Data Titlul Articolului Autor Continut
14.01.2007 Stefan cel Mare si Viata Religioasa din Vremea Sa - Partea II de Teodor Manolache În urma acestei casatorii, relatiile dintre cele doua state se adâncesc. Sporesc si legaturile dintre Bisericile ortodoxe a Moldovei si cea rusa: cârmuitorii fiecareia dintre cele doua Biserici surori erau bine informati asupra starilor de lucruri din cealalta Biserica, îsi cereau reciproc sfat si sprijin în rezolvarea problemelor mai dificile.
14.01.2007 Stefan cel Mare si Viata Religioasa din Vremea Sa - Partea III de Teodor Manolache La 8 septembrie 1503, Stefan începe construirea ultimei sale biserici, cea de la Rauseni (Bucovina), terminata, însa, la doua luni si jumatate dupa moartea sa (18 septembrie 1504), de fiul sau, Bogdan Voievod.
29.12.2006 Stefan cel Mare si Viata Religioasa din Vremea Sa - Partea I de Teodor Manolache La 12 aprilie s-au implinit 500 de ani de când Stefan cel Mare, invingând in lupta pe Petru Aron, ucigasul tatalui sau Bogdan, a fost aclamat domn al Moldovei. La pomenirea si slavirea viteazului domn al Moldovei care uimise apusul crestin si