Mostenirea Cosmica de Lelia Mihail publicat la 15.12.2006
Mostenirea Cosmica selecţie de Lelia Mihail publicat la 15 Dec. 2006
Mostenirea Cosmica
     Inainte de Creator nu a fost nimic altceva, decât puterea latenta a Creatorului, pâna când s-a exprimat pe Sine Insusi. In acel moment, pe care unii l-au numit "Big Bang", a aparut Prima Exprimare, fragmentarea originala a iubirii, intelepciunii si puterii Creatorului in entitati suflet.

     Vom asemana ierarhia Creatorului cu o placinta. Placinta intreaga este sufletul Creatorului; in centru sta mintea Creatorului. Incepand din punctul central imaginati-va niste cercuri concentrice, suprapuse pe intreaga placinta. Inelele indica sferele de ierarhie.
     Imaginati-va acum ca palcinta este taiata in felii, al caror capat mai lat atinge mintea Creatorului, care devin din ce in ce mai inguste pe masura ce intra in inele din ce in ce mai indepartate de mintea Creatorului.
     Insa, fiecare mica portiune contine, proportional aceleasi ingrediente ca si intreaga placinta.
     Fiecare fragment din prima sfera a avut puteri intregi cu ale Creatorului. In prima sfera nu exista forma ci doar lumina perfecta si puritate. Aici se genereaza energia christica. Creatorul a dat fiecaruia puterea de a co-crea, alaturi de el dar si darul liberului-arbitru.

     A fost creata urmatoarea sfera tot nemateriala si fara forma, doar lumina si puritate. Aceste entitati au co-creat impreuna cu Creatorul entitati cu forma in aceasta cea de a treia sfera. Aceste forme potentiale de viata au devenit corpuri celeste ale universurilor si dumnezeii care, mai tarziu au fost dispersati sa domneasca peste ele.

     Unul dintre dumnezei a devenit fiinta suprema a universului nostru si, impreuna cu Creatorul, a creat toata viata de aici.
     Fiintele originare ale lui Dumnezeu, numite suflete radacina, s-au divizat pentru a trai cat mai multe experiente. Fiecare grad de divizare insemna indepartarea de mintea Creatorului si crearea unei noi sfere. Si tot asa s-au divizat si urmatoarele pana s-a ajuns la nivel de subscanteiuta.

     Miliardele de vieti individuale, independente si inviolabile, ale fiecarui suflet, la fiecare nivel de fragmentare, sunt numite personaje.
Articol inspirat din lucrarea Revelatii pentru o noua era de Mathew & Suzanne Ward, editura for you, Bucuresti, 2002