gloria sau a le sesiza maretia.
     7. Sositii in Paradis.

     Ajungind in Paradis cu statut de rezident, voi incepeti programul progresiv de divinitate si de absonitate.
Rezidenta voastra in Paradis inseamna ca l-ati gasit pe Dumnezeu si ca veti fi inrolati in Corpurile de Muritori ale Finalitatii.
Dintre toate creaturile marelui univers, doar indivizii care s-au contopit cu Tatal sunt inrolati in Corpul Muritorilor Finalitatii. Doar ei presteaza juramintul finalitarilor.
Alte fiinte perfecte ale Paradisului, sau care au atins Paradisul, pot sa faca temporar parte din acest corp al finalitatii, insa ele nu sunt insarcinate pe vecie cu misiunea necunoscuta si nerevelata a acestei ostiri in crestere de veterani evolutivi si perfectionati ai timpului si ai spatiului.

     Celor care sosesc in Paradis li se acorda o perioada de libertate, dupa care incep asocierile lor cu cele sapte grupuri de supernafimi primari.
Cind au terminat cursul lor cu conducatorii adoratiei, acestia sunt numiti diplomati ai Paradisului, apoi, ca finalitari, sunt desemnati pentru serviciile de observare si de cooperare pina la marginile vastei creatii.
Totusi, se pare ca inca nu exista nici un angajament specific sau determinat pentru Finalitarii Corpului Muritorilor, cu toate ca ei servesc in numeroase posturi pe lumile stabilizate in lumina si viata.
Chiar daca nu ar exista un destin viitor si nerevelat pentru Corpul de Muritori al Finalitatii, angajarea prezenta a acestor fiinte ascendente ar fi deja pe deplin adecvata si glorioasa. Destinul lor prezent justifica pe deplin planul universal de ascensiune evolutiva.
Insa epocile viitoare ale evolutiei sferelor spatiului exterior se vor dezvolta cu siguranta mai mult si vor ilumina mai bine si mai divin intelepciunea si bunavointa afectuoasa a Zeilor in executia planului lor divin de supravietuire umana si de ascensiune a muritorilor.
Cu toate ca acesti muritori ascendenti au atins Paradisul, ei au fost înrolati în Corpul Finalitatii, si au fost trimisi înapoi în mare numar pentru a participa la conducerea universurilor locale si pentru a ajuta la administrarea treburilor suprauniversale - chiar si în fata acestui destin aparent ramâne faptul semnificativ ca ei sunt clasati doar ca spirite de al saselea stadiu. Mai ramâne fara îndoiala înca un pas de facut în cariera Corpului de Muritori al Finalitatii.
Ei au ajuns limita prezenta a perfectiunii creaturilor, însa nu si finalitatea de serviciu a creaturilor. Ei au facut experienta adorarii Deitatii în plenitudinea sa, însa nu si a finalitatii împlinirii Deitatii experientiale.
     Aceasta relatare, laolalta cu tot ceea ce v-a fost revelat si cu tot ceea ce puteti dobindi in legatura cu instructiunile referitoare la propria voastra lume, prezinta o conturare a carierei unui muritor ascendent. Istoria variaza considerabil in diferitele suprauniversuri, insa prezenta relatare lasa sa se intrevada ceva din planul mediu de avansare a muritorilor, asa cum este el pus in aplicare in universul local al Nebadonului si in al saptelea segment al marelui univers, suprauniversul Orvontonului.